dönekçiler den bi yardım yumurta sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozkan1979
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 850

ozkan1979

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özkan sezgin
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kuşlar
dönek kuşlarım ilk kez yumurtladı ve yumurtaları güvendigim kuşların altına koydum yumurtalar çıkmadı

ve 2. kez yumurtladı çok güvendigim başka kuşla aynı tarihte yumurtladı yumurtaları degiştirdim dönek yumurtalarından yine yavru çıkmadı ama dönegin altına koydugum yumurtaların 2side çıktı bende yavruları alıp diger kuşların altına koydum dönekler tekrar çifleşmeye başladılar bugün yarın tekrar yumurtlarlar

diyecegim şu yumurtada döl tumama gibi sorun oluyormu niye yumurtadan yavru çıkmıyor erkektemi sorun var acaba
yumurta kanlanmıyor

böyle sorunla karşılaşan oldumu acaba

bi öneri verseniz.

problem sanırsam erkekın dollemesınde dişi sık sık yumurtluyorsa onda sorun olacagını sanmam..bence erkegını degıstır oyle dene..

Bende 1 takım saya cinsi kuşumda aynı sorunu yaşamıştım. Yuvalarına çöp taşıdıklarında altlarına bir tane sahte yumurta koydum hemen yumurtayı sahiplenip yatmışlardı.bende altlarına 2 yumurta koydum. 1 gün sonra bir baktım yumurta 3 leşmişti. hadi hayırlısı dedim ellemedim. o ay 1 tane yumurtladı.3 yumurtaya yattı. 3 yumurtadan 1 çift telkuyruk tepeli yavrular çıktı.şeşimin yumurtası cılk çıktı. bu yavruları büyüttükden sonra bir daha enseye girdi.dişi kuşum 1 hafta çatısında yumurtayı taşıdı.çok dikkatimi çekmişti bu olay.aldım kuşu elime çatısının üstünde kızarıklık vardı.yumurtanın sivri kısmı çatının üstündeydi. yani yumurta çıkış yeri üstündeydi. bende 1-2 gün masaj yaptım ve zeytin yağı ve arada da vazelin sürdüm kuşuma ve tekrar 1 adet yumurtladı.onada yattı oda cılk çıktı. geçen ay bu sefer 2 tane yumurta yaptı.fakat bu kuşun yumurta şekli diğer kuşların yumurtalarından ne hikmetse farklı. daha sivri ve uzundu. 2 yumurtadan 1 tanesinden yavru çıktı. diğeri yavru çıktıktan 2 gün sonra yumurtayı kenara atmışlardı.bende yumurtayı hafifçe kırdım ve yumurta cılk çıktı.bu vesile ile kuşlarımın 2 sininde kısır olmadıkları ortaya çıktı.
Fakat bende bu sene 8 yumurtaya yakın cılk çıkma olayı yaşadım. cılk işi PLASTİK YUVALARDAN KAYNAKLANDIĞINI ÖĞRENDİM. (PLASTİK YUVALARIN ALTINDAKİ 7 ADET DELİĞİN MUTLAKA DELİNMESİ GEREKLİ.BU PLASTİK YUVALIKLARIN ORTASINDAKİ DELİKLER DELİNMEDİĞİZAMAN YUMURTALARDA PİŞME OLUŞMAKTAYMIŞ.BUNUDA BANA BURSALI KUŞ BESLİYEN BİR KARDEŞİMİZ SÖYLEMİŞTİ. KUŞLARIMIZA E VİTAMİNİ-SELENYUM VE B12 VİTAMİN TAKVİYESİ YAPMAYI İHMAL ETMEMEK LAZIM.BU VİTAMİNLERİ BURADAN ÖĞRENDİM VE BEN ÇOK FAYDASINI GÖRDÜM.

Geri