erdinç_34' Alıntı:
s.a sevgili uğur kardeş ben döneğe çok meraklı bir yetiştiriciyim çok dönek seyrettim hoş görüne samimiyetine güvenerek öğrenmek istediğim bir dönek kapalı dönüşü yapabilmesi için gerekli meziyeti varsa ? kapalı dönüş yapabilmesi için gerekli olan meziyet ler ne olmalı dönek kuşunda ? mesela karşına döneği kaç dereceden almalısınki kusursuz bir dönüş olsun
1.)dönüşe geliş hızı kayıkta ne olmalı ?
2.)dönek bu dönüşü kanadının hangi bölgesinle yapar (kapalı) kanat açısı ne olmalı ?
3.)kapalı dönüş yapabilmesi için ne kadar devir yapabilmesi gerekir ?
4.)kapalı dönüş yapan dönek'in dönüş çapı ne olması gerekir ? görsel açıdan hoş görünsün
5.)kapalı dönüş yapabilen dönek tekmi uçurulmalı perlemi ?
6.)kapalı dönüş yapan dönekler seisine ne kadar hizmet etmeli gerçek dönek olduğu anlaşılsın ?
7.)kapalı dönüş yapan dönekler hangi mevsimde daha iyi performans gösterir ?
8.)kümes görünümü ve kümesin rakım olarak yüksek olması dönek'in 'dönüşüne etki edermi ?(havada ki basınç )v.s
sevgili uğur kardeşim kapalı dönüş için sorduğum bu sorular plaka yapabilme meziyetine sahip dönekler içinde geçerlidir.?
benim için ırklardan ziyade dönek dediğimiz bu nadide kuşlara gösterilen ilgi alaka sadece kapalı dönüş göstermesi için tabiki değil farkındayım dönüşe giriş çıkış güzel olursa dönüşün değeri ve güzelliği bir o kadar muhteşem olur bence herkez dönüş çeşitliliğini iyi biliyor ama nasıl döner işte kavga burada başlıyor sen beni anladın ? vereceğin cevaplar için şimdiden teşekkür eder sevgi ve saygılar diler
izmire ve tüm dönek camiasına ve ustalara selam ederim
1.)dönüşe geliş hızı kayıkta ne olmalı ?
Dönüşe geliş hızı yapacağı dönüşü taşıyacak kadar olması kafidir
2.)dönek bu dönüşü kanadının hangi bölgesinle yapar (kapalı) kanat açısı ne olmalı ?
Dönek güvercini kapalı daire dönebilmesi için dirseklerinden vucudunu hafif kaldırarak döner etrafını çizebilmesi için
3.)kapalı dönüş yapabilmesi için ne kadar devir yapabilmesi gerekir ?
Benim şahsi görüşüm devrinin yüksek olmasıdır
4.)kapalı dönüş yapan dönek'in dönüş çapı ne olması gerekir ? görsel açıdan hoş görünsün
4-5 cm siyah 5-6 cm beyaz göze hoş gelir tercih meselesidir birde siyahını büyük beyazını az yapan döneklerde mevcuttur
5.)kapalı dönüş yapabilen dönek tekmi uçurulmalı perlemi ?
Yetiştirilme şekline bağlı yerle en iyi irtibat nasıl kuruyorsa
6.)kapalı dönüş yapan dönekler seisine ne kadar hizmet etmeli gerçek dönek olduğu anlaşılsın ?
Ömrünün sonuna kadar dönekliğini devam ettirmeli diye düşünüyorum
7.)kapalı dönüş yapan dönekler hangi mevsimde daha iyi performans gösterir ?
Kapalısı veya açığı diye bir şey gökyüzünün mavi olduğu ve rüzgar olmayan her an dönek güvercini dönüşünü gerçekleştirmeli
8.)kümes görünümü ve kümesin rakım olarak yüksek olması dönek'in 'dönüşüne etki edermi ?(havada ki basınç )v.s
Ben edeceğini düşünüyorum çukurda alçakta kalan kümesler bana göre hep 1-0 öndedir
sevgili uğur kardeşim kapalı dönüş için sorduğum bu sorular plaka yapabilme meziyetine sahip dönekler içinde geçerlidir.?
benim için ırklardan ziyade dönek dediğimiz bu nadide kuşlara gösterilen ilgi alaka sadece kapalı dönüş göstermesi için tabiki değil farkındayım dönüşe giriş çıkış güzel olursa dönüşün değeri ve güzelliği bir o kadar muhteşem olur bence herkez dönüş çeşitliliğini iyi biliyor ama nasıl döner işte kavga burada başlıyor sen beni anladın ? vereceğin cevaplar için şimdiden teşekkür eder sevgi ve saygılar diler
izmire ve tüm dönek camiasına ve ustalara selam ederim
Erdinç abim dilim döndüğünce büyüklerimden öğrendiğimce sorularını cevaplamaya çalıştım eksik veya hatalı bir yer var ise başta sen ve diğer ustalarımızın beni uyarmasını isterim varsa yanlış bildiğimiz bizde düzeltelim
Kendine iyi bak abim