Murat Eralp' Alıntı:
Ben burdayım.Ben şunu anladım internetten konuşmak kolay ama icraatta boş olan bir dünya insan gördüm.Bu ırkın adı için lüzumsuzca bir sürü birbirini yiyen insanlar gördüm.Oysa ha oynak ha dolapçı aynı kuşu beslemiyormuyuz.Zamanı geldiğinde karalamalrı gördüm ben mesela dolapçı konusunda.Sendeki iyi bendeki iyi sizdeki kırık bizdeki düzgün muhabbetlerini gördüm.Yamalıydı yamasızdı hadi ordan sen ne anlarsınları gördüm.Herksein birbirine bir acayip gıcık olduğu zamanları gördüm.
Oysa hiç gerek yok.Dolapçı yada Oynak.Bunun ismi ortak onmadı mı.Ortak bir karar alınıp onaylanmadı tüzüklerde.Ve şu bu kadar besleyen arkadaş var neden işin ılımlı tarafına bakmadan hep bür sürü tartışma oldu.Bernim dolapçıdan anladığım şu havaya attığım 2 tane hayvanım resitalini seyretmekten aldığım zevk.Hepsi bu.
Selamlar
Murat bey öncelikle teşekkürler ılımlı yaklaşımınızdan dolayı,her ırkta olduğu gibi dolapçı ırkındada istenilmeyen ,olmaması gereken tartışmalar oldu,halbuki çok fazla tartışılacak bir durum yok.sadece biraz karşılıklı saygı ve hoşgörü tüm tartışmaların sonu olabilir?
Tabiki yorumlar yapılacak,herkes kendi düşüncesini,tecrübelerini aktaracak,fakat tüm bunların kişilere yönelik değil hayranlıkla beslediğimiz ırkların geleceği için olmalıdır.
Bir çok ırkın birbirine çok yakın akraba olduğunu bilmekteyiz,bir çok ilde isim farklılıklarıda mevcut,
bu yüzden dolapçı ırkında çıkarılmış tüzük ve standartlara saygı duyan,elinden geldiği kadar sistemli planlı yetiştirmeye çalışan kişilere de saygı duyulması gerektiğini düşünmekteyim.
Bize sunulan Tüzükteki gibi dolapçı yetiştirmeye hiç kimse mecbur değil,herkesin kişisel tercihidir,bunun için de kısır tartışmaların bence hiç bir sebebi yoktur.Bana göre Dolapçı havaya attığınızda sizi utandırmıyosa Dolapçıdır...
saygılar,sevgiler