Döneğim Dönmüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmetalakus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet alakuş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
Ben henuz 15 yaşındayım ve ortalama 4 yıldır güvercin besliyorum.İlk başlarda taklacı besliyordum fakat oyunlu oldukları için eve inamemeleri ve saatlerece onları beklemek beni usandırdı .. Şimdi ise yaklaşık 1 yıldır dönek(kelebek)kuşu besliorum ancak özene bezene aldığım çok büyük paralar werdiğim kuşlar dönmüyor ancak bakıorum eski kuşçuların aldığı rengi görünüşü birşeye benzemeyen ucuz kuşlar dönüyor.. kuşu uçurmadan bunu nasıl anlıyorlar bilmiyorum.özellikle güvewrcin yetiştiriciliğine yıllarını vermiş abilerim.Kuşun dönüp dönmeyeceğini nasıl anlarız .yardımcı olursanız sevinirim..

Re: Başlık bulamadım

kuşun dönüp dönmeyeceğini kuş pazarında anlaman imkansız döner dersin dönmez hayatta dönmez dersin çok güzel döner o yüzden çevrede dönek besleen yada tanıdık arkadaşın varsa git oralardan al derim hem kuşun uçuşunu görürsün daha sonra pişman olmazsın

hee bu arada bursanın neresinden???????

Faruk Yapar' Alıntı:
kuşun dönüp dönmeyeceğini kuş pazarında anlaman imkansız döner dersin dönmez hayatta dönmez dersin çok güzel döner o yüzden çevrede dönek besleen yada tanıdık arkadaşın varsa git oralardan al derim hem kuşun uçuşunu görürsün daha sonra pişman olmazsın

aynende dediğin gibi oluyorr döner dediğim kuşlar dönmüyorr hayatta dönmez dediğim kuşlar dönüyor.. kuşu tanıdıkların terasından uçurupta aldığımda isee çok yüksek fiyatlar weriyorlar ve bende sonuçta öğrenciyimm bir çift kuşa kalkıp 200-250 lira para weremem (Bursa/Yıldırım) Beyazıt

10 tane cufcusa 200 lira verecegin 1 çift kusa 200 verirsin hiç degilse kendi yavrularını ucurup adam gibi kus izlersin...kusculuk böyledir...masraflı bir hobidir...

Abilerim ben 14 yaşındayım ve ortalama 4 yıldır kuş besliyorum ilk zamanlar taklacı besliyordum fakat sonradann oyunlu olanların eve inmessini beklemek beni usandırdı şimdi 1 yıldır paçalı dönek(kelebek) besliyorum ancak özene bezene aldığım kuşlar dönmüyor .Ancak eski eski kuşçuların aldığı rengi ve tipi bir şeye benzemeyen kuşlar dönüyor. Sormak istediğim Şu Bir kuşu uçurmadan dönüp dönmeyeceğini nasıl anlarız ..

Re: Yardımcı oLun

dönen kelbeklerin büyük bir çoğunluğunun kuyruk sayısı 16 olur.Gözleri beyaz olmalıdır. Kızıl gözlü kelebek oynamaz. Birde ayak yapıları fazla boylu olmayan kelebekler dahaa harika dönerler en azından benim kümesimde öyleler. son olarak da oyunlu kelebek kuşun rengi önemli değildir.kuşun göz, kuyruk, paça ve ayak yapılarından belli olabilirr. Saygılarımla...

Re: Yardımcı oLun

dedektif45' Alıntı:
dönen kelbeklerin büyük bir çoğunluğunun kuyruk sayısı 16 olur.Gözleri beyaz olmalıdır. Kızıl gözlü kelebek oynamaz. Birde ayak yapıları fazla boylu olmayan kelebekler dahaa harika dönerler en azından benim kümesimde öyleler. son olarak da oyunlu kelebek kuşun rengi önemli değildir.kuşun göz, kuyruk, paça ve ayak yapılarından belli olabilirr. Saygılarımla...

SaoLun hocam.Bundan sonra kuş alırken dediğiniz kriterleride göz önünde bulundurucam

dönek mi kelebek mi kuşun cinsine karar verelim önce.çünkü ikisi farklı ırk.performans kuşunu havada izleyip al zararı yok 5-10 lira fazla ver

muygun' Alıntı:
dönek mi kelebek mi kuşun cinsine karar verelim önce.çünkü ikisi farklı ırk.performans kuşunu havada izleyip al zararı yok 5-10 lira fazla ver

kelebek besliorum ama burda şu anda kelebek fiyatları tavanda.. izleyipte aldığınla pazarda aldığın arasında çok büyük mevlalar oynuyo

Benim bildiğim kelebek dönmez. Dönek döner yanlışmı biliyorum.?

saygılar

Burhan Özdemir

slmlar...
dönek selanik ırkından pek anlamam ama saya kelebek ırkından bir kaç tüyo vereyim,

kuşların çoğu kırık olduğu için kuyruk sayısına pek bakma derim ama 12 kuyruk bulur isen al derim,
kuşun duruşuna bak ayakları kısa hayvan yere yakın basık olmalı,
benim gördüğüm oyunlu kuşlarda paçalar pek uzun değildi,subay paça dediğimiz ayağı fazla örtmeyen(toz paça değilll)paça tarzı vardı.
en önemlisi ise kuşu eline aldığında hayvanın kendisini sıkması bunu ayaklarının kasıldığından sıkmasından anlarsın tabi bunlar benim gördğüm kuşlar için geçerli kardeşim,kib izmirden slmlar...

Ben cok sık gelir giderim beyazıt'a :D bende teleferikteyim mardin yetiştiricisiyim.ama elimde güzel bir beyaz dişi kelebek var guzel donusleri var :D

hedili23' Alıntı:

saygılar

Burhan Özdemir[/quote

evet yanlış biliyorsun, kelebeklerde mükemmel dönerler. hatta çoğu döneği dahi bozarlar...

ahmetalakus' Alıntı:
Ben henuz 15 yaşındayım ve ortalama 4 yıldır güvercin besliyorum.İlk başlarda taklacı besliyordum fakat oyunlu oldukları için eve inamemeleri ve saatlerece onları beklemek beni usandırdı .. Şimdi ise yaklaşık 1 yıldır dönek(kelebek)kuşu besliorum ancak özene bezene aldığım çok büyük paralar werdiğim kuşlar dönmüyor ancak bakıorum eski kuşçuların aldığı rengi görünüşü birşeye benzemeyen ucuz kuşlar dönüyor.. kuşu uçurmadan bunu nasıl anlıyorlar bilmiyorum.özellikle güvewrcin yetiştiriciliğine yıllarını vermiş abilerim.Kuşun dönüp dönmeyeceğini nasıl anlarız .yardımcı olursanız sevinirim..

selamlar

Her dönek kuş dönecek diye bi kaide yok,bazıları yavru,yavru kızması iken sıkar sonradan döner kimileri eş aldıktan sonra döner kimileri, yumurta gördükten sonra döner.Yerde pek dönek kuş alınması taraftarı diilim eğer alacaksanda geniş göğüslü,yere basık,sallı olmasına dikkat et,ama havada izleyipte almak daha makbuldür.

saygılarımla

dushekimi' Alıntı:
hedili23' Alıntı:

saygılar

Burhan Özdemir[/quote

evet yanlış biliyorsun, kelebeklerde mükemmel dönerler. hatta çoğu döneği dahi bozarlar...

Bu fazla iddiali bir cümle olmuş..Çok merak ettim şu döneği bozarlar dediğiniz ÇOĞU kelebekleri(Sayaları) Bir video koyabilirmisiniz..Öyle bişey varsa biz bu işi bırakıp , Kelebeğe dönelim..

bende dönekten daha uzun dönen kuşlar gördüm fakat dönek besleyen arkadaşlarımızın aradığı dönüş değil kuşun girişi ve dönüşten sonraki çıkışı dönek besliyenler tarafından beğenilmiyor,ama sayaların dönekten daha uzun yaptığını hem aşağıya hemde karşıya arka arkaya uzun yaptığını biliyorum iki ırkın izlenilirliği farklı bence karıştırılmamalı, saygılar ahmet çopur...

koskore' Alıntı:
dushekimi' Alıntı:
hedili23' Alıntı:

saygılar

Burhan Özdemir[/quote

Bu fazla iddiali bir cümle olmuş..Çok merak ettim şu döneği bozarlar dediğiniz ÇOĞU kelebekleri(Sayaları) Bir video koyabilirmisiniz..Öyle bişey varsa biz bu işi bırakıp , Kelebeğe dönelim..

Dönek kuş ile kelebeğin dönüş stili farklıdır kelebek dönekten nasıl daha uzun döner? dönekler daha sık ve pervane gibi döndükleri için daha kısa dönüyo gibi görünür muhakkak,kelebekler burun dikine uzun dolap şeklinde karşıya aşağıya oynadıkları için tabikide mesafe çoğalacak ve uzun dönüş olacak bence iki ırkında dönüş stili ayrı bir tadda ve ikiside birbiri bozamazlar.

hedili23' Alıntı:

saygılar

Burhan Özdemir
evet yanlış biliosun kelebek dönücü bi ırktır.saygılar

GÜZEL KARDEŞİM, DÖNEK Mİ KELEBEK Mİ? BUNLAR FARKLI IRKLAR. GERÇİ YERDEKİ KUŞUN DÖNÜP DÖNMİCEENİ ANLAMAK DİYE Bİ ŞEY YOK. EŞGALİ ÇOK GÜZEL OLAN NİCE KUŞLAR ÇEŞİTLİ SEBEPLERDEN DOLAYI. DÖNMÜYORLAR. MESELA KUŞUN DAMARI İYİ İSE SATAN KİŞİ, KUŞU SATTIĞI ZAMANA KADAR HİÇ UÇURMAMIŞ OLABİLİR. YAVRU ALIP O DAMARI ÇOĞALTMA YOLUNA GİTMİŞTİR. KUŞ TURP OLMUŞTUR YANİ. 2 TUR ATAR KONAR; BIRAK DÖNMEYİ... YANİ KARDEŞİM KISACASI YERDE ANLAYAMAZSIN. MÜMKÜNSE HAVADA KUŞ AL. SEVGİLER...

MURAT ÇATALTAŞ' Alıntı:
GÜZEL KARDEŞİM, DÖNEK Mİ KELEBEK Mİ? BUNLAR FARKLI IRKLAR. GERÇİ YERDEKİ KUŞUN DÖNÜP DÖNMİCEENİ ANLAMAK DİYE Bİ ŞEY YOK. EŞGALİ ÇOK GÜZEL OLAN NİCE KUŞLAR ÇEŞİTLİ SEBEPLERDEN DOLAYI. DÖNMÜYORLAR. MESELA KUŞUN DAMARI İYİ İSE SATAN KİŞİ, KUŞU SATTIĞI ZAMANA KADAR HİÇ UÇURMAMIŞ OLABİLİR. YAVRU ALIP O DAMARI ÇOĞALTMA YOLUNA GİTMİŞTİR. KUŞ TURP OLMUŞTUR YANİ. 2 TUR ATAR KONAR; BIRAK DÖNMEYİ... YANİ KARDEŞİM KISACASI YERDE ANLAYAMAZSIN. MÜMKÜNSE HAVADA KUŞ AL. SEVGİLER...

Görünüşee göre yerde kelebek almamak lazım herkess aynı kanıda.. havada al dior.. ayrıca kelebek besliorum dönek deil.. bizim buralarda dönek dediğimiz zaman içerisinee kelebekte giriorr.. o yüzden dönek dedim ..
saygılar...

arkadaşlar 1 çift paçalı pacalı dönek aldım kuşlar bursadan gelmş kafa beyaz kuyruk beyaz gövde mavi boyu normal dönklere göre daha küçük sizçe kuşm nasıldr pazardan aldım!cok övdü inşallah iyidr!sizçe nasıldır???

Uçurup göreceksin Ali Abi.Mavi baska almışsın sanırım.

arkadslar kelebek kuş dönmez, vurgu yapar en fazla, okadar hızlı yapar ki o vurguyu siz donek gibi doner zannedersiniz... sayadan anlıyan bilir zaten.. saygılarla

ben 10 tl ye izliyerek kelebek kuşu aldım kuşlar dönmesine dönüyorlar. 1 i bolpaçala normal paca eşlesmesi sonucu ortaya cıkmıs 16 kuyruk beyaz normal paca diğeri kara kafa kar akuyrukalrdan gelişs ama kus bembeyazz (kanında beyazlık karışmıs olabilir) ucuz kuş iş yapmaz diye bir söz konusu olamazz izledim ve tane başı 10 tl verdım xD

Bu arada bende Bursa/Yıldırım Davuddede de oturuyom.

Geri