Döneklerde Direnç

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sencer35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 961

Sencer35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
asdsadassa
Meslek
aasddd
İlgi Alanı
Köpekler
Merhaba arkadaşlar dönek ırkı yetiştiriyorum yavrularım sağlıklı maşşallah fakat hayvanlarımın daha dinç ve sağlıklı olması için ne yapmalıyım ne önerirsiniz ?

Sencer35' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar dönek ırkı yetiştiriyorum yavrularım sağlıklı maşşallah fakat hayvanlarımın daha dinç ve sağlıklı olması için ne yapmalıyım ne önerirsiniz ?

Soner ve Uğur dönek besliyor, onlar çok net bilgiler verecektir. Takip...

Sencer35' Alıntı:

Sencerim Merhaba kardeşim,
Temizlik sağlık açısından en önemli faktör kardeşim.
Hayvanların yeri temizse sıkıntı olmuyor.
Birde başka yerden gelen kuşları direk kendi salmana atma. Buda sağlıkları açısından sıkıntı yaratıyor.
Tuttuğun kuşu dahi kendi kümesinden barındırma. Karantinaya al .
Sularının temizliği falan. Sağlık temizlik demek kardeşim.
İnsanoğlu içinde aynı hayvanat alemi içinde aynı kısacası.

Performanslarının Daha sağlıklı olması için idmanlarına dikkat et.
Kanatları tutulmasın, dönüşleri daha da şekillensin.

Dönek ırkı çok hassas narin bir güvercindir bu yüzden bakımları diğer ırklara nazaran biraz daha zordur ilgi alaka ve takip ister.Dirençli olmaları konusuna gelirsek eğer kuşlarımıza gerekli dönemlerde doğru yemlemeyi yaparsak bı sıkıntı olmaz.En önemli faktörler kümeslerdir kümeslerde havalandırma olmazsa olmazdır sürekli temiz hava girişi olan kümeslerde hastalık daha az gözlemlenir.Bir yetiştiricinin günlük olarak yapması gereken kurallar vardır.
1. Günlük taze temiz su
2. Yemliklerde yemleme
3. Taban ve folluk ızgarası
4. Düzenli havalandırma

Güvercinlerimize bu imkanları sunablirsek ve kümese kuş giriş çıkışını azami seviyede tutarsak güvercinlerimiz sağlıklı bir şekilde besleyebiliriz.

Sularını günlük değiştiriyorum havalandırmaysa her gün belirli saat aralıklarında salıyorum yemlerini hep sıtandart atıyorum taban ve folluk ızgarası gereklimi ?

Kardeşim yazın buğday kışın ise karışık yem ver yazın karışık yem genelde ishal ediyor hayvanları karışık yemin kuşları sıcak tutma özelligi var yağlandırıyor çünkü.Kuşlara sıcak ve güneşli havalarda banyo ver.Uçurmayı düzenli olarak yap.Bu söylediklerim bütün kuş için geçerlidir.

tesekkürler arkadaslar

Geri