Dönek Tek Uçarsa Oyun Yapar mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan icessberg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

icessberg

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Gülhan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
selamunaleyküm..bir tane dönek kuşum var daha doğrusu 2 tane ama biri sakat olduğundan dolayı su an uçmaya 1 döneğim kalıyor sorum ise bu kuş tek başına uçurulduğundada oyun yapıp döner mi yoksa bir çift lazm mı ?

hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

selamlar

Dönek kuşlar genelde tek uçurulduğunda eğitim alır ve dönüşü güzel sergiler.

yorumlarınız için teşekkür ederim ama dönek kuşumu sabah tek saldım 2 3 tur attı sonra yok piyasada ...hadi hayırlısı eşini koydum catıya civardaysa görüp gelir gelmezsede canı sağolsun :S

dönekler tek uçurulursa gördükleri başka kuşların yanına giderler. döneklerin yanına genelde bango gibi kuşlar atılır ki her gördükleri kuşun yanıan gitmesinler ve çatının üzerinde uçsunlar diye. büyük ihtimal sizin dönek yakalanmış. eğer damarı sağlam ise yakalanmamış ise geri gelirler.

1 2 saat 2 3 mahalle ötede gezindi ama yakalayamadm sonra yok oldu.

Ekremin dediği gibi dönekler genelde bi bango-bi dönek şeklinde uçuruluyo . Tek uçurulduğunda çok fazla açılıyo ve başka bi taraftan kuş gördüğünde dönüp inme riski fazla. Bu yüzden senin dönek te başka bi yerden parıltı almış olmalı ki gelmemiş bir daha. Geçmiş olsun , umarım geri döner. Zaten coğu kuşçularda bi düşünce tarzı vardır ; Kaçan kuşun arkasından üzülme , geri dönerse senindir, dönmezse zaten hiç senin olmamıştır :) .

aynen 3 günlük kuşlar geri dondu 1 aydır bende alısamamıs daha ole kus lazım degl bana :)

Uçar ama fazla uzun uçmaz ben tek pek uçurmam toplu uçunca daha bi güzel oluyor.
saygılar

icessberg' Alıntı:
aynen 3 günlük kuşlar geri dondu 1 aydır bende alısamamıs daha ole kus lazım degl bana :)

dönek güvercinini beslemek gerçekten çok sabır ve cesaret gerektirir etrafınızda tutakcı coksa. ama eğer sabredip oyunlarını ve uysallıklarını görürseniz başka hiç bir ırkı kolay kolay beslemezsiniz

Dönek hiç tanımadan karambole beslenecek bir ırk değil ,forumlarda sorarak bazı şeyleri kısmen öğrenebilirsin.
Dönek yetiştiricisi bir büyüğün varsa rica edip : Nasıl uçurulduğunu ,nasıl pırıltı verildiğini ,yavruları nasıl eğittiğini defalarca izlemeni tavsiye ederim ,kümesin başında çıraklık yapmadan bu ırk yetiştirilmez .

kenan81' Alıntı:
Dönek hiç tanımadan karambole beslenecek bir ırk değil ,forumlarda sorarak bazı şeyleri kısmen öğrenebilirsin.
Dönek yetiştiricisi bir büyüğün varsa rica edip : Nasıl uçurulduğunu ,nasıl pırıltı verildiğini ,yavruları nasıl eğittiğini defalarca izlemeni tavsiye ederim ,kümesin başında çıraklık yapmadan bu ırk yetiştirilmez .

GÜZEL YORUM KATILIYORUM

Geri