DOLAPÇIYA BAŞLADIM KUŞ BESLEMEK EZİYET OLMAKTAN ÇIKTI:=)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yabikci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

yabikci

Üye
Siteyi ziyaret et
Cümleten selamun aleykum.Kaçaklık çapozları toplarken bir kardeşimin 4 tane karga hediye etmesiyle serüven başladı.Bunlardan bir tanesi mermi gibi sağa sola dönüşler yapıp dalışa geçiyor ardından tekrar bikaç saniye içinde kendini noktaya vuruyor bütün kümesden yüksekte uçuyordu. Öyle bir keyiflendirdiki beni semtte daha yüksek uçan kuş yoktu,diğer hoşuma gidende ver pırıltıyı dalsın kovala uçsun yorulmak denen birşey yok mübarek robot gibi.Bende merak sardım hem pırıltılık hemde oyunluk olsun 2.ırk olarak dolapçı besleyecem dedim. araştırdım kovaladım biraz .Sağdan soldan dolapçılar alıp direk kapalı salmaya attım.Dışardan gelenleri hiç uçurmadım sadece yavrularımı kovaladım.Bu 1 yıllık süreçte ismini vermek yakışık almaz sözde usta yaşını başını almış insanlardanda kuş aldım ve anladımki dolapçı besleyenlerin büyük çoğunluğu dolap yapan gereksiz insanlar. Birkaç hediye birkaç gözlem ve birazda şansla ömür boyu besleyeceğim kuşları buldum. Tam herşey oturuyor elimde 14 tane sağa sola dönen aklı başında başka kümese pırıltı almayan kuş oldu keyif yapmaya başladım dedim ev sahibi evi satılığa çıkardı. Biryandanda sevindim yeni ev bu kümese çok yakın olduğu için hiçbirini uçuramayacam ve 14 aded damızlık dolapçım olacak.Kuşlarımı kötüleyen insanlar oldu çok daha iyilerinide izledim ama ben oyundan çok damara ve yavrularına nasıl baktığına önem verdim bu konuda sonuna kadar iddalı kuşlar elde ettim. Okadar araştırma yaptım video izledim kümes ziyareti yaptım bu kuşların oyun stilleri hakkında bu iyisidir bu kötüsüdür diyemiorum.Kimisi dönek gibi kapalı upuzun dönenlere iyi diyor kimisi az dönsün kanat açık dönsün diyor .Kimi dikine dalış kimi yatay dalış savunuyor bir standardı yok heralde. Benim elimdeki kuşlar pırıltı aldığında her açıdan dönüş gösterip 8 10 tur yapıyorlar sağada solada dönüş var. Pırıltısız boşa dönüşüde kalabalık uçurduğum zaman görebiliyorum. Oyun stilindeki asıl olması gereken hangisi video ile örnek gösterebilecek varmı.

Geri