dönek cinsi güvercinler balkona rahat iner mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
selamün aleyküm arkadaşlar;
5 katlı apartmanın en üst katında oturuyorum ve taklacı besliyorum,fakat kuşları balkona indirmek çok zor oluyor,o yüzden dönek güvercin almayı düşünüyorum,eğer bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim,
dönek güvercinleri balkona rahat indirebilirmiyim?

dönek güvercınlerı farklı turde kuslardır bende yıllar once bı cıft besledım ama donek kusu alısmaya alısır damada konar fakat kotu bır huyu vardır baska dama da konar arkadasım ama yınede turune gore degısır ben denızlıde besledım 6 ay kadar yınede dönekcı arkadaslarımız yardımcı olur

saygılar

Ben Dönek beslemiyorum.Dönek güvercin balkona rahat iner inmesine ama bazı dönek güvercinleri başka kuşcuların vermiş oldukları pırıltıya inip yakalanabiliyorlar.Ama bu kusun damarına bağlı.Sende Balkonda olduğun için arka taraflarında kuscu varsa ona indiğinde goremezsin ve kusun kaybolabilir.

evet haklısın bu kuslar pırıltıya hemen gıder bıraz hasssas kuslar eee tabı bızde zamanımızı sadce kuslara veremeyız dusunsene evde yoksun kus kalktıve kayboldu emegıne yazık ama cok sevıyosan yapacagın sey damızlık besle yavrusun u ucur bence ben uzun zamandır beslemıyorum saat erken olsaydı yardımcı olacak arkads vardı ben tekrar beslemek ıstedım yerım musaıt ama taklacılar arasında olmaz anca yenı yuva acayım

saygılar

şuanda balkonda kelebek ve baska besleyen bırı olarak bence donek kusu balkonda olmuyor nedenlerı bırıncısı her kuş gordugu yere atabılır ve çok kaçırırsın ben çok kalıtelı doneklerı bulmustum ama balkonda ucurup kacırdım onun ıcın bence hıc gırme he cok ıstıyosan al takım olarak kes kanatlarını yavrularını al en azından nefsını körlersın selamlar

balkonda olmaz donek hic tavsiye etmem yani sefasindan cok cefasi olur ama yinede tabiki sen bilirsin bir dene istersen...

teşekkürler

arkadaşım eğer adıyamandaysan bilmemde yakındaysan oynar(bursa),mülakat,çakal,trakya,izmir,oryantal makaracı bakabilirsin ya da kelebek bilememde kısa gagalı baska bango tip budapeşt macar olabilir he illa dönek(akılsız) kuş bakcam dersen karar sewnin ama bu saydığım ırklar hem zeki hem senin ortama uyum sağlar hemde renk çeşitliliği vardır form kostüm özelliğide var karar senin zevk senin balkon senin para senin ama tavsiyem dönek şehirde bile bakılmamalı böyle düz bir ovada bahçede açıklık bi alan ...

slm arkadaş arkadaşların dedigi gibi degil iyi damar dönek bulabilirsen heryerde bakabilrsin rahatol :heyo:

selam arkadaşlar ben 2takım dönek besliyorum bakonda ve kanatlarını makasladım
ama uçur madanolmuyor vekanatlarını çektim biri uçuyor ama güven vermiyor
hepsi uçunça göreçegiz :hungur:
İBRAHİM KAPLAN

yok abıler balkonda donek beslenmez o kusun ucması gerek neden derse done ucurmadınmı yataklasır ucmayan donekte bı ıse yaramaz o kusun egıtımı var

merhabalar

dönek bence kesinlikle balkonda olmaz. sebebide dönek kuşunu uçurduğun zaman döndürmek lazım zaten o kuşun beslemenin gayeside odur.döneği balkonda beslersen ya çok peşinde koşarsın yada kuşu uçururken kendini durduramaz balkona çakarsın öldürürsün.bence açık alanda bakılacak bi kuş
kanadını kesipte tavuk gibi bakarsan öyle olur :)

kardesım bende satılık war ıstedıgın yere ındırebılırsın tabı maassın cok ıyı olması lazım

kuşun damarına bağlı ama ilk uçurduğunda başkası pırıltı verir kuş gösterirse kaçabilir en iyisi makas atıp yavrularını diğer uçan kuşlarla alıştırmak.

bango saya azman posta ve kostum kuslarinin hepsi

KARDEŞİM TERASIN OLSA 10 NUMARA OLUR AMA BALKONDA DÖNEK BESLERSEN KUŞLARA YAZIK EDERSİN. ÇÜNKÜ HASSAS KUŞLARDIR. YÜKSELİR, ARKAYA GİDER; GÖZDEN KAÇIRIRSIN. BAŞKA YERDEN PIRILTI ALIRSA ORAYA İNİVERİR. BİR DE YÜKSEKLİK MESAFESİNİ İYİ AYARLAYAMAZSAN DÖNÜŞE GİRDİĞİNDE BALKONA YA DA SAĞA SOLA ÇAKILABİLİR. BU YÖNDEN RİSKLİ YANİ.SELAMLAR...

Geri