DOLAPÇIDA TIRNAK ATMA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
Selamlar

arkadaşlar dolapçıda tırnak atma konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

selamlar

Dolapçı besleyen arkadaşlar, dolapçıda tırnak atma konusunda bilgisi olan yokmu forumda.

TIRNAK ATMA NEDİR KARDEŞİM?İLK KEZ DUYUYORUM BU TERİMİ BELKİ BİZ BAŞKA Bİ ADLA BİLİYORUZDUR KONUYU BİRAZ AÇARSAN İYİ OLUR

muygun' Alıntı:
TIRNAK ATMA NEDİR KARDEŞİM?İLK KEZ DUYUYORUM BU TERİMİ BELKİ BİZ BAŞKA Bİ ADLA BİLİYORUZDUR KONUYU BİRAZ AÇARSAN İYİ OLUR

Aynen bende ilk defa duydum tırnak atmayı.;

Eğer yöre ağzı farklılığı varsa ve dediğin parmakların uçuşta kanada takılmasıyla alakalı birşeyse pek fazla bilgim yok.
Eğer kuşun damarında olan bir sorun değilse düzenli eğitimle bu sorun giderilebiliyor, eğer damarından gelen birşeyse bu konuda ne yapılabilir bilmiyorum.

Selamlar,

Tırnak atma Hüseyin beyin yazdığı gibi güvercinin yatık dönüşü sırasında parmaklarının kanadın arasına girmesidir. Bu konu da yıllardır görüşler belirtilmiş olmasına karşın, yatık dönüşden de kaynaklandığı gibi güvercinin genleri ile alakadar olabileceği yazılmış çizilmiştir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

selamlar

Aykut beyin ve hüseyin beyinde dediği gibi kuşun dönüşü sırasında tırnaklarının kanadına takılması ve kanadından çıkaramayıp yere konamadan çakılması başka bilgisi olan arkadaş varsa paylaşımda bulunursa sevinirim.

saygılar.

Herkese merhaba...

Benim görüşüm dolapçının tırnak takması normal bi durum değildir.
Yatık olsun uçkun olsun kesinlikle istemediğim bir durumdur.
Dolapçının eğer içine farklı bir ırk girmediyse tırnak takacağınıda zannetmiyorum...

Uşak;tan kucak dolusu saygılar

arkadaşım taklacıda tırnak takma olduğunu duydum.dönekte de oluyo fakat dolapçılarda hiç şahit olmadım. sizinkilerin dönüş sitili döneğe daha yakın belki o yüzden oluyodur yada dönek kanı olanlarda oluyodur belki.

muygun' Alıntı:
arkadaşım taklacıda tırnak takma olduğunu duydum.dönekte de oluyo fakat dolapçılarda hiç şahit olmadım. sizinkilerin dönüş sitili döneğe daha yakın belki o yüzden oluyodur yada dönek kanı olanlarda oluyodur belki.

Genelde dönek gibi sarıp gelen dolapçılarda olur normal dolaba girenlerde olmaz.

Fırtıkçılarda çok oluyor, bunu her daim yapıyorsa genetikle alakalı bir sorundur, onda, ana babada veya herhangi birinde yavrularında olma ihtimali var, ama yavru eğitimlerinde genellikle gördüğüm bir durum tırnak atma olayı. Zamanla düzelmez ise alışıla gelmiş oluyor bunuda genetiğe bağlıyorum şahsen.

dönek gibi sarıp geliyorsa eğer dolapçı, ne kadar dolapçıdır?saranı mı makbul burun dikine oynayanı mı?bence sarmasın dolapçıysa eğer burun dikine pırıltı görmeden oyun yapsın

muygun' Alıntı:
dönek gibi sarıp geliyorsa eğer dolapçı, ne kadar dolapçıdır?saranı mı makbul burun dikine oynayanı mı?bence sarmasın dolapçıysa eğer burun dikine pırıltı görmeden oyun yapsın

Dolapçının burun dikine geleni makbuldür aynen dönek gibi diil dönek gibi sarıp burun dikine geleni dolapçıdır bencede burun dikine geleni makbul.

Geri