DOLAPÇILARIM UÇMUYOR!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 8X5555
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

8X5555

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cengizhan tarikçi
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar benim yerde kümesim var.3 tane dolapçım var içinde dışarıya çıkartıyorum ürkütüyorum biraz kalkıyo çatıya konuyor orda bekliyo alalı 1 ay oldu nerdeyse ne dolap gördüm ne uçuş niye uçmuyo bu kuşlar??? :hungur:

Uçan başka kuşların varsa 1 er 2 şer aralarına katarak fazla zorlamadan uçurabilrsin alıştırma aşamasında daha sonra kendi cinsleriyle uçurursan dönüş performansları daha iyi oluyor.

Irk değiştiriyorum sabuni ırkı taklacıya geçeceğim çooook sinir oldum bu cinse.

Kusların alısma süresi vardır ucmak için her kus için degişir damızlıktan cıkamadır ondanda olabilir :tamam:

tabi uçurmak istediğin dolapçının cinsine de bağlıdır bazılarının damarında uçmama eğilimi de vardır.Madem dolapçı besleyeceksin ırkına da dikkat etmelisin her dolapçı standart değildir.

selamlar gerçi gecikmiş bir yazı oluyor benim yazdıklarım fakat daha sonra okuyacaklar için bir fikir olabilir diye yazıyorum.kuş hangi ırk olursa olsun uçar .tabii king güvercin ırkı ve bir kaç ırk daha vardır bilemiyorum onlar hariç.hele ki dolapçı tarzındaki bir kuş uçmazsa olmaz.çünkü mantıkla bakıp düşünürsek tam uçma kuşu fiziği var ve uçucu bir ırk zaten.kuş uçurma tekniklerine riayet edilirse ve kuş sağlıklı ise her kuş uçar.kuş tok karna iyi uçmaz sadece.kuş kümesten çıkarılıp 10 15 dakika açık havada tutulur temiz havaya ışığa alışması rahatlaması sağlanır.çok az yem verilir. ve uçmaya yönlendirilir ve uçar.yemi çok az vereceğiz.kuş uçuşunu tamamladıktan sonra 10 dakika kadar beklenir ve suyunu yemini verir istirahate alırız. ideali günde 1 kere uçurmaktır.tüy mevsiminde ve karlı puslu yağmurlu havalarda yani yağmur yağarken uçurulmamalıdır.uçurduktan sonra yağmur başlarsa en kısa zamanda pırıltı vererek inmeye zorlamalıyız çünkü ıslak kanatla uçan kuşların kanatları bu esnada yıpranmaktadır.

Geri