Döneği döndürmek...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakantr22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

hakantr22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan KAVAF
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Öncelikle herkesin bayramı kutlu olsun.
Dönek besleyen yetiştiricilerin yardımları lazım...
3 hafta kadar önce 1 çift siyah burgu aldım.Aldığım abi kuşları kapalı bakıyodu.Kuşların annesini babasını 1-2 sefer uçurmuş.Sonra kapalıya almış.Bende dönekleri iyice alışsınlar diye ilk günler fazla uçurmadım damdan dama falan uçtular.4 günden beride yavaş yavaş uçurmaya başladım(3-4 tur)Fakat bu gün uçurduğumda kuşlar ilk defa çok yükseldiler.Biraz üstümde uçtular sonra pırıltı yaptım.ama kuşlar kendini bango gibi kısıp dama indiler.Acaba ilk defa uçurdum diye mi yoksa bi eksiklik mi var?

Sıkıp gelmeleri ilk uçuşlarından dolayı. Yükselsinler pırıltı yap. Günde vaktin var ise 4-5 kere antrenman ver. Zamanla oyuna gireceklerdir.

Dönekçiliğin gerilemesindeki bir sebebte gözle görülmeyip kulaktan kulağa geçen şu kuşun babası 5 metre dönerdi şunun yuva kardeşi boru gibiydi şeklindeki ifadelerdir. Gözle görülmeden kuşun döndüğüne asla inanmamak lazım. Bir daha kuş alıcak olursan eğer kuşları havada gör. Yerde görüp alman illa döneceğini ifade etmez. Bakış açını farklı yöne çekmek istedim. Ayrıca dönekte eğitim eksik olduğundan yatan kuşlarda dönüş görülmeyebilir. Bizde bir erkek var şuan yuva kardeşi izmirde dönüyor. Bizdeki ilgilenilmemiş çok uçmamış dönüşü aldığımızda yoktu. Idman sayesinde havada kırılmaya başladı ama halen emek istiyor. Görüldüğü gibi çeşitli sebebler olabilir. Dönek sabır işi ama çok güzel bir hobby. Bol seyirler :)

Geri