Döneklerimiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kemal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

kemal

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kemal Tüfekçi
Meslek
kuyumcu
İlgi Alanı
Kuşlar
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü0368.webp
    Görüntü0368.webp
    314.4 KB · Görüntüleme: 2,458
  • Görüntü0357.webp
    Görüntü0357.webp
    272.1 KB · Görüntüleme: 2,456
  • Görüntü0370.webp
    Görüntü0370.webp
    191.9 KB · Görüntüleme: 2,444
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü0359.webp
    Görüntü0359.webp
    252.8 KB · Görüntüleme: 2,455
  • Görüntü0362.webp
    Görüntü0362.webp
    230.8 KB · Görüntüleme: 2,441
  • Görüntü0366.webp
    Görüntü0366.webp
    227.9 KB · Görüntüleme: 2,466
Merhaba Kemal bey;

Yaşadığımız bölge paçalı dönek açısından baya zengin, biz bunu biliyoruz fakat forum bu görüntülere hasret.Öncelikle resim paylaşımı için forum adına teşekkür ederim.Uçurduğun kuşlar varsa, performansları hakkında bilgi verirmisin ?Hastalıksız kümesler.

Merhabalar Nizam Bey..Evet İstanbulumuz paçalı dönek yetiştiricileri olarak oldukça zengin bir yerdir türünün en iyileri besleyen büyüklerimiz vardır ki makedonya da bile bulunmayan dönekler vardır..kuşların performans ı hakkında ne anlatsam bilemiyorum çok abartılı gelebilir ama sadece şunu söylemek isterim dönekler Nevzat Amca nın kümesindeki kuşların yavruları ve rağmetli Cepo ustanın oğlu Yusuf abinin kümesinden bir takım kuşumuz var bu ne demek derseniz performans olarak sadece bir pazar misafirimiz olun gelin seyredelim o zaman dönek ne demek 4 nokta kesmeden 50 metre 100 metre girdiği gibi dönüşten çıkan kuşlar ultra daha üstü yok..ama ben kelebekçiyim kesinlikle !!!dönekler abimin :)

Selam
Ne zamandır paçalı dönek resimleri eklenmemişti özlemişim.Kuşlarınada 41 kere maşallah hepsi birbirinden güzel.Nevzat amcanın kuşlarındanda vardı yanlış hatırlamıyorsam.Güle güle uçur.

Birde unutuyordum İstanbulun neresinde oturuyordun?

Selamlar
Kemal Abi Maşallah allah nazarsan saklasın dönekleriniz çok güzel sağlıklı bol yavrulu günler dilerim

Teşekkür ederim Allah sizlere daha güzellerini nasip etsin inşallah..Ben Cevizlibağ da oturuyorum Merkez efendi mahallesi/zeytinburnu..Kümesteki döneklerin tamamı sadece bi takım hariç Nevzat Amca nın kuşlarının yavruları haricen Nevzat Amcanın uçurup söktüğü bozçakal bir erkek var Hacı Sefer abinin kendi markalı kuşu başkada bir yerden kuşumuz yok ...

kemal bey paylaşım için sağol.uzun zamandan beri bu kadar güzel paçalıyı bir arada görmemiştim.besleyen arkadaşımın emeğine sağlık.

Ben abimle beraber aynı terasta iki ayrı kümese sahibiz ben kelebek abim dönek besliyor kuşlara sırayla bakıyoruz teşekkür ederim..

kemal' Alıntı:
Teşekkür ederim Allah sizlere daha güzellerini nasip etsin inşallah..Ben Cevizlibağ da oturuyorum Merkez efendi mahallesi/zeytinburnu..Kümesteki döneklerin tamamı sadece bi takım hariç Nevzat Amca nın kuşlarının yavruları haricen Nevzat Amcanın uçurup söktüğü bozçakal bir erkek var Hacı Sefer abinin kendi markalı kuşu başkada bir yerden kuşumuz yok ...

Hacı seferin kuşu resimlerden birinde gözüküyor mavi markalı bozçakal mı?

[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü0412.webp
    Görüntü0412.webp
    87.9 KB · Görüntüleme: 1,201
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü0385.webp
    Görüntü0385.webp
    122.9 KB · Görüntüleme: 1,199
  • Görüntü0413.webp
    Görüntü0413.webp
    114.5 KB · Görüntüleme: 1,172
  • Görüntü0378.webp
    Görüntü0378.webp
    264 KB · Görüntüleme: 1,145
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü0415.webp
    Görüntü0415.webp
    123.5 KB · Görüntüleme: 1,083
  • Görüntü0389.webp
    Görüntü0389.webp
    142.4 KB · Görüntüleme: 1,164
  • Görüntü0383.webp
    Görüntü0383.webp
    200.9 KB · Görüntüleme: 1,189
Değerli Arkadaşım Kemal kümesler bakımlı maşallah kuşlar sağlıklı ,Kemalcim genelde döneler hep morlu bunlarda siyah akbaş akkuyruk oluyor mu.hastalıksız, sağlıklı ucurmak dileğiyle.SAYGILAR

Teşekkür ederim Mehmed Abi elimizden geldiğince kuşlarımıza en iyi şekilde bakmaya gayret ediyoruz..Bizim kuşlarımızın soyunu takip eden Nevzat Amca mız bu renkte kuşları sevdiği için bu yönde yetiştirmeyi sürdürmüş ve bu günlere gelmiş..akbaş akkuyruk paçalı döneklerde mevcuttur ama pek fazla rağbet görmüyor benim bildiğim kadarıyla..genelde mavilerinin dönüşleri için daha muteber olduğu bilinir ama pallardan da çok iyi dönekler çıkar...renk bu cins kuşlaarda çok önemli değildir o yüzden eşleşmeler renge göre değil kanat alışı ve dönüşe göre yapılıyor alttan gelen yavrulardan her renk gelebilir mesela mavilerden gelme bir tane akbaş (siyah)akkuyruk paçalı dönek bizdede vardır...saygılar..

masallah guzel kuslar allah nazardan saklasın
ben kelebek besliyorum dönekle kelebeğin ayırt edici ozellikleri neler bilgi verebilirmisiniz birde paçalı dönekler akıl yonunden nasıl evlerine sadıkmı bunu merak ediyorm şimdiden teşekkürler
eser

eser' Alıntı:
masallah guzel kuslar allah nazardan saklasın
ben kelebek besliyorum dönekle kelebeğin ayırt edici ozellikleri neler bilgi verebilirmisiniz birde paçalı dönekler akıl yonunden nasıl evlerine sadıkmı bunu merak ediyorm şimdiden teşekkürler
eser
Teşekkür ederim..Kelebeklerle dönekler birbirlerinden çok farklı ırklardır her ikiside dönücü ırk olmasına rağmen bizim beslediğimiz makedon döneğidir(paçalı olurlar)..Çok çabuk yükselirler pırıltıya çok duyarlıdırlar akıl yönünden zayıf değillerdir belirli bir alıştırma evresi vardır o zamanı eğitici akıllı davranarak geçirmelidir uysal hayvanlardır eğitilen bir ırktır..6-12 ay arasında oyun sökerler kaliteli bir soy elinizde varsa eğer dönüşe girdiği zaman... gördüğünüz koca koca dönekler havada bir gül gibi oluyorlar o şekilde dönüşe girip oyun yapıyorlar..

üstad bn uşaklıyım bulunduğum bölgede bu tip kuşlar bulmak bi hayli zor kümesimde 1 çift bulunmasını istiyorum yardımcı olursan sevinirim

Satılık donek bizde yok..Ama havada seyrederim donuşu gorurum erkek bir donek alırım derseniz adres Nevzat Amca nın mekanı belki satabilir..

kendisi nereli acaba ben makedonum yani kosovalıyım herhalde oda kosovalı yardımcı olabilirmi?

Nevzat amcalar arnavut tur kosovalı değiller ,Makedonya üsküp lü ..Türkiye de makedon besleyip te onu tanımayan yok siz yeni başladınız heralde donek beslemeye..

dönek dedinya ben buna hiç dayanamam umarım havalar açılınca ucurup videolarınıda eklersiniz.ayrıca bursada istanbuldan geri kalmaz bu konuda saygılar...

Bursa'ya sevgiler saygılar muhakkak geri kalmaz çok değerli yetiştiriciler var..

Geri