DOLAPÇILARDA KIRMALIK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
Selamlar

Arkadaşlar düz renk dolapçılarda kuyruk altındaki beyaz kapağı nasıl yorumlarsınız bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

kanında akkuyrukluk vardır diye yorumlarım yada çillilik vardır.çillilerde kuyruk kapağnda beyazlık oluyor,özelliklede alacakuyruk çillilerde

Binbir sebebi olabilir.Atalarında kefçillik varsa yapabilir atalarında kırmızı akkuyruk varsa yapabilir akçillik varsa yapabilir.Zaten sizin yörede beyazlarda mevcut o sebeplede yapabilir.Bana kalırsa Renklere takılmayalım dostum.Biz bakalım damara dönüşe =))

Altınbaş erkek ile karaçil dişi eşledim yavrusu kanat kuyruk siyah kül rengi ve çilli kuyruk altında da dediğin beyazlık vardı 3 yavrunun üçüde aynı. benim örneğim bu. yani açık renk kuş ile kapalı renkli olanlarda olur diyebilirim

selamlar

Arkadaşlar arap dolapçıdan örnek vereyim eğer kuyruk altı kapağında bir kaç beyaz telekten fazla kapak varsa bence kırmalık vardır tabi bu benim görüşüm,renkte kırmalık belirtisi varsa zaten damarda yoktur.

saygılarımla

slm arkadaslar; ben yeni üyeyim. sorunlarımızı nasıl ve nerden paylasıyoruz adımları soylersenız sevınırım

umut coşkun' Alıntı:
selamlar

Arkadaşlar arap dolapçıdan örnek vereyim eğer kuyruk altı kapağında bir kaç beyaz telekten fazla kapak varsa bence kırmalık vardır tabi bu benim görüşüm,renkte kırmalık belirtisi varsa zaten damarda yoktur.

saygılarımla

Umut kardeş kuyruk altındaki beyazlıktan mı bahsediyorsun yani nasıl bir kırmalık olabilirki dolapçılarda hemen her renk kuşu eşliyoruz kuyruk altı beyaz kapak ile kırmalığı nasıl anlıyoruz kafam karıştı.

Merhabalar;
Bencede düz renkli kuşların, kuyruk altı kapağında beyazlık vermesi kırmalığa işarettir. Akkuyruk(dönek gibi) olan ırkların girilmiş olması muhtemeldir. Diğer yönden Beyaz ve ya beyazın renk tonlarında olan dolapçılardan girilmesi muhtemel olup, buda renk ve damar kırılmasıdır. Bu sebebden dikkat ettiğim özelliklerden biridir.

Saygılarımla Gökhan

Bir güvercin kanında ne varsa onu verir. Yani alınan yavrular aslında; beslediğimiz kuşların geçmişleri hakkında bize ip uçları verirler.

Örnek vermek gerekirse;
Diyelimki elimizde 1 çift arap-karaçil çifti var. Bir -kaç çift yavru aldığımızı varsayalım. Bu Alınan yavruların kuyruk altındaki kapak tüylerinde ve ya kuyruk teleklerinde beyazlık vermesi Kanında akkuyruk olan kuşların olduğunu gösterir. anaçlarda bulunmasada yavrular geçmişlerinde akkuyruk kuşlar olduğunu söylerler bize.
Kuyrukta bir beyaz tüyü kabul edebilirim. İkinci beyaz tüye müsamma gösteririm ama üçüncü beyaz tüyü de görürsem o kuşu şahsım adına kabul etmem. Damar kırılması ve renk kırılması olduğunu düşünüyorum.
Diğer yandan Dönek gibi akkuyruk olan ırklarla melezlenenlerin de böyle anlaşılabilmesinde dikkat edilebileceğini düşünüyorum.

saygılarımla Gökhan

necdetakosman' Alıntı:
umut coşkun' Alıntı:
selamlar

saygılarımla

Umut kardeş kuyruk altındaki beyazlıktan mı bahsediyorsun yani nasıl bir kırmalık olabilirki dolapçılarda hemen her renk kuşu eşliyoruz kuyruk altı beyaz kapak ile kırmalığı nasıl anlıyoruz kafam karıştı.

selamlar

Necdet hocam merhabalar konuya gökhan kardeşimiz gereken cevabı vermiştir,kendisine teşekkür ederim.

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

Gökhan arkadaşımızın cevabı için teşekkür ederim bu akbaş ile kırma olduğunu anlarız ama akbaş dolapçı yokmudur. tgyb nin forumlarında bunun tartışması yapıldı hatta akbaş fotoları da konuldu. böyle bi kuşla eşlemelerde kuyruk altının beyaz olması olası değilmi. akbaşı evet dönek olarak biliriz de akbaş dolapçı bu renkleri vermiyormu?

necdetakosman' Alıntı:
Gökhan arkadaşımızın cevabı için teşekkür ederim bu akbaş ile kırma olduğunu anlarız ama akbaş dolapçı yokmudur. tgyb nin forumlarında bunun tartışması yapıldı hatta akbaş fotoları da konuldu. böyle bi kuşla eşlemelerde kuyruk altının beyaz olması olası değilmi. akbaşı evet dönek olarak biliriz de akbaş dolapçı bu renkleri vermiyormu?

selamlar

Necdet hocam doğru söylüyosun akbaş dolapçılar var ancak 10-15 ağızda bir geliyo bu renkler,şimdi bu kadar zor alınan bu renklerin kanı ne kadar ağır basar sence? bunlarla kırılırsa zaten birçok kırmalık belirtisi vermezlermi? özellikle karaakbaşlarla arap dolapçıların kırılmasında renk olarak çok fazla belli olmaz ama bir kaç ağızda bir işte böyle kuyruk altı kapağı, gaga,tırnak rengi gibi bozukluklar verirler.

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

bende de bir tane kara bıçaklı dolapçı var ve 2 tel beyazı da var kuyrugunda..kapakta da beyazlıklar var yani kırılma var mı siizce ozaman? dolapı da cok güzel kendi kendine de oyuna giriyor sadece pırıltıyla dğil..fotosunu en kısa zamanda koyacagım

ysrtgb' Alıntı:
bende de bir tane kara bıçaklı dolapçı var ve 2 tel beyazı da var kuyrugunda..kapakta da beyazlıklar var yani kırılma var mı siizce ozaman? dolapı da cok güzel kendi kendine de oyuna giriyor sadece pırıltıyla dğil..fotosunu en kısa zamanda koyacagım

bahsettiğim kuşun fotosu

Ekli dosyalar

• DSC03874.webp
    DSC03874.webp
    2 MB · Görüntüleme: 1,244
  • DSC03886.webp
    DSC03886.webp
    2.3 MB · Görüntüleme: 1,284
ysrtgb' Alıntı:

yasircim kapaktaki beyazlık bir kaç taneden fazla olursa ozaman korkmalısın

suan sıkıntı var mı peki abi?

selamlar

Necdet hocam doğru söylüyosun akbaş dolapçılar var ancak 10-15 ağızda bir geliyo bu renkler,şimdi bu kadar zor alınan bu renklerin kanı ne kadar ağır basar sence? bunlarla kırılırsa zaten birçok kırmalık belirtisi vermezlermi? özellikle karaakbaşlarla arap dolapçıların kırılmasında renk olarak çok fazla belli olmaz ama bir kaç ağızda bir işte böyle kuyruk altı kapağı, gaga,tırnak rengi gibi bozukluklar verirler.

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ[/quote]

Umut kardeş ben ana renk olarak akbaş dolapçı var biliyordum çeşitli eşlemelerde elde edilmekten ziyade ,onun içinde kanının baskın olması olası diye düşündüm, Öğrenme amaçlı sorguluyorum. Bu konuda bilgim fazla yok ama kırmalıklar sadece kuyruk altındaki beyazlıktan anlaşılmaz değilmi. bu kuşlara dikkat edelim başka kırmalık işaaretleride çıkabilir.(doğru mu anlamışım?)

necdetakosman' Alıntı:
selamlar

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

Umut kardeş ben ana renk olarak akbaş dolapçı var biliyordum çeşitli eşlemelerde elde edilmekten ziyade ,onun içinde kanının baskın olması olası diye düşündüm, Öğrenme amaçlı sorguluyorum. Bu konuda bilgim fazla yok ama kırmalıklar sadece kuyruk altındaki beyazlıktan anlaşılmaz değilmi. bu kuşlara dikkat edelim başka kırmalık işaaretleride çıkabilir.(doğru mu anlamışım?)[/quote]

selamlar

Doğrudur hocam sadece kapak tüyü değil tabi kırmalığın belirtisi ince ayrıntı bunlar birçok kırmalık belirtisi var dolapçının.

Umut kardeş bu detaylarıda Denizliye geldiğimde konuşuruz. Çünkü bu kırma kuşu anlama konusunda tecrübe sahibi olanlardan öğreneceğim çok şey var.

Geri