döneklerde sadakat zaafı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdinc_brs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

erdinc_brs

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdinç öztürk
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Balıklar
dönücü ırk güvercinlerden kelebek(saya),paçalı dönek(yugosalv,üsküp,macır)dolapçı,dönek, hepsini izleme fırsatım oldu yakınımda meraklı bi çok arkadaşım olduğundan. Kendimde kelebek ve dolapçı besliyorum. Bana göre performans denilince hiç birisi bi döneğin eline su dökemez.Ancak beslemememim nedeni bu kuşların sadakat zaafı. Yavru bizde doğup bi kaç ay uçuyor yinede şaşırıp kayıyor. Neden acaba? Acaba bu kuşlarında damarı sağlam olanı varmıdır çok merak ediyorum doğrusu. Dönekler konusunda emek harcayan ustalardan bilgi rica ediyorum

Evet var arkadaşım cızık dönek yavruların 2-3 gün gezip evini bulduğuna şahidim.10-15 km mesafedeki ilçeden atılınca köyüne giden dönekler var.öyle dönekler varki tabi alıştırmaya bağlı olan bişey bu kendi evine bile tek noktadan dönüyo her noktadan verdiğin pırıltıya dönmüyolar.yabancı eve zaten dönmüyo.evinden uzaklaştığında evini azman gibi uçarak arıyo

yanıtladığınız için tekrar teşekkür ederim. Ben bursada yaşıyorum, özelliklede benim bulunduğum civarlarda o kadar çok güvercin besleyen varki,( hatta bir çoğu maalesef avareci diye tanımlanıyor) başkasının kuşlarını yakalamaya meraklı, bi kuş uçurmayagör 50 yerden pırıltı görüyor hayvan belkide bu yüzden şaşırıyor. sırf bu yüzden sadkat konusunda türlü övgüler düzülen dolapçı cinsine yöneldim yaklaşık 1,5 yıldır gel görki onlardanda bi çok kayıp verdim. Nerede dönek uçurmak... Biz sağlamınamı denk gelmiyoruz bilmiyorum.

dolapçıda uçursan düzenli uçurmadığın zaman yakalanır.oynayan kuş antreman eksıklığı varsa rüzoarlı havada tıkanıyo gerçekten kuş yakalamayı bilen birine denk gelirse malesef yakalanıyo arkadaş

dönek kuşunda akıllısına hiç rastlmadım,bu yok anlamına gelmiyor ama, bana kim ne derse desin dönekleri bir dolapçı,kelebk ile akıl yarıştıramaz, bizim burda bir tabir vardır dönek adama kuşçuluğu bıraktırır. diye, çok doğru bir söz havadaki hünerine birşey diyemem ama uçarken altından karga geçse ona karşı dönüyor , yakalanmasıda hiç zor değil. bir çok tartışma ortamında akıllılarının olduğunu söyleyenler olsada ben inananmıyorum .

dushekimi' Alıntı:
dönek kuşunda akıllısına hiç rastlmadım,bu yok anlamına gelmiyor ama, bana kim ne derse desin dönekleri bir dolapçı,kelebk ile akıl yarıştıramaz, bizim burda bir tabir vardır dönek adama kuşçuluğu bıraktırır. diye, çok doğru bir söz havadaki hünerine birşey diyemem ama uçarken altından karga geçse ona karşı dönüyor , yakalanmasıda hiç zor değil. bir çok tartışma ortamında akıllılarının olduğunu söyleyenler olsada ben inananmıyorum .

Bence yanlış bir düşünce oluşmuş abi sende. Bellki damarı sağlam bir döneğe rastlamamışsın. Tamam altından kumru geçse kırığa geliyor, fakat başkasının kuşuna dönmesinden ziyade başka kümese inmesi farklı bir olay. Tabikide dolapçıyla, kelebekle akıl konusunda kıyaslanması mümkün değil. Ama başkasının kümesine inmeyen ne dönekler var damarı sağlam..

Merhaba hüseyin kardeş, ben senin dediğin gibi bir dönekle karşılaşmamam olmamın yanında bu civarda tüm kuşçuların ortak tanısıdır bu, genelde herkesin kümesinde bir takım dönek vardır ama kimse onları öyle herkesin kuş uçurduğu zamanlarda uçurupta döndüremez, hatta ben dolapçıları getirdiğimde dedilerki bunlar dönek heryere iner yani böyle bi genellemede var, o yüzden buralrada hiç rastlamadığımdan edindiklerimde benim düşüncemde ve beklentilerimde beni yanıltmadığından kim ne derse desin taaki o dönek kümesimde uçup sağa sola kuşçulara bakmadan uçup yine kümesime gelirse belki o zaman inanırım. hatırlarsan geçmişte bu konu ile ilgili başlık açmıştım ve millet beni topa tutmuştu, neyse herkes yaşadıkları ve bildikleri kadar kuşçudur, selam ve sevgilerle

Merhaba. Mehmet abi benim başkasına inmez derkenki kastım şuydu;
Bazı damarlar var örneğin denizlide çok iyi sadakatı olan nesilleri izledim. Başkasının kümesinde kırık almıyor, kuşa eğitim verilirken hangi noktadan kırıklama yapıldıysa o noktadan dönüşe giriyor. Bazı damarlar var kuş kumruya kırık alıyor, başkasının kümesinde kırık alıyor, başka kümese,dama konuyor fakat kesinlikle o kümese girmiyor. Yinede kendi yuvasına dönüyor. Bazı damarlar var buda senin bahsettiğin gibi her yerde kırık alıp, kırığa geldiği yerde yuvaya girip tutuluyor.

ben bu sadakat zaafını maalesef 1.5 yıldır emek harcadığım dolapçılarda da yaşadım. Hatta dönücü ırkların havadaki resitallerini izlemeyi hayattaki en büyük zevklerimden biri saymama rağmen artık pes etmek üzereyim. Kuşların uçurulma zamanları hakıkında bi çok ustanın anlatılarını, okuduklarımı dikkate almama rağmen.. bende çıkan yavru bi kaç ay uçtuktan sonra bile gitti. bir çok farklı kimseden edindim, onu dene bunu dene olmadı. 25-30 kayıp vermişimdir bu süre zarfında. giden paralar bi yana o kadar emek harcıyorsun olmayınca üzülüyo insan

ERDİNÇ BİRDE DÖNÜCÜ IRKLARDA HAVADA SEYRETMEYE DOYAMAYACAĞIN ÖZELLİKTE KELEBEKLERLE DENE, KELEBEKLER NE ÖYLE DOLAPÇI,DÖNEK GİBİ Bİ YETİŞTİRME TARZI VAR, NE EĞİTİM NEDE ALIŞTIRMA, AMA KUŞU BİLDİĞİN YERDEN ALACAKSIN, DOLAPÇI VE DÖNEKTE BENDE SENİN YAŞADIKLARINI YAŞADIM GERÇİ BENİM KAYBIM O KADAR DEĞİLDİR AMA, İÇLERİNDEN ŞUAN BENİ FAZLASIYLA TATMİN EDEN,HEM AKIL HEM OYUNLARIYLA 2 3 TAKIM ÇIKMIŞTIR. AMA HİÇ BİRİ KELEBEK GİBİ ÖRNEĞİN TEL KUYRUKLAR, SIRTI SARI ,KARA LAR GİBİ KOLAY KUŞ DEĞİL, SANA TAVSİYEM,TELKUYRUK,ENSELİLER BUNLARI DENE

çok oynayan kuş birgün mutlaka hata yapar

BURSADA
PAÇALI KUŞA ; '' APTAL KUŞ'' DERLER..!

Geri