Dönek ve kemalpaşa kelebekleri çakal değildir!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haltbar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

haltbar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Osman Uğur KORKMAZ
Meslek
Ticaret
İlgi Alanı
Özellikle Bursdaki kuşçuların bir kısmınin uydurmuş olduğu ve kemalpaşa kelebeklerine çakal diyerek Çakal ırkını yok etmekte büyük rol oynayanlara bu duyuru!!

Ve ayrıca Bursayi takip eden bazi İzmirli dönekçilere!

Kemalpaşa kelebeklerine mavi çakal sari çakal yok siyah çakal demeyi bırakın artık!!!

İzmirliler sizde döneklere çakal demeyi bırakın!!!

Sizlerin yüzünden yeni nesil kuşcular çakal ırkını tanımıyor.!!!

Görenlerde aaa kırmızı bursa diyor!!!

Eğitim şart!!

Hatta bazı hızını alamayan bursalılar koskoca çakal ırkına filibe bile diyor!!! Bunuda geçin abi lütfen!!!!

İzmir'de çakal bir renk tabiri olarak kullanılır IRK olarak kimse kullanmaz.

Yanlız Uğur kardeşim bu renk tabiri kullanımı bir ırkı yok etti....nasıl olucak???

Çakal diye sorduğum genç kardeşlerimiz dönek anlıyor yada kemalpaşa kelebeği...kuşu gördümüde heee kırmızı bursa diyorlar... yazık valla :(

Renk tabiriyle bir ırkın bitirebileceğinin gerçek olmadığını hepimiz biliyoruz malasef Çakal ırkını kendi yetiştiricileri sahip çıkmayarak bitirmiş olması daha inandırıcı yada bilinçli yetiştiricisinin azlığından dolayı ırkı doğru anlatıp insanları gerçek bilgileri paylaşmamasından dolayı yetiştiricilerde aradığı performansı bulamadığında farklı ırklara yönlenmiş olabilirler.Bunun Renkle tabirleriyle bir alakası olabileceğini sanmıyorum.Yetiştirilen yörelerinde bunda etkisi yüksektir Bir çakal ırkını yada bir kelebeği yada bangoyu gidin bakın güney illerinde tanıyan var mı aynı şekilde o bölgelerde yetiştirilen Çakşırlı ları, Demkeş leri vs. batı illerinde kaç yetiştirici ayrımını yapabilir. Kimse kusura bakmasın ama işin içine iller girdiği zaman herkes bizim ilin kuşu bize özgü diye çıkıyor ancak iş icraata geldi mi kimseden ses yok.Birde birşey sormak istiyorum araştırmadım ama Çakal Irkının Bir tüzüğü var mıdır? Eğer var ise lütfen bana ulaştırın ben bildiğim gittiğim bütün Dönek ve Kelebek besleyenlere hitap eden derneklere asayım

DÖNEKCI35' Alıntı:
Renk tabiriyle bir ırkın bitirebileceğinin gerçek olmadığını hepimiz biliyoruz malasef Çakal ırkını kendi yetiştiricileri sahip çıkmayarak bitirmiş olması daha inandırıcı yada bilinçli yetiştiricisinin azlığından dolayı ırkı doğru anlatıp insanları gerçek bilgileri paylaşmamasından dolayı yetiştiricilerde aradığı performansı bulamadığında farklı ırklara yönlenmiş olabilirler.Bunun Renkle tabirleriyle bir alakası olabileceğini sanmıyorum.Yetiştirilen yörelerinde bunda etkisi yüksektir Bir çakal ırkını yada bir kelebeği yada bangoyu gidin bakın güney illerinde tanıyan var mı aynı şekilde o bölgelerde yetiştirilen Çakşırlı ları, Demkeş leri vs. batı illerinde kaç yetiştirici ayrımını yapabilir. Kimse kusura bakmasın ama işin içine iller girdiği zaman herkes bizim ilin kuşu bize özgü diye çıkıyor ancak iş icraata geldi mi kimseden ses yok.Birde birşey sormak istiyorum araştırmadım ama Çakal Irkının Bir tüzüğü var mıdır? Eğer var ise lütfen bana ulaştırın ben bildiğim gittiğim bütün Dönek ve Kelebek besleyenlere hitap eden derneklere asayım

Kardeşim şimdi şöyle birşey söyliyeyim...bu başlığı açmam sadece bu kaybolan ırkı insanlarımızın iyice tanımasini ayrimlarin iyi yapilmasini karisikliklarin ortadan kaldirilmasini ümit ederek açtım şimdi başlıktada belirttiğim gibi çakal başlı başına Türkiyedeki bir güvercin ırkıdır...sen kalkip diyorsun biz bunu renk olarak tabir ediyoruz...ya kardesim çakal rengi ne demektir bana bi çakal rengi söylermisin böyle bir renk kodu varmıdır türk lugatında böyle bir kelime varmıdır????? yada renk tonu dünyada?????? Bu ne demek güzel kardeşim???? Adamlar mavi çakal diyor bu ne şimdi??? Oldumu sence bu??? Ben sana mavi çakal renkte bir araba aldim diyim şimdi bu kelimeyi cümle içinde kullanalim...ne anladin sen benim güzel kardeşim??? Merak ettim ben valla

Çakal kuşun anavatani Türkiye valla biz Türkler buna sahip çıkmıyorsak illerimizde hata aramaya gerek kalmıyor sanırım yanlışmıyım güzel kardeşim???

Tüzüğe gelince çakal roller'i almanyada yaşayan Bahri Gürkardeşlerin geçmiş bir tarihte gördüğüm bir dökümanda Almanyada onaylattıgıni görmüstüm googleda aratirsan bulursun Bahri gürkardeşler diye...

Sevgiler kardeşim

haltbar' Alıntı:
Çakal kuşun anavatani Türkiye valla biz Türkler buna sahip çıkmıyorsak illerimizde hata aramaya gerek kalmıyor sanırım yanlışmıyım güzel kardeşim???

Tüzüğe gelince çakal roller'i almanyada yaşayan Bahri Gürkardeşlerin geçmiş bir tarihte gördüğüm bir dökümanda Almanyada onaylattıgıni görmüstüm googleda aratirsan bulursun Bahri gürkardeşler diye...

Sevgiler kardeşim

Bence sorunun cevabı bu yazıda saklı Eski yetiştiriciler bu ırkı daha iyi anlatmalı ve insanları bilgilendirmeli Çakal roller besleyenler bu ırk adına çalışmalar yapmalı ve kuşları korumalı buralara dönekçiler siz onu demeyin bursa besleyen siz böyle demeyin demekle olmaz madem bu ırka sahip çıkmak istiyorsunuz Türkiye çapında derneklerle görüşün yada federasyonla bu ırkın tanıtımı için bi çaba gösterilsin herkes kendi üstüne düşeni yapsın

İşte kardeşim bende ufak çaplı birşeyler yapmaya çalışıyorum herşeyin bir başlangıcı var bugün sabah site sahibi Hüseyin beyle çakal güvercinleri için ayrı bir başlık açılsin diye ricada bulundum...bakalım hayirlisi kardesim...saol önerilerin için

Geri