Dönek yavrularım için yardım istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan msö1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

msö1

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet özkan
Meslek
diş hekimi
İlgi Alanı
Kediler
Değerli arkadaşlar,
Güvercin yetiştirmeye yeni başladım,balkonda besliyorum,4 tane taklacım var.Diğer balkonuma da iki tane 1 aylık dönek yavrusu aldım.Ali gülcer (asilhector) arkadaşımızdan esinlenerek bu iki yavruyu taşıma ve uçurma sandığına alıştırdım.Yalnız onları değişik yerlere değil de apartmanın çatısına çıkarıyor ve orda uçuruyorum,yani çevrelerini de tanıyorlar.Şu anda 3 aylık oldular.Uçup gelip kafesin üstündeki çapı 11cm’lik delikten içeri dalıyorlar,yemlerini yiyorlar ve sonra onları aşağıya balkonuma götürüyor ve kümeslerine koyuyorum.Son iki uçuşta uçtular ve gözden kayboldular ve yarım saat,üç çeyrek sonra geldiler,endişelendim.Onlara nasıl pırıltı verip indireceğimi düşünüyordum ki (ör.tek bir güvercini elde tutarak) yavrular bir iki turdan sunra kaybolmaya ve yarım saat,üç çeyrek sonra gelmeye başladılar.Pırıltı verecek şansım olmuyor. Eğer pırıltı vermeyi beceremezsem ve kaybolmazlarsa ileride(6-7aylık olduklarında) dönme hareketlerini yapacaklar mı? Yoksa illa ki bir bango mu almam lazım.Tecrübelerinizden yararlanmayı bekliyorum,tavsiyelerinize şimdiden teşekkürler.

Bence dönek kuşlarınızın yanına bir çift bango atın , bangolar alıştığında onlarla beraber uçurun . Çünkü dönekleriniz henüz yavrular , etrafı yavaş yavaş tanımaya başlıyolar kaybolma riskleri çok fazla . Bangolarla beraber uçurduğunuzda hem açılmazlar hemde kaçma riskleri azalır.Eğer kuşlarınızın kanı sağlamsa ileride yavaş yavaş dönmeye başlayacaklardır. Ama kuşlarınızı bol uçurmalı ve eğitmelisiniz. Şimdiden size kolay gelsin..

merhabalar bununla ilgili ayrı bir topic var mı bilmiyorum ama bir kaç sorum olacak kuşları uçurma taşıma sandığına nasıl alıştırıyorsunuz ne gibi antrenmanlar verdiniz? bu işin püf noktaları ve dikkat edilmesi gereken ayrıntılar nelerdir örneğin ne tür kuşlar alıştırılabilir kuşların yavru olması avantaj mıdır yada daha önce normal bir kümeste uçurulmuş genç kuşlar da alıştırılabilir mi? yemleme işlemini devamlı taşıma kutusunda mı yapmalıyız vs vs sorular çoğaltılabilir sizden ve bu konuya vakıf kuşçulardan bizi bilgilendirmelerini rica ediyorum kanımca kuş uçurmak için uygun yeri olmayanlara çok yararlı olacaktır şimdiden çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için...

padhishah' Alıntı:
merhabalar bununla ilgili ayrı bir topic var mı bilmiyorum ama bir kaç sorum olacak kuşları uçurma taşıma sandığına nasıl alıştırıyorsunuz ne gibi antrenmanlar verdiniz? bu işin püf noktaları ve dikkat edilmesi gereken ayrıntılar nelerdir örneğin ne tür kuşlar alıştırılabilir kuşların yavru olması avantaj mıdır yada daha önce normal bir kümeste uçurulmuş genç kuşlar da alıştırılabilir mi? yemleme işlemini devamlı taşıma kutusunda mı yapmalıyız vs vs sorular çoğaltılabilir sizden ve bu konuya vakıf kuşçulardan bizi bilgilendirmelerini rica ediyorum kanımca kuş uçurmak için uygun yeri olmayanlara çok yararlı olacaktır şimdiden çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için...
türkçe de karşılığı olan bir kelime için neden "topic" ifadesini kullanıyorsunuz ki.bu tarz konuşmalara anlam veremiyorum.diğer sorularınıza gelince hepsi sitede mevcut.araştırırsanız bulabilirsiniz

Niye buna takıldığınızı anlayamadım Türkçe diye kullandığınız kelimelerin çok büyük bir bölümü ingilizce kökenli zaten bunlara takılacak olursak yandık. Bunu milliyetçilik olarak kabul etmiyorum maalesef ingilizce global bir dil yazdığım kelimenin anlamını bilmeyen olduğunu da sanmıyorum zaten.
O yüzden burdan bir artı puan toplamaya çalışmak gerksiz geliyor bana saygılar...

padhishah' Alıntı:
Niye buna takıldığınızı anlayamadım Türkçe diye kullandığınız kelimelerin çok büyük bir bölümü ingilizce kökenli zaten bunlara takılacak olursak yandık. Bunu milliyetçilik olarak kabul etmiyorum maalesef ingilizce global bir dil yazdığım kelimenin anlamını bilmeyen olduğunu da sanmıyorum zaten.
O yüzden burdan bir artı puan toplamaya çalışmak gerksiz geliyor bana saygılar...
dostum burası puan toplanacak bir yer değil.şimdiye kadar da puan toplayanı ödüllendirdiklerini görmedim.dillerin tamamında benzer yanlar var hatta aynı kelimeler bile olabiliyor.ama türkçe diye kullandıgımız kelimelerin çoğu yabancı dillerden gelme zaten diyip konu yerine artistlik sanarak topic demek bence gereksizdi.yani sen topic dedin diye kültürlü olmuyorsun ya da ingilizceyi iyi bildiğini sanmıyor kimse.bunu demek istiyorum.itici bir konuşma tarzı oluşuyor senin gibi düşünenler yüzünden.bana burda edebiyat yapma yok zaten kelimelerin çoğu yabancı dillerden gelme diye.

Benim millet ingilizce bildiğimi anlasın diye bir derdim yok ben bilmişim bilmemişim kimseyi ilgilendirmez artı olarak topic yazmak insanın kültürlü olduğunu göstermez ama "artislik" gibi argo kelimeler kullanmak insanların kültür düzeyini gösterir bir ölçüttür. Ben forumda ingilizce kelime kullanmak gibi bir yasak olduğunu sanmıyorum istediğim kelimeyi beğendiğimi seçip kullanabilirim bunun için sizden izin almam da gerekmiyor her ne kadar bundan rahatsız olan bir tek sizi görmeme rağmen size de açıklama yapmaya çalışıyorum ama saçma bir mevzu yüzünden tartışmaya girecek değilim burda kimse kimseye hakaret etmedikten sonra gerekirse gelsin çince yazsın sorun yok bence sizin içinde olmamalı saygılar...

padhishah' Alıntı:
Benim millet ingilizce bildiğimi anlasın diye bir derdim yok ben bilmişim bilmemişim kimseyi ilgilendirmez artı olarak topic yazmak insanın kültürlü olduğunu göstermez ama "artislik" gibi argo kelimeler kullanmak insanların kültür düzeyini gösterir bir ölçüttür. Ben forumda ingilizce kelime kullanmak gibi bir yasak olduğunu sanmıyorum istediğim kelimeyi beğendiğimi seçip kullanabilirim bunun için sizden izin almam da gerekmiyor her ne kadar bundan rahatsız olan bir tek sizi görmeme rağmen size de açıklama yapmaya çalışıyorum ama saçma bir mevzu yüzünden tartışmaya girecek değilim burda kimse kimseye hakaret etmedikten sonra gerekirse gelsin çince yazsın sorun yok bence sizin içinde olmamalı saygılar...
Artistlik yapana artistlik yapmaya gerek yok derim ben.bu beni kültürsüz yapıyorsa sizin ölçütünüzde varsın öyle olsun çünkü sizin benim hakkımda ne düşündüğünüz beni zerre kadar ilgilendirmiyor.buraya istediğimi yazarım yasak oldugunu sanmıyorum demişsiniz.ben yasak demedim zaten sadece türkçesi çok net belli olan bir kelime yerine gidip onun ingilizcesini yazmanızı eleştirdim.ben ne desem de siz yine bildiğinizi yapacağınız için artık birşey demiyorum.sadece kültür seviyeme haddiniz olmadan laf ettiğiniz için yazma gereği duydum.son olarak insanların yaptığı yanlışları söylemek bence bu kadar ağır karşılık bulmamalı diyerek sözümü bitiriyorum.

topic ne ya türkçe konuşun burası türkçe bi site ha bu arada illa ingilizce konuşmak istiyosan yerinde konuş ingilceni burası türklere ayit

herkesin anlayacağı bir dil kullan herkes senin gibi kültürlü olamıyor...

Geri