DÖNÜŞ ANINDA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
Selamlar

Arkadaşlar en çok merak ettiğim konu birçok arkadaşta merak ediyodur,Dolapçılarda ve döneklerde kuşlar dönerken gözleri açıkmı oluyo yoksa kapalımı oluyo? eğer elinde havada kuşun dönerken çekilmiş fotosu olan arkadaşlar varsa ve bu konu hakkında bilgileri olan varsa paylaşımda bulunurlarsa sevinirim.

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

video ve resim yok ama ben gözlerinin açık olduğunu düşünüyorum. Mesela 15-20 kelebek uçuruyorum aynı anda dönerlerken bile hiç çarpışmıyorlar, yere yaklaşınca kendilerini toparlıyorlar. Gözleri kapalı olsa havada çarpışırlar veya yere çakılırlar diye düşünüyorum. Tabi bu sadece benim görüşüm kesin bir bilgim yok.

SELAM UMUT ABİ
BU SORU AKLINA NERDEN GELDİ BİLMİYORUM....YÜZÜMDE Bİ GÜLÜMSEME BELİRDİ AMA MANTIKLI OLARAK DÜŞÜNÜRSEK EGER KUŞ GÖZLERİNİ KAPARSA YERE NE KADAR MESAFE KALDI YA DA SAĞDA SOLDA Bİ TEHLİKE VAR MI YOK MU NASIL GÖREBİLİR Kİ?
AMA DEMEK Kİ DAMA ÇAKILIP DÜŞEN BALIKESİR KELEBEKLERİ GÖZLERİNİ Bİ KAPATIYOLAR BİR DAHA AÇAMIYORLAR :)

Severek yaptıkları birşeyi gözleri kapalı olarak yapmazlar herhalde ? Oyun içlerinden gelerek yaptıkları için bu hareketlerini kaçırmak istemezler...Misal zevk alarak oynadığımız Bir şeyi gözümüzü kapayarak yapmayız herhalde ? bu benim görüşüm

Bu başlık bana bir Nasrettin Hoca fıkrasını hatırlattı.Bir gün arkadaşları hocaya sorarlar.Hocam cenazenin önünde mi, arkasında mı , sağında mı, yoksa solunda mı gitmek daha sevaplıdır diye.Hoca hemen cevabı yapıştırır.Tabutun içinde gitme de neresinde gidersen git.Şimdi de dönsünlerde ister kapalı ister açık.Farketmez.

Günaydınlar;
Umut abi bir kaç defa gözleri açık döndüklerini dikkat edebilme şansım oldu. Bazen kuşun kanat hakimiyetinin ne kadar iyi olduğunu gözlemlemek için pırıltı verilmemesi gereken yerde, yere yakın olduğu anda pırıltı veriyorum. O arada görebilme şansı yakaladım. Birde iki sene öncesinde biraz açık dönen bir kuşun kafa üstü kafasını hafif yana yatırarak gelmesi anındaki gözlerinin açık olduğu daha dün gibi hafızamda.
Fırtıkçılar devirsiz döndüğü için bunu onlarda gözlemlemek daha kolay olur. Devir arttıkça gözlerinin açıklığını görmek zorlaşıyor.
Fotoğraf olsa bu konu hakkında daha da aydınlatıcı olurdu.

saygılarımla Gökhan

huseyinsahin' Alıntı:
Bu başlık bana bir Nasrettin Hoca fıkrasını hatırlattı.Bir gün arkadaşları hocaya sorarlar.Hocam cenazenin önünde mi, arkasında mı , sağında mı, yoksa solunda mı gitmek daha sevaplıdır diye.Hoca hemen cevabı yapıştırır.Tabutun içinde gitme de neresinde gidersen git.Şimdi de dönsünlerde ister kapalı ister açık.Farketmez.

:) AYNEN, DÖNSÜN VEYA SEFERE GELSİNDE GÖZÜ KAŞI NASI Bİ ŞEKLER GİRERSE GİRSİN :)SIKINTI YAPMAZ :)

Geri