DÖNEK EŞLEME TEKNİKLERİ (SANATI)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DÖNEKCI35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

DÖNEKCI35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
UĞUR GENÇ
Meslek
ŞUBE SORUMLUSU
İlgi Alanı
Köpekler
Merhaba

Değerli ustalarım arkadaşlarım dönek eşlemenin büyük bir ustalık gerektirdiğini biliyoruz bu konudaki görüşleriniz nelerdir ?

1. Dişi kuşta olması gereken özellikler nelerdir?

2. Erkek kuşta olması gereken özellikler nelerdir?

3. Alacağımız yavrudaki özelliklerin ne olması gerekir*

Biliyoruz ki her şampiyondan şampiyon yavru çıkmıyor,bunu çıkartmak için neler yapmalıyız ?

DÖNEKCI35' Alıntı:
Merhaba

Değerli ustalarım arkadaşlarım dönek eşlemenin büyük bir ustalık gerektirdiğini biliyoruz bu konudaki görüşleriniz nelerdir ?

1. Dişi kuşta olması gereken özellikler nelerdir?

2. Erkek kuşta olması gereken özellikler nelerdir?

3. Alacağımız yavrudaki özelliklerin ne olması gerekir*

Biliyoruz ki her şampiyondan şampiyon yavru çıkmıyor,bunu çıkartmak için neler yapmalıyız ?

Uğur kardeşim merhaba,

Fikrimce bu konuya cevaben bir kaç bilgi aktaracağım. Örneğin bizim 2 kol güvercinlerimiz mevcut şuan ürettiklerimiz. Atalardan İkiside aynı kan esasında. Fakat kimi döneğimiz var her pırıltıya, performansla karşılık veriyor. Kimiside var başın dönene kadar performans göstermiyor. Biz bu tür kuşları birbirlerine eşleyerek istediğimiz yavruyu alıyoruz. Ama 10 parmağın 10u bir değil o müstesna. Bu aldığımız yavruların 10 tanesi de dönmüyor. Maksimum İçlerinden 5-6 tane tam randuman alacağımız tip kuşlar oluyorlar. Alacağımız yavrudaki özellik ise, Anne ve babanın yani damızlıkların iyi kan olması lazım. Ve bu kanın altından çıkmış olmalarıdır diye düşünüyorum. Çünkü o yavruda istediğin özelliklerin hepsini bulacaksın. Ecdadını tanıdığın bildiğin için.

Mesela Denizli ilimizde, Sarayköylü Mehmet ağabeydi sanırım. Bu ağabeyimizin kuşlarının hepsinin ayakları PATEL. Ama kuşları iyi . Bu neden olabilir?.. Bence Çok yakın eşlemeyle üretildi bu kuşlar. Kuşların ayakları patel diye, performansı düşük kuşlar demiyorum ama. Kuşları on numara . Görmedik ama bildiğimiz, duyduğumuz kadarı ile böyleymiş. Demek istediğim herkesin farkı eşleme tarzı var kardeşim .

Ben eşlemelerde her zaman dişiye önem vermişimdir. Çünkü Tarla ne kadar verimli olursa mahsülde o kadar tatmin edici olur tohumda önemli ancak tarla daha önemli (: Dişi kuşlar genelde çok inatçı olmuyor erkeklere göre daha sakin ve hata yapma riski daha az oluyor çünkü şahbazlıkları azdır Erkekte aradığım özellikte stilli olmasıdır yani sıkarak gelip dönmesi kandilde gezmesii vb. çünkü bunlar olursa erkekte devir güzel demektir. Bunları düzgün bir şekilde eşleyebilirsek güzel yavrular elde edebiliriz aldığımız yavrularda hem dönüş hem devir elde etmiş oluruz.Tabi ki bunlar benim görüşüm

DÖNEKCI35' Alıntı:
Ben eşlemelerde her zaman dişiye önem vermişimdir. Çünkü Tarla ne kadar verimli olursa mahsülde o kadar tatmin edici olur tohumda önemli ancak tarla daha önemli (: Dişi kuşlar genelde çok inatçı olmuyor erkeklere göre daha sakin ve hata yapma riski daha az oluyor çünkü şahbazlıkları azdır Erkekte aradığım özellikte stilli olmasıdır yani sıkarak gelip dönmesi kandilde gezmesii vb. çünkü bunlar olursa erkekte devir güzel demektir. Bunları düzgün bir şekilde eşleyebilirsek güzel yavrular elde edebiliriz aldığımız yavrularda hem dönüş hem devir elde etmiş oluruz.Tabi ki bunlar benim görüşüm

Katılıyorum kardeşim. Benim söylemlerim ile aynı kapıya çıktık.

Geri