Dönek Kusları..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rebel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Rebel

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
caner
Meslek
internetcafe
İlgi Alanı
Köpekler
Şİmdiye Kadar Yaklasik.. 30-35 tane dönek kacirmisimdir..dün 4 aydir ucurduğum Dönek Kacti.. Bu Dönek Kuslari Neden Böyle Nasıl Alıstırıcam..Ne Yapabilirim Yardım Lütfen.

Dönek meragı bir ara beni de sarmıştı, dönen kuşlara meraklı olduğumdan yıllardır kelebek bakıyorum, birde dönek alayım dedim iki üç çift sırf dönüş seyrdeyim diye, kuşlar hakkatten de paçavra oluyor ama akıl yönünden sıfır, kelebeğin yanından dahi geçemez, ama şunuda idda edenler var, döneklerinde çok akıllı olduğunu söyleyen arkadaşlarda var ama benim elime geçenlerin hepsi kaçtı, hatta döne döne yakınımda kuş bakan kişiye indi,ne kadar da idda etseler ben inanmıyorum döneklerin akıllı oluduğuna, kuşların doğası bu alttan parıltı görse yer farketmez dönerek iniyor, forumdaki eski mesajlara bakarsan bu konuda çok tartışma görürsün,

s.a ben size katılmıyorum nice zamanlar dönek güvercini bende besledım halada beslemekteyım,istanbulda abilerımızın bıze verdiği tek bi tavsiye vardı hiçbi kuş tam olarak akıllı değildir, önemli olan akıllı kuşu bulup onunla üretime geçmektir derler di..kelebek kuşundada kuş oyuna girdiği zaman heleki bu kuş yavru kızması falansa ilk önce eğitimini düzgünn vermek gerekli ilk uçuşlarında usta kelebeklerle uçmalı ki kendi kişiliğini bulabilsin ne zaman,nasıl,nerde hangi hamle ile yere ineceğine kadar tüm eğitim eğiticiye aittir..dönek kuşundan besleyıcıler yavru iken kaçar korkusuyla eğitimini tamalayamadıklarından olan kuşlar sızın dedığiniz hareketlerde bulunur..dönek kuşu kendini kapattımı dönmekten kendını alamaz ve neticesinde başka kümeslere inme olasılığı vardır ama asla kafalı kuş kümese girmez hatta kümesin etrafında bıle olmaz sadece pırıltı nedeni ile kuşların yanında olur ve kafayı topladıktan sonra her halukarda kendi kümesine geri döner.. ee takdir sizindir ki dönek kuşu kadar sizde dönseniz aşağıya doğru durmaksızın sizinde kafanız karışır ama kendınıze geldığinizde nerde oldugunuz farkına varıp basıp gideceğinize eminim.. :haha:
SAYGILAR.........

NOT: BU ARADA REBEL BASKA YAVRULARI SANA GETIRECEM AMA HALA SANA ULAŞAMIYORUM Bİ ARA MSN İ AÇTA HABERLEŞELİM KARDEŞİM.. VERDİĞİM KUŞLARI NE YAPTIN İNŞALLAH UÇURMAYA BAŞLAMIŞSINDIR...

Öncelikle selamlar Biz kendi ortamımızda dönek besleyen arkadaşlarımıza dediğimiz bi tabir vardır çevrendeki kuşçular avaresiz kalmış deriz :) her pırıltıya döndükleri için tabiki bu bizim kendi aramızda söylediğimiz bi cümle,dönek kuşlarının sağlam kan olması lazımmış çevremdeki dönek besleyen abilerimden öğrendiğim kadarı ile eğer damar sağlamsa ve yavrusunu aldıysan pırıltıya bakmaz diyorlar belkide farklı yöntemleri vardır benim duyduğum kadarı böyle yükseldiklerinde biraz açıldığında bi pırıltı ve kuş dönerek yerde :) yakalamasıda kolay oluyor birden inince aptallaşıyor kafasını toparlayana kadar kanadı bantlanıyor :)

Geri