DÖNÜŞ MESAFESİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DÖNEKCI35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

DÖNEKCI35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
UĞUR GENÇ
Meslek
ŞUBE SORUMLUSU
İlgi Alanı
Köpekler
Merhaba;

Dönek güvercininde dönüş mesafesi önemlimidir? Kısa dönen kuşların dönüşünü uzatmak mümkün müdür?

Herkezin bu konudaki fikirlerini bekliyorum.

Dönüş Mesafesi önemlidir elbette..

Kısa dönen kuşların dönüş mesafelerini uzatmak mümkün değildir kanaatimce. Neden mümkün değildir; Kuş devire kendi girer çıkar bu seyisin elinde olan birşey değildir. Performansı yaratan güvercindir. Uzun mu gider kısa mı gider o güvercinle bağlantılıdır.

Kimi dönekler vardır çok uzun dönerler. Kimileri 2 metre döner. 2 Metre dönen herzaman geçerli notu alır. Uzun dönen kuş bozulmaya daha yatkındır.

Lafın özü kardeşim, Şahsımca kısa ama temiz dönüş. Makbul olan bu.

Dönüş mesafesinden ziyade dönüşe giriş çıkış öncelikli tercih olmalıdır.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Dönüş mesafesinden ziyade dönüşe giriş çıkış öncelikli tercih olmalıdır.

Dönek ırkı için her zaman ilk olarak öncelik devire giriş ve çıkıştır.

Kısa ve sağlam bir devir her zaman tercih ettiğim stildir. Uzun dönen güvercin ile pek ilgilenmem açıkçası.

Dönek güvercininde dönüş mesafesi hep aranan bir şeydir. Çünkü hata yapmadan ne kadar uzun dönerse 3-5 metre daha fazlasından bahsetmiyorum o kadar beğeni alır. Bu yüzdendir ki şahsım adına uzun dönebilien kuşlara her zaman ayrı bir gözle bakmışımdır çünkü eğer kuş uzun dönebiliyorsa kanat uvuzlarını çok iyi kullanarak altına havayı iyi hapsediyor ve çok iyi devir yapabiliyordur diye düşünüyorum.Tabi ki her zaman önemli olan hatasız dönüşlerdir.Bu konuda hem fikiriz.

Makbul olan tabii ki uzun ve temiz dönüştür.
Fakat bunu kanında taşımayan kuş hatalar yapacaktır.
Dönüşe giriş ve çıkış önemlidir.
Ama kısa dönüp de temiz dönen kuşlar da değerlidir,kıymetlidir.

azusa111' Alıntı:
Makbul olan tabii ki uzun ve temiz dönüştür.
Fakat bunu kanında taşımayan kuş hatalar yapacaktır.
Dönüşe giriş ve çıkış önemlidir.
Ama kısa dönüp de temiz dönen kuşlar da değerlidir,kıymetlidir.

Eyvalah abi. Her zaman kısa dönenler geçerli notu almışlardır. Uzunlarda müstesna ama pek nadirdir.

SNRAVCI' Alıntı:
Dönüş Mesafesi önemlidir elbette..

Kısa dönen kuşların dönüş mesafelerini uzatmak mümkün değildir kanaatimce. Neden mümkün değildir; Kuş devire kendi girer çıkar bu seyisin elinde olan birşey değildir. Performansı yaratan güvercindir. Uzun mu gider kısa mı gider o güvercinle bağlantılıdır.

Kimi dönekler vardır çok uzun dönerler. Kimileri 2 metre döner. 2 Metre dönen herzaman geçerli notu alır. Uzun dönen kuş bozulmaya daha yatkındır.

Lafın özü kardeşim, Şahsımca kısa ama temiz dönüş. Makbul olan bu.

Kart kuşun dönüşünü uzatamayacığında hem fikiriz.Peki kuş yavruluk döneminde eğitilerek bu mesafe uzatılabilirmi ?(Uzun dönüşten kastımı yanlış anlamayın 3-5 metre en fazla daha fazlasını demiyorum). Karşı dönüşlü kuşlarda bindirme dönüşlü değil.

Uzatılmaz Uğurum. Dediğim gibi seyisle alakalı değil. Güvercinle alakalı.

2 Metre dönen kuşu 5 metre döndürmeye çalışamazsın.

kardeşlerim uzun kısadiye yorumlamayalımda kuşun nekadar temiz girişlerini çıkışlarını konuşalım hangi dönek nekadar dönerse dönsün giriş çıkışları iyi değilse benim için bir hiç kuş top gibi gircek top gibi çıkcak

Geri