Dönek Irkının Oturması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SNRAVCI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

SNRAVCI

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Soner AVCI
Meslek
Muhasebe Finansman
İlgi Alanı
Köpekler
Bazı dönek ırkı güvercinlermizde g.t otururlar.
Bu kan fazlalığından kaynaklanır.

Bu kuşları ıskarta olarak çıkarmalı mı ?
Yoksa yavru alıp, yavruları mı denemeliyiz ?

Genelde bu tür kuşlarda iyi dönüş gözlenir tabiki bir kusurdur.Denemekte fayda vardır yavrularını alıp görmek gerekir yavrudada aynı haraket tekrarlanırsa damızlıktan çıkarılmalı kanlarıda boza bilir.Kanı hafif kuşlarla eşlenmeli.

kanazon' Alıntı:
Genelde bu tür kuşlarda iyi dönüş gözlenir tabiki bir kusurdur.Denemekte fayda vardır yavrularını alıp görmek gerekir yavrudada aynı haraket tekrarlanırsa damızlıktan çıkarılmalı kanlarıda boza bilir.Kanı hafif kuşlarla eşlenmeli.

Taner abi cevabın için teşekkürler.
Sana katılıyorum abi.
Siteye pek fazla gelmiyorsun artık sanırım işlerinden kaynaklanıyordur.
Her daim görmek isteriz seni abi.

Dönek güvercinlerinde oturma genelde karakanat baskını olanlarda görülür ve en güzel dönüşleride bu oturma yapan kuşlarda görebiliriz ben bunu kuşların bönkörlüğüne bağlıyorum kan yakınlaşması fazlalaştıkca döneklik artar artıkçada uçuş azalır batma başlar bu tarzdaki kuşlarımızı sert kuşlara girerek kan açılır eşlemeler düzgün yapıldıysa çıkan yavrularda bu hareket azalır.PIRILTIYA OTURMUYORSA HİÇ BİR SORUN TEŞKİL ETMEZ ancak misafir döneğide olamaz. Yavru iken bu hareketler daha çok görülür eş alıp yavruya kusmaya başladımı azaltır.

Bu konuda herkesle hemfikiriz.
Pırıltıya oturmuyorsa sıkıntı yok .

Geri