DÖNÜCÜ IRKLARDA KÜMESE VE TERASA YAPABİLECEĞİMİZ İŞARETLER

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kocamustafapaşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa arıkeş
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Köpekler
DEĞERLİ DOSTLAR DÖNÜCÜ IRKLARIMIZDA KUŞLARIMIZIN KÜMESİ VE TERASI DAHA RAHAT BULABİLECEKLERİ VE ALIŞABİLECEKLERİ NE GİBİ İŞARETLER RENKLER KULLANABİLİRİZ .İSTANBUL YOĞUN EVLER BİNALAR HERTARAF KIRMIZI KİREMİT MALUM KUŞLAR AKILLIDA OLSA KASABA VE KÖYLERİMİZDEKİ GİBİ OLMUYOR KAFALARI KARIŞIYOR .FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM SELAMLAR SAYGILAR...

Re: DÖNÜCÜ IRKLARDA KÜMESE VE TERASA YAPABİLECEĞİMİZ İŞARETL

Evet mustafa Bey biz güvercinseverlerin en büyük sorunu kalabalık yapılanma.
İnsanın bile aklı karışıyor istanbulda :(

Özellikle aşağıya dönen kuşlarda sanırım bu konu önemli pek bir bilgim olmadığı için bu konuda size bir yardımım olamayacak kusura bakmayın ama bende merakla dönekçi arkadaşlardan çıkacak değişik fikirleri bekliyorum.

ARIKEŞ' Alıntı:
DEĞERLİ DOSTLAR DÖNÜCÜ IRKLARIMIZDA KUŞLARIMIZIN KÜMESİ VE TERASI DAHA RAHAT BULABİLECEKLERİ VE ALIŞABİLECEKLERİ NE GİBİ İŞARETLER RENKLER KULLANABİLİRİZ .İSTANBUL YOĞUN EVLER BİNALAR HERTARAF KIRMIZI KİREMİT MALUM KUŞLAR AKILLIDA OLSA KASABA VE KÖYLERİMİZDEKİ GİBİ OLMUYOR KAFALARI KARIŞIYOR .FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM SELAMLAR SAYGILAR...

Dönücü ırk besleyenlerin en büyük sıkıntılarından biriside budur.Ben kendi denemelerim sonucu en iyi reaksiyon gösterdikleri renkler Kırmızı,Turuncu,Mavi ve sarı olduğu kanısına vardım.Özellikle Kırmızıya çok iyi tepki veriyorlar.Kümesin çatısına reflektör yerleştirmek iyi bir yöntemdir mesela veya kuşun görebileceği boyutta bir bez bağlamak veya bayrak asmak özeillkle indikleri kümes önünü ve kümesi boyamak işe yarıyor.Özellikle yeri veya kümesi boyarsanız Kuş başka bir yere düşse bile yakalanmıyor geri kalkıyor.

eğer terasın müsaitse hurdacılardan 60 lık plastik bidon al, renkleri genelde mavidir. Bu bidonları ortalarından 2 ye ayır ve 2 tane saksı gibi bidonun olmuş olur, bu bidonları terasının etrafına diz, içlerine toprak doldur, keyfine göre de içlerine fasülye domates maydonoz vs ekersin mevsimlik. Sonrasında ise, kümesinin çatısını BEYAZ renge boya, böylelikle, bidonlar sayesinde MAVİ, içindeki toprak sayesinde (uzaktan kahverengi değil genelde siyah gözükür) SİYAH ı, içine ektiğin bitkiler sayesinde YEŞİL i, boyadığın çatı ile de BEYAZ ı elde edip, kuşların her halükarda göreceği mükemmel bir renk kombinasyonu oluşturmuş olacaksın. Etraftaki evler çatılı olunca kuşlar tepeden sadece kırmızı renk görüyorlar, alçalırken yeni kuşlar karambole indiklerinden şaşkınlıkları dönüşlerine yansıyor ve dönüşlerini çoğu zaman yarıda kesiyorlar, düze çıkıp, doğrumu iniyorum diye bakıp, tekrar dönüşe geçiyorlar, ki bu istenmeyen bir dönüş şeklidir. Ama bu renkler sayesinde kuş kendisini sinekten el bombası gibi aşağı salar, siz de kucağınızı açar karşılarsınız. :)

Geri