Kemal dostum, dolapçıda dönüş olarak 3 stil var, 1.si yükseke boşa dolap derler, parıltı görmeden yüksekte ileri,çapraza seri burundan 5-6 mt çekerler, tabi daha uzunda çekeni var ama, şu havada metre hesabı yapmayı hiç bilmiyorum, tekli döneni yoktur en azı ikili seri burundan yapar, tabi bazılarında devir 2. dönüşü ise parıltı gördüğünde kümese doğru seri hem sağlı hem sollu, yani belli bir mesafe sağ kanatta dönüyorsa kesip sol kanada geçiyor, son dönüş ise bağlama dönüşü diyorlar, kümese 3-4 mt kala döneklerin yaptığı tekerler misali döner ve konar, ama kümesten parıltı görmediği sürece yüksekten seri burundan, ve kantlarında dönerek alçalır ve tekrar yükselirler, taa ki ne azman kümesten kuş görür bağlamayı yapar ve konarlar. dönek benzeri dönüşleri pek yoktur olanıda makbul olmaz derler. renklerin dönüşe etkisine gelince hiç bir etkisi yok dostum, ama öyle ilginç yavrular geliyor ki kuşlardan, kırmızılardan mavi, mavilerden kara çil, karaçillerden kırmızı yavru gelebiliyor. ana renkleri ARAP, MAVİ,KIRMIZI,
dolapçıda oyun açtırma deyimi vardır, kuşu ne kadar çok uçurur, eğitirsen kuş o kadar dönüşü güzelleştirir ve uzatır, eğitim çok önemli, eğitimli kuş uçuşu bitirdimmi yer yada çatıya herhangi bir yere konmadan direk kümese uçarak girer ve bekler,