Dönekler Pırıltıya bakar mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan istanbuL Banqosu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Volkan Şam
Meslek
Kusçu
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Selam arkadaşlar,
Dönek güvercinler,aynı selanik güvercinleri gibi her kuscunun pırıltılarına bakarmı acaba ?

Dönek güvercininin havadaki performansından dolayı,eğitimi esnasında yetiştiricinin kendisinden beklediği,pırıltıyı gördüğü anda buna hassasiyet göstermesi ve kendisinden beklenen dönüşü sergilemesidir.Bu nedenle dönek kuşu adete pırıltı aşığı bir güvercin olduğu için kümesinin dışındaki kümeslerdende gördüğü pırıltılara ırkının özelliği olarak karşılık verir.Bu bakımdan kuşçuların fazla olduğu şehir merkezlerinde yetiştirilmesi oldukça zordur.Böylesine çabuk yakalanabilen bir güvercin bir çoğumuza cazip gelmeyebilir.
Alıntıdır.

selanik ve dönek güvercinleri hemen hemen her pırıltı verilen kuşun yanına iner dün başıma geldi üst tarafta tanıdığım bir abim selanik besliyor dün 4tanesi uçuyorlardı benim dvmlı 2kuşum dışarıda çıktım çatıya uçurdum kuşları hemen yanlarına geldiler hatta kümesin önüne bile geldiler karınları çok açmış fakat bilerekten yakalamadım yani anlatmak istediğim selanik dönek kuşu besleniyorsa kümesine çok damar ve sadık olması gerekir yoksa her an diğer kuşçular tarafından kolaylıkla indirilebilir!!!!!!!

kuşa ve uçuruluş şekline göre değişir

bu kuşların performansı birazda odaklanmaya bağlı.eğer kuş pırıltının geleceğini beklerken başka yerlerde kuş oynadığını gördüğünde biraz dağılıyo ve istediğiniz konuma gelmesi biraz zorlaşıyor.bu yüzden bence dönek kuşunu yerleşim bölgesinden uzak vede yer kümesinde beslenirse daha randımanlı olacağını düşünüyorum .saygılar..

Havada Laçka Filo Olmazsa, Tutakçılar Kuşunu Kollamazsa, Güvercinin Pırıltı Açısını Ayarladıysan, Kuşunda İyiyse Pırıltıya Bakar ve Gözünün Kapağını Kaydıracak Bir Şekilde Dönüş Sergiler..

SNRAVCI' Alıntı:
Havada Laçka Filo Olmazsa, Tutakçılar Kuşunu Kollamazsa, Güvercinin Pırıltı Açısını Ayarladıysan, Kuşunda İyiyse Pırıltıya Bakar ve Gözünün Kapağını Kaydıracak Bir Şekilde Dönüş Sergiler..
aynen katılıyorum üstatıma bence son sözü söylemiş

saygılar

SNRAVCI' Alıntı:
Bukadar :)

Geri