Dönek İkinci Yumurtayı Yapmadı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uumuut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

uumuut

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Umut KIR
Meslek
Bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arakadaşlar.

1 Çift döneğim var. 4 Gün önce birinci yumurtayı yaptı ama halen ikinci yumurtayı yapmadı. Kuşu aldığım arkadasım bu kuştan daha önce 2 çift yavru aldı ve sorunsuz büyüttü... Daha önceden mardin ve posta beslemiştim onlar genelde 2 gun içinde 2 yumurtayıda cıkarmıs oluyorlardı. 4 gün oldu halen ikinci yumurtayı çıkarmadı kuş. Sizce normalmidir.

Re: ARKADAŞLAR Bİ YARDIM :(

Benimde bir ara öyle oldu 3 -4 gün geçti yumurtayı aldım bir baktim kuş içinden çıkamamış ölmüş. gagasıyla kırmış yumurtayı çok az ama çıkmamıştı.Bence sende bir eline al bak derim belkide Boş yumurtadır.

olay normal d eğil, dişi kuşta bir ekisklik var demekki, kalsiyum,vitamin,vb. yada çok yumurta çekilmiş aldtından yorgun düşmüş dinlenmeye girmiş olabilir, havalardan olabilir, benimde şun yumurta için sorun yaşayan dişilerim var, bu havalarda bakımı iyi yapmak gerek...

Sanırım altındaki yumurta dolu. Ne yapsam alsam mı acaba altından :S

ALMA, BIRAK TEK YATSIN, ÇIKARSADA BU HAVALARDA büyütmesi kolay olur, alırsan belli bi zamansora kuş yine yumurta yapama çalışacak,ve sorun büyüyecek

Peki bekleyelım bakalım

Suanda aynı sorun benim 1 cift kuşumdada var. kararsız kaldım bende :S ama alacam yarın muhtemelen yada baska kusların yumurtasını sürecem

Valla ben almadım. Dün de baktım Dişi yem yiyip hemen yumurtaya koşuyor. Yumurtanın cıkıs tarıhıne kadar beklicem eğer çıkarmazsa ben kırcam yumurtayı yavru cıkarcam yavru ölüyse yapcak bişi yok... Ama içimden bir his yaşayacağını söylüyor.

Geri