DOLAPÇININ EN ÇOK SEVDİĞİNİZ YANI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
Selamlar

Arkadaşlar biliyosunuzki Dolapçının bir çok yönü var bu kuşlarınızın en çok hangi özelliğini seviyosunuz.Uçururken nasıl uçuruyosunuz v.s

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

Dik duruşlarını,keyifli ve kıpırdak oluşlarını ve tabiki dolaplarını,sadakatlerini severim.uçururken genellikle küme şeklinde uçuruyorum o gün keyifle seyretmek istediğim bi kuş yoksa varsa 3 yada 4 lü grup uçurup bırakırım havada oynarlar basarlar tekrar yükselirler hemen çekmem.küme uçurduğumda havada kalma sürelerine göre en uçkunları atar yükseltirim daha sonra 2.grubu atarım en son 3. grup yani 3 kademe uçarlar yüksekten alçaktan nerden gelirse şahinde boş çıkmaz yabancı güvercinde çıkamaz kolay kolay içinden boğulur

önceden performansı ilk sıraya koyabilirdim fakat 2 gün önce yaşadığım bi olay yüzünden tamamen fikrim değişmiş durumda ve artık benim için en önemli özelliği sadakat daha sonra performans..Mükemmel performansı olan dolapçım bir baktım güvercin gördüğü yere yöneliyor ve oyuna giriyor..ki zaten geri dönüşü olmadı bi daha..şimdi ben bu kuşun performansını beğensem ne olacak ki? bana faydası yok artık..bir de o kadar neşeli kuşlar ki kendi hallerine bıraktığım zaman bir orda bir burdalar sürekli hareket halindeler maşallah :)) uçurma işine gelince yuvada bütün kuşlarım uçkun olmasına karşı sadece 3 veya 4lü grup halinde uçururum hem performanslarını daha iyi görebiliyorum hem de kusu kaybetme durumunda müdahale için erken hareket edebiliyorum..kalabalık uçurmalarda tespiti zor oluyor çünkü..Fakat dolapçı dendiğinde her yönü ile beni mutlu eden bir ırk aklıma geliyor ve öyle de oluyor..Allah herkese gönlüne göre versin saygılarımla..

Dolapçı güvercinleri çok severim çünkü kendinden çok yavrusunu düşünür. Evine sadıktır,baktığında asaletini illa farkettirir. kostümsüz olan kuşa burun kıvıran biri olsa oyunuyla insanı mest eder,her renkte olmasıda benim için ayrı bir güzelliktir.boya fabrikası gibidir yani.(her rengide çok yakışır)
yuvasında karışmazsan sakin yakalamaya kalkarsan bi o kadar vahşidir. Uçtuğunda ilk kalktığı yere konması konarken helikopter gibi inmeleri çok hoşuma gidiyor.Çok çabuk sineğe çıkmaları gökyüzünde de bir telaşla uçuşmaları benim en çok sevdiğim özellikleri.(Başka özellik kaldıysa onlarıda çok seviyorum.)
Kuşlarım az olduğundan hepsini uçuruyorum ama 50 tane olsun ellisini de uçururum. çünkü gökyüzünü şenlendiren kuşlar bunlar, gözüm arkada kalmaz kaçan giden başka kümelere karışan olur diye. zaten giderse de kafaya takmamak lazım.

En sevdiğim yanı şahin arkasında o önde aşağı inişleri sonrada apartman aralarından kaçışı hayranıyım.
Biraz önce kümesi açıınca beş adet sinekteyken saldırdı dört tanesi geldi biri sinekte kayboldu gelirse bu dördüncü ıskası.Gerçekten böyle süper kuş olmaz daha ne diyeyim

belhal' Alıntı:
En sevdiğim yanı şahin arkasında o önde aşağı inişleri sonrada apartman aralarından kaçışı hayranıyım.
Biraz önce kümesi açıınca beş adet sinekteyken saldırdı dört tanesi geldi biri sinekte kayboldu gelirse bu dördüncü ıskası.Gerçekten böyle süper kuş olmaz daha ne diyeyim
Evet diğer dolapçı ertesi sabah 8.00 geldi sinekte kaybolduğunu gördüm aşağı inse benim oradan başka yere inmezdi,sabaha kadarda havada kalamaz galiba başka yere inmiş olabilirmi akşam.

Kuşunuzun gelmesine çok sevindim Mehmet abi ,bu şahin neymişki bina aralarında bile kovalıyor. bugün benim kuşlar ikindide aniden çatıdaki yaban güvercinleriyle havalandılar baktım şahin binanın üzerinde uçuyordu. yabanlar kayboldu benimkiler şahinin üzerinde uçuyor. ben şahin saldırır diye baktım ama nerde şahin ile aralarınd 20m ya var ya yok şahin yükseldikçe benim sinek olmayan kuşlarda yükseldi ama şahin hiç hamle yapmadı zaten o da kolay av arıyordu demekki şehirde yiyecek bişey bulamıyorki ondan bu kadar kovalıyor.

eğitime yatkınlığı,disipline alışımı, ürkekliği, ve asaleti

Dolapçının en çok sevdiğiniz yanı?

Bu ırkı beslememdeki sebeb yani en çok sevdiğim yanları oyunuyla, fizikiyle, aklıyla, uçuşuyla, sadakatiyle, dayanıklılığıyla, yavru bakması ve uyanıklılığıyla, neşesiyle bütün bir ırk olmasıdır.
Yani bu özellikleri kendinde toplamasını sevdim.

Saygılarımla Gökhan

bu ırkın en çok sevdiğim yanı sadakatları ve ucururken çok dikkatli bakıldıgında neler yapabildiğini gormem benım çok hosuma gidiyor ucururken genelde ıkı veya uc kus ucururum dogru açıyı almadan kuş göstermem uzun(sallı) kuşlarımı pek ucurmam saygılarımla...

Bugün ilk zaiyatımızı verdik şahine arap kızmayı aldı iki taneside bu saate kadar gelmedi daha, bakalım gelecekmi.

inş. en kısa zamanda gelirler Mehmet abi..geçmiş olsun..

ysrtgb' Alıntı:
inş. en kısa zamanda gelirler Mehmet abi..geçmiş olsun..
Teşekkürler sabah 7 de geldiler yalnız siyah kızma yavrunun kanadına alttan vurmuş ama o şekilde uçarak geldi kanadının alt tarafında kanama var tavsiye edeceğiniz birşey varmı yaraya süreceğim.

çok sevindim abi gelmelerine...ben de bi keresinde kedinin agzından almıştım kuşu ve bana yağ sür dediler zeytinyağ ve gayet faydalı olmuştu hiç bir iz kalmamıştı..deneyebilirsiniz fakat daha bilimsel bilgisi olan arkadaşlar varsa umarım en kısa zamanda yazarlar tekrar geçmiş olsun

Haldun abi çok geçmiş olsun Eğer yara dikiş atılacak kadar açılmamışsa insanlarda kullanılan. terramycin var yara kremi sarı renkli tentürdiyotla yarayı temizleyip, yaraya direk sür. kurşun yarası almış bir yaban güvercininde denedim 1 haftada yara kapanda. Hadi kolay gelsin.

merhaba konuya uzun tarihten sonra yazmak istedim herkesin fikrine katılıyorum herkes dönem dönem sevdiği yanlarını yazmış benim her dönem hoşuma oyunları gidiyor video ya çekiyor ağır çekimde izliyorum yer yer hayranlığım katlanıyor ben arada kesen dönüş sevmiyorum kitlenecek resmen dönüşe bozmayacak taki ya duracak kümeste yoksa yere vuracak yada kiremite ben kuş göstermiyorum farklı bi teknik uçurduğumda kümesin kapısını kapatıyorum inmelerini istediğimde kapıyı açıyorum sadece göstere göstere ve elimde küçük bayrağım var onu sallıyorum açtığımı anlatmak için direk dalışa geçiyorlar koşulllu bilinçlendirme deniyor taktiğe inanın araştırdım adamlar sabit kümes kullanmıyor ama kuşları uçurunca geri olduğu yere indriyor bu koşullu bilinçlendirme yüzünden geldiklerinde ödüllendirem şart çok az siyah tuzsuz ay çekirdeği veya kenevir kurutulmuş robottan çekilmiş toz ekmek toz civciv yemi ballı mhabbet yemi gibi sevdikleri seylerle ödüllendiriyorum herkeze saygılar

Geri