Dönek mi kelebek mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dönek12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

dönek12

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eren yıldız
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
Öncelikle iyi akşamlar abiler ben güvercin beslemeye yeni başlıyacağım fakat bir sorum var dönekler mi kelebekler mi yerlerine dahi iyi ve kısa sürede alışır?

Alışma süreleri hakkında bilgim yok fakat dönekleri kaçırma olanağın daha yüksek. Çoğu dönek etraftaki kuş besleyenlerin pırıltılarınada cevap veriyor ve inerlerse geri alamaya biliyorsun.

aynı fikirdeyim,kanı düzgun degılse eger,havaya terlik bile atsan pırıltı sanıp iniyor. kelebek ahlaklı kuştur derler hep fakat onunda dönüşü tatmin etmeyebilir..

o zaman bir çift kelebek ile başlıyım de kelebekler balkona inebilir mi

evet kelebekler mardinler gibi yukarı oynamazlar balkona kolayca inebilirler. Bu arada balkonda dönek besleyebileceğini sanmıyorum

onurcambaz' Alıntı:
evet kelebekler mardinler gibi yukarı oynamazlar balkona kolayca inebilirler. Bu arada balkonda dönek besleyebileceğini sanmıyorum
Sanırım Felix (Mesut abi) balkonda dönek besliyordu.

Döneği de alıştırırsın, kelebeği de, balkona aşağı dalan her kuşu alıştırırsın, uçurursun. Alışıp alışmama konusunda damarı sağlam olan her kuş alışır, bazı döneklerim benim parıltım dışına bakmazlar, bazıları da arkadaşların bahsettiği gibi alttan kumru geçse parıltı sanıp dönmeye başlarlar. Kelebek kuşu da buna yakındır, sana da oynayabilir karşı komşuya da oynayabilir, İki ırkında ortak sorunu sineğe (buluta) çıktıklarında kaybolma riskleri çoktur. Hele ki, hava sisli veya rüzgarlıysa kayıp verme olasılığın çok yüksek, bu yüzden bahsedilen iki ırk da kağıt gibi düz pırıl pırıl havalarda güzel uçar ve oyun sergilerler.

Bu iki ırkında dağılmaması için roller lerin olması lazım (bango - tippler), roller olmadan bu kuşlar çok dağınık uçarlar, rollerler bu ırkları yüksek uçurup, belli çevrede döndürüp, alttan gelecek olan parıltıyı bekletirler.

(Gerisini de sen besledikçe, kuş kaçırdıkça öğreneceksin)

bango ile kelebeği bir mi uçurmam gerekiyo

Evet yoksa bu kuşlar çok dağılıyorlar uçarken birbirlerini çekiyorlar ve baktığında bulunduğun yerden başka bi yere kaydığını görüyosun.Bide başkası kuş gösterirse sonra toplamaya uğraş (:

Geri