Re: Dönek mi taklacı mı?
bak ben sana şöyle bir olay anlatayım sen daha net anla mevzuyu, benim 1 çift bursa oynarım vardı, yavrularını aldım büyüttüm, (takribi 14-15 yaşlarındaydım) e bunları uçurmak lazım, direk salsam kaçıcaklar, ben de benim taklacılar (miski, krem, çakmaklı) ile birlikte uçurmaya başladım, ooo kuşlar uçuyorlar havada baya kalıyorlar falan filan, hoop aradan 1 ay geçti, yavru erkek kendi kendine havalandı, aman da aman o ne çatırtı, kanatlarını birbirine çat çat çat diye vuruyor, sonrada trak taklasını atıyor, kendi kendime ulen bu işte bir mantık hatası var, bu kuşun makara sarması lazım ve çatırtısı olmaması lazım, ne alaka diye düşünürken hatamı çözdüm, sen yavru kuşu ile taklacı ile uçurursan ne olur ? bildiğin taklacı olur
"üzüm üzüme baka baka kararır" sonra ben bu yavruları aldım mahalle de oynar besleyen bir abiye elden verdim, söyledim abi bunların kıçı başı ayrı oynuyor takla atıyorlar diye, açarız 1-2 ay içinde dedi, hakikaten 2-3 ay sonra izlemeye gittim, yavrular makara sarmaya başlamışlar ama erkek yavruda kanat çatırtısı kalmış
sözün özü, senin kuş, sana kalmadan evvel, taklacıların arasında kaldı ve uçtuysa, takla atması çok normal