Döneklerim..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0zqur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

0zqur

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Özgür ERİŞ
Meslek
Elektrik-Elektronik Teknisyeni ..
İlgi Alanı
Köpekler
Merhaba arkadaşlar ve abiler.. İşlerim sebebiyle uzun zamandır sitede online olamadım.. Bu sürede kuşlarımda bazı ölümler oldu, yeni yetişen dönekleride uçurmaya devam ediyoruz. İstediğimiz dönüşü elde edene kadar antremanlara devam.. Sizlerle şimdilik bir kaç resim paylaşmak istiyorum, ileriye doğru yeni çekimlerimi sizlere sunacağım.. İyi veya kötü yorumlarınızı esirgemeyiniz.Saygılar..

Ekli dosyalar

• DSC_0131_fhdr.webp
    DSC_0131_fhdr.webp
    9.2 MB · Görüntüleme: 1,682
  • DSC_0125_fhdr copy.webp
    DSC_0125_fhdr copy.webp
    4.1 MB · Görüntüleme: 1,758
  • DSC_0033 copy.jpg
    DSC_0033 copy.jpg
    0 bayt · Görüntüleme: 1,600
maşallah hacı, selaniklerin 10 numara..

(tek kandan mı geliyor bunlar?)

merhaba özgür masallah kuslarin saglikli ve guzel gozukuyorlar insallah bundan sonra kayip vermemen dileklerimle selamlar...

s a masallah özgür kusların çok güzelller ve bakımlılar güle güle uçur besle paylasım için tesekkürler

mehter marsıyla gittin izmir marsıyla geldin :ckmk: :ckmk: :evet: :evet: :haha: :haha: :slm: :slm:

Merhaba Özgür abi kuslarda kostüm cok iyi umarım istediğin dönüşü bulabilirsin paylaşım için Teşekkürler (:

maşallah kuşların gerçekten çok iyi tüyü kadar ömürlü olsunlar ama ben tek bir özelliklerini hiç beyenmedim boncuk renklerini :heyo: saygılar.. :haha:

bunlar dönek denizli dilinde akbaş ve akkol diye anılır güzel kuşlar bende besledigim için biliyorum
yaww kardeşim dönekle akkol degişiyormu dersen evet degişiyor bunu iddaalı bir şekilde söylüyorum damarı tutturdun mu otur cay demle sabah akşam ucur keyif yap
ben damarı tutturmak için baya bi ugraştım sansar sag olsun temizlik yaptı
ama kuşlar güzel

FeLix_' Alıntı:
maşallah hacı, selaniklerin 10 numara..
(tek kandan mı geliyor bunlar?)
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Bu kuşlar yaklaşık 40 yıllık kana sahip olan belirli 2 çift anne-babadan gelmektedir. Genelde o 2 çift anne babanın yumurtalarından yavru çıkartmaya çalıştım , hem kostümleri güzel çıkıyor hemde dönüşleri . Aynı kandan da devam etmeye çalışıyoruz. Saygılar..
AVSALI ATAKAN' Alıntı:
merhaba özgür masallah kuslarin saglikli ve guzel gozukuyorlar insallah bundan sonra kayip vermemen dileklerimle selamlar...
Sağol atakan abi çok teşekkür ederim . İnşallah kimse kuşlarından olmaz, özen göster besle büyüt sonra ölsün .İnsan doğal olarak üzülüyor umarım bir daha böyle şeyler olmaz.
kuscu_marik' Alıntı:
s a masallah özgür kusların çok güzelller ve bakımlılar güle güle uçur besle paylasım için tesekkürler
mehter marsıyla gittin izmir marsıyla geldin :ckmk: :ckmk: :evet: :evet: :haha: :haha: :slm: :slm:
Abi gidiyorum ama dönüşüm feci olacak demiştim sana :heyo: Beni marşlarla karşıladığın için çok teşekkür ederim eksik olma abim :heyo: Ayrıca güzel yorumların için teşekkür ederim abi saygılar..
Sencer35' Alıntı:
Merhaba Özgür abi kuslarda kostüm cok iyi umarım istediğin dönüşü bulabilirsin paylaşım için Teşekkürler (:
Sağolasın kardeşim güzel yorumun için teşekkürler. Sevgilerle..
suat39' Alıntı:
maşallah kuşların gerçekten çok iyi tüyü kadar ömürlü olsunlar ama ben tek bir özelliklerini hiç beyenmedim boncuk renklerini :heyo: saygılar.. :haha:
Bu kuşları güzel gösteren bence boncuklarının renkleri :heyo: Anne babalar neredeyse hepsi ölümüne FB li hepsinin sarı lacivert boncukları var ama daha yavrular takımlarını seçmediler onlarıda FB ye transfer edicez inşallah :heyo: :heyo:
mahat' Alıntı:
bunlar dönek denizli dilinde akbaş ve akkol diye anılır güzel kuşlar bende besledigim için biliyorum
yaww kardeşim dönekle akkol degişiyormu dersen evet degişiyor bunu iddaalı bir şekilde söylüyorum damarı tutturdun mu otur cay demle sabah akşam ucur keyif yap
ben damarı tutturmak için baya bi ugraştım sansar sag olsun temizlik yaptı
ama kuşlar güzel
Evet önemli olan damar, eğer damarın sağlamsa kuşlarının altından gelen yavrular da güzel oluyor çok fazla uğraşmıyorsun istediğin dönüşü elde edebilmek için. Benimde amacım kuşları tek kan yapabilmek. Bu yavru sezonunda 30 dan fazla yavru aldım fakat elimde kalan 10 tane falan yavru. Hepsi hastalıktan öldü ne kadar tedavi etmeye çalışsam da fayda etmedi . Birde daha tecrübe kazanamadık hastalık konusunda o yüzden çok yavru kaybettim. Artık önümüzdeki sezona bakacağız. Saygılar..

Özgür kardeşim aramıza tekrardan hoşgeldin kuşlarına maşallah hepsi manken gibi iznin olursa bir kaç soru sorucam

Aşağıda işaretlediğim kuşları uçuruyormusun

Uçuruyorsan sağdaki yavrunun performansı hakkında bilgi verirmisin eğer uçurmuyorsan uçurmanı tavsiye ederim

Soldaki yavrunun kostümü sendeki diğer kuşlardan farklı onun performansı hakkında bigi verebilirmisin
Birde o yavruyu hangi kuşları eşleyerek çıkardım

Kusura bakma çok soru sordum.İzmirden Saygılar Sevgiler

Ekli dosyalar

• 1 (Kopyala).webp
    1 (Kopyala).webp
    52.6 KB · Görüntüleme: 1,654
DÖNEKCI35' Alıntı:
Özgür kardeşim aramıza tekrardan hoşgeldin kuşlarına maşallah hepsi manken gibi iznin olursa bir kaç soru sorucam
Aşağıda işaretlediğim kuşları uçuruyormusun
Uçuruyorsan sağdaki yavrunun performansı hakkında bilgi verirmisin eğer uçurmuyorsan uçurmanı tavsiye ederim
Soldaki yavrunun kostümü sendeki diğer kuşlardan farklı onun performansı hakkında bigi verebilirmisin
Birde o yavruyu hangi kuşları eşleyerek çıkardım
Kusura bakma çok soru sordum.İzmirden Saygılar Sevgiler
Öncelikle güzel yorumların için çok teşekkür ederim .
Sağdaki yavruyu ne yazık ki kaybettim damarı sağlam bir kuştu fakat uçurmak nasip olmadı hastalıktan dolayı öldü.

Soldaki yavruyu bir abimin tavsiyesi üzerine kostümü farklı olan iki kuşu eşleştirerek çıkarttım. Ve kostümü kesme yapısı da bana göre harika çıktı. Dönüşü de yavaş yavaş istediğim şekle giriyor oda zamanla olacak inşallah. Anne-baba ve çıkan yavruyu gösterebilmek için bir resim hazırladım. Buda resim, umarım daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz..
Sağ üstte anne ve baba yan yana. Alttaki de çıkan yavru..

Ekli dosyalar

• Foto2736-tile copy.webp
    Foto2736-tile copy.webp
    890.2 KB · Görüntüleme: 1,546
Soldaki Yavrunun kesmesi çok Güzel Sağdaki yavru için üzüldüm umarım istediğin dönüşü elde edebilirsin abi (:

masallah cok guzeller. alistirmasi zor diyorlar. ama alısanıda seyretmesi buyuk zevk veriyor. nazar degmesin masallah

Evet alıştırması zor .Çünkü zaman gerekiyor sabah akşam antreman gerekiyor, ee işlerinden dolayı çoğu zaman uçuramıyorsun kuş yatışa geçince uçmak istemiyor. Bu yüzden düzenli antreman verirsen kuşlara o zaman istediğin dönüşü elde edebilirsin. Bizde bu yolda ilerliyoruz er yada geç başaracağım istediğimi umarım :)

selamlar maşallah güzel kan saygılar saglıcakla besleyın

Teşekkür ederim çok sağolun ..

ÖZGÜR KARDEŞİM İZMİRDEN SELAMLAR... MAAŞALLAH DİYEREK BAŞLIYIM SÖZE... KUŞLARIN HAKKATEN GÜZEL. DAMAR İYİ... KALİTELİ YAVRU ALMAK ÇOK ÖNEMLİ. HELE DE KUŞLARIN IRKLARININ KIRILDIĞI BU ZAMANDA... HİÇ BOZMA; AYNEN DEVAM... :) O SAĞDAKİ YAVRUYU KAYBETTİĞİNE ÜZÜLDÜM. İNŞALLAH DAHA GÜZELLERİNİ ALIRSIN. GÜZEL GÜNLERDE UÇURMANI DİLİYORUM. İZMİRDEN SEVGİLER, SELAMLAR...

Geri