Döneklerimden 1 tanesinde Hapşurma,akıntı gibi bi sorun war

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Roshan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Roshan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kubilay ERDOĞAN
Meslek
Tekstil
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar döneklerimden birisinde hapsurma gibi gırtlaktan gelen bi ses var.Arada sanki fazla su icmis kuslar gibi sesler cıkarıyor.Kafasının cevresindeki Beyaz tüylerde Sarılaşma war(sanırım akıntıdan dolayı)bunun sebebi ne ola bilir.Eyer Bu tür bi olayla daha önce karsılaşmış olanımız warsa LTFN benide bilgilendirsin(Hastalık mıdır?Bulaşıcımıdır?Hayvanları Öldürürmü? ) Şimdiden teşşekkürler

Kubilay bey o bahsettiğiniz hapşurma sesi gibi olan ses,korkulucak bir durum değil,bazen benim kuşlarımda o tür sesleri yapıyorlar,genellikle stres altına girmiş kuşlarda görülen bir durumdur bu,bulaşıcı yada salgınsal önü olan bir hastalık değildir.

Hocam söyle bi durum daha war.Kafadaki beyaz tüylerde sarılıklar war.Aslında kusu bu isi yıllardır yapan bi abimizden aldım.Toplamda 3 kus aldım diğer 2 sinde bişey yok fakat 1 tanesinde bu tür belirtiler war.(ayrıca kusu arkadasın kümesinden aldım,eğer önemli bir hastalık ise onuda hemen uyarmak isterim farketmemis ola bilir)Ama dediniz gibi kuslar bugün stress altında da kaldılar yaklask 4 saat gibi bi süre 1 kolinin icin deydiler

Kubilay kardeşim bahsettiğim gibi o hapşurma olayı kesinlikle stresten kynaklanmaktadır,eğer bu durum devam ederse BAYTRİL adlı bir ilaç bulunmaktadır,strese birebir iyi gelen bir antibiyoktir,üç gün üç damla verdiğnizde yaarını göreceksiniz,bu ilacı hayvan ilaçları satan eczanelerde ve kuş ürünleri satan dükkanlarda blabilirsiniz.
Gelelim şimdi diğer kuşunuzdaki belirtilere,kuşunuzda gözlerinde herhangi bir yaş belirtisi varmı,yani nezle omuş insanlar gibi gözleri yaş içindemi,eğer böyleyse,bu konu hakkında başka bir konu açıldı ve orada gerekli bilgiler ve ilaç ismi sunuldu,eğer durum oradaki belirtilerden yanaysa HIPRADOXN adlı ilacı kullanabilirsiniz.

Selamlar.
Sanırım sarılıkta olduğuna göre kuşunuzda yetiştiricilikte hırkık diye tabir ettiğimiz bir hastalık var ondan olabilir. Hırkık için bulaşıcı olduğunu söylüyor bazı kişiler ama ne kadar doğru bilmiyorum. Ama tedavisi için Gökhanında belirttiği antibiyotik olan BAYTRİL isimli ilacı kullanmalısınız. Kullanım şekli ve dozajı üzerinde açıkça belirtilmiştir.
Eğer gözlerde sulanma var ise mutlaka kuşunuzu ayırmalı ve HIPRADOXN isimli göz damlasını yaklaşık bir hafta kadar düzenli olarak kullanmalısınız. Göz damlasından kesin sonuç alabilirsiniz.
Bu ilaçlardan BAYTRİL isimli antibiyotiği veteriner hekimlerden bulabilirsiniz. Sanırım bulunması zor olan HIPRADOXN isimli göz damlası var hem biraz pahalı hemde genelde veterinerlerde bulunmamakta. HIPRADOXN göz damlasını mezat dernek gibi yerlerdeki yetkili kişilere sorabilirsiniz.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

kusu arkadasa gösterdim tedaviyi ben uygularım dedi.Elimde tertemiz 2 yavru dönek war.Fakat kümesimdeki Azmanlarla gecinemiyorlar.Düzgün azmanlar bulursam Takasa giricem

kuşuna panteremesin ver

göz sulanmasına eczanelerde satılan göz damlası genta veriyorum 2 lira,hırıltı ,hapşırık, hızlı nefes alıp verme, için de ornitab tablet veriyorum,ilk gun 2 tane bir seferde,2. ve 3 cu gun birer tane.

hırkık olduğunda kuş iki gün biraz biraz süt içiriyorum geçiyor. eskilerden biri söylemişti allah rahmet eylesin.
göz sulanmasına ben kendim göz nezlesi diyorum ve herhangi bir göz damlasıyla tedavisi mümkün oluyo. bu araba baytril in sıvı olanı değilde toz olanı var o kuşlarda daha iyi .

Geri