Dönekler Her Parıltıya İner Mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan icessberg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

icessberg

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Gülhan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamunaleyküm..sadece dönek güvercin beslemeyi düsünüyorum fakat aklıma takılan bir soru var..Dönekler misal uçarken evden uzaklastıgında başka bir tarafta parıltı görse hemen iner mi oraya eğer böyle birsey olursa çok kaçar kuşlar o yüzden emin olamadm..bi fikri olan varsa yazarsa sevinirm..

Dönek olan kuşların çoğu her pırıltıya iner ama düz uçan bir kuş ise inmez.Gerçekten dönek bir kuş olması gerek çünkü dönek kuşlar her zaman oyun yapmak isterler ve en ufak bir pırıltıya bile inerler hatta bu yüzden bazı kişiler bu tür kuşlara aptal kuşlarda diyorlar.Ama birazda kuşun damarına bağlı bir olay bu.Saygılar...

KARDEŞİM BEN İZMİRDEN MURAT ÇATALTAŞ... BEN DE BİR DÖNEK YETİŞTİRİCİSİYİM. TECRÜBELERİME DAYANARAK ŞUNU SÖYLİYİM Kİ DÖNEK APTAL KUŞTUR. BEN SAHİBİNİN AYAR DEDİĞİ DÖNEĞİN BİLE BAŞKA YERE İNDİĞİNİ GÖRDÜM. KUŞÇULARIN ARASINDA BİR LAF VARDIR: HAVADAKİ KUŞ SENİN DEĞİLDİR DERİZ. BU HER IRK İÇİN GEÇERLİDİR; ANCAK DÖNEĞİN BAŞKA YERE İNME İHTİMALİ DAHA FAZLADIR. EĞER KUŞ BESLEMEYE YENİ BAŞLIYORSAN DÖNEK BESLEMEK SENİN İÇİN CAN SIKICI OLABİLİR. HELE YAKINLARINDA BAŞKA KUŞÇULAR DA VARSA ÇOK KUŞ KAÇIRABİLİRSİN. AMA ŞU DA VAR: SENİN KÜMESİNDE DOĞUP BÜYÜYEN VE YETİŞKİN OLUP EŞ ALAN BİR DÖNEĞİN BAŞKA YERE İNME İHTİMALİ BAYAA AZDIR. İLLA DÖNEK BESLİCEM DİYORSAN İLK KUŞLARININ YAVRULARINI YETİŞKİN HALE GETİRİP EŞ ALDIRANA KADAR ANNE-BABALARI UÇURMA. HER ÇİFTTEN 2' ŞER YAVRU AL; YETİŞTİR ONDAN SONRA ANNE BABAYI UÇUR. KAÇARSA KAÇSIN; NASIL OLSA YAVRULARI SENDE VE O YAVRULAR DA KOLAY KOLAY KAÇMAZ. İZMİRDEN SEVGİLER...

Değerli yorumların için teşekkür ederim abi bir çift döneğim vardı erkek olan başka yabanilerin arasına karıştı ve birdaha gelmedi ama dönekten ayrı bir zevk alıyorum beslemekten vazgeçmek istemiyorum ama bu sorun insanın canını sıkıyor.

DÖNEK BESLEMEK GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR ZEVKTİR. AMA ZOR BİR ZEVK DÖNEĞİ EĞİTMEK ANTREMAN VERMEZ ZAMAN ALIR UĞRAŞ İSTER EMEK İSTER.
DÖNEK KUŞ BESLEYEN YANINDA BAKICI VE YANINDA UÇURMALIK BANGO GİBİ KUŞLARDAN BESLEMEK ZORUNDADIR. (ETRAFTA BAŞKA KUŞÇULARDA VARSA MECBUR.)
YENİ ALIŞTIRACAĞIN KUŞU TECRÜBELİ VE YERİNİ BİLEN DAMAR KUŞLARLA UFAK ANTEMANLARLA UÇURARAK BÖLGEYİ TANIMASINI SAĞLAMALISIN. RÜZGARLI HAVALARDA UÇURMAMALISIN. GİBİ BİR SÜRÜ AYRINTI VAR...

Ben mardin besleyicisiyim. Kuşlarımın arasına erkek bir dönek gelmişti. Sahibi çıkmayınca bende besledim. İlk başlarda hiç neşesi yoktu ve uçmayı pek istemiyordu. Uçtuğu zaman pek dönmüyordu ve başka yerlere iniyordu. Sonra ona eş aldım ve kuş birden değişti. Neşesi yerine geldi ve çok güzel oyun yapmaya başladı. Özellikle mardinlerin üstünde çok güzel oluyordu. Ve hiç bir yere inmemeye başladı sadece benim çatıma dönüyordu. Dönek ile ilgili tecrübem nacizane...

Merhaba
Arkadaslar bende dönek besliyorum. Daha doğrusu dönekle başladım. İstanbulda 4 katlı bir binanın 2. katında balkonda besliyorum. dişisi kaçtı. erkeği tek kaldı. henüz eş de alamadım. 100 metre cevremde yaklaşık 10 tane kuscu var. sürekli onlarla aynı anda kuş uuruyorum. kuşun bir aydır eşi yok ama ne hikmetse kimsenın kümesine gitmiyor. kuşlarıan bile bakmıyor. kendı halinde oyununu yapıyor yarım saat ucuyor iniyor :)

Kararsız kaldım gerçekten kimileri çok sadık diyor kimileride nabıcagı belli olmaz diyor..Galiba besleyecegim bu merakla :)

merhaba arkadaşlar mardinde oturuyorum ben önceden güvercin beslerdim ara verdim tekrar beslemeye karar verdim fakat uçurmak için dönekleri denemek istiyorum çok merak ettim bu kuşları aranızda besleyen varsa mardine gönderebilecek arkadaşlarım varmı acaba ? iki çift yavru istiyorum ücreti neysede eyvallah :)

Kanı Sağlamsa Korkma..

s.a Ben İstanbul Üsküdar da Dönek Besleyicisiyim. eyer ilk besliyorsan daima alışkın bango baska kuşların warsa onlarla uçurmalısın. ama besliyecigin döneklerden yavru alırsan kümesine sadık olur ve hiç biyere kaçmaz ve inmezler çok zevkli beslemesi uçuruşu ama dönek kuşu daima bahçede beslenmelidir. şimdidden herkezin kuşlarına allah saglık verisn tşk.

benim sana önerim döneklerini eşlemeden kaldırma birde eğer vaktin musait olursa hava kararmaya yakın uçurki başkasına dönme ihtimali azalsın benim şahsi fikrim dönek güvercin aptal değil oyunu seven bi güvercindir ama kuşun damarı sağlamsa başka yere dönse bile düşmez

Geri