Dönek Irkının Ağırlığı, Performansına Etkenmidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SNRAVCI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

SNRAVCI

Üye
Katılım
2 Nis 2011
Mesajlar
734
Tepkime puanı
0
Yaş
37
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Soner AVCI
Meslek
Muhasebe Finansman
Şehir
İzmir
İlgi Alanı
Köpekler
Dönek güvercinin ağırlığı, havadaki devrine performansına etkenmidir sizce?
Kalıplı kuşlar hep göz ağartıyor .
Bizi yerde hep ihtişamlı kuşlar büyülüyor.
Bu konuda ki görüşlerinizi almak istiyorum .
 
SNRAVCI' Alıntı:
Dönek güvercinin ağırlığı, havadaki devrine performansına etkenmidir sizce?
Kalıplı kuşlar hep göz ağartıyor .
Bizi yerde hep ihtişamlı kuşlar büyülüyor.
Bu konuda ki görüşlerinizi almak istiyorum .


Soner usta biliyorsun dönekler hakkında bilgim yok denecek durumda fakat sonuçta bende bir besleyiciyim, taklacı ırkında iri kıyım diyebileceğimiz kuşların taklaları çok sert, tertemiz ve net oluyor. Tabi bu şu dez avantajıda getiriyor takla sayısı,yükseklik ve uçuş süresi inanılmaz derecede azalıyor. Böyle olunca elbette ne kadar güzel ve temiz takla atarsa atsın beğenilmiyor. Aynı durum döneklerde geçerli mi bilemiyorum ama ağırlık ne kadar fazla olursa o kadar yükseklik ve havada kalma süresi azalacaktır diye düşünüyorum.
 
"ağırlık ne kadar fazla olursa o kadar yükseklik ve havada kalma süresi azalacaktır"

Aynen Hakan Abi.
Bu netice ile performansa da etken oluyor .
 
Sonerim güzel bir başlık tebrik ederim
Şimdi gelelim soruya dönek güvercinlerini en zorlayan ve hata yapmalarını sağlayan etken yer çekimidir uzun ve ağırlığı diğerlerine nazaran fazla olan kuş herzaman daha fazla baskıya maruz kalır ve ağırlığından dolayı devir kaybı yaşayabilir buda performansına etken olur ancak bu tarz kuşlara atılan alçak pırıltılarda büyük devirli insanın alnına çakan daireler izlemek mümkündür bu dönüşlerde çok makbuldür.
 
Selam arkadaşlar Kuşaların Yapısı,ağırlığıyla doğru orantılı.Ağırlıysa performansıyla ters orantılıdır.Ama şöyle bir teori atarsak ortaya dönekler için ağır kuş yer çekimi kuvvetinden dolayı dönerken daha çok alçalır dönek beslemiyorum ama bana öyle geldi.Dikilen taklacılar'da ise tersi söz konusu hafif kuş takla atarak tırmanışa geçmede üstünlük sağlar.Kuşların hava ya karşı uyguladığı gücüde göz önünde tutarsak yapılı kanat açıklık mesafesi uzun kuşlar yüksek uçar ve manevra kabiliyetleri düşüktür ufak tip kanat açıklık mesafesi kısa kuşlar alçak uçar ve manevra kabiliyetleri yüksektir bu konuda değerlendirme yapabiliriz.Sizce !
 
Geri
Üst