DÖNÜŞE GİREN KELEBEKLER (SAYALAR) NEDEN KAYBOLURLAR?

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ertuğrul Yavuz Yıldırım
Meslek
Özel
İlgi Alanı
Arkadaşlar oyuna giren dönmeye başlayan kelebeklerimi o esnada son görüşüm oluyor.Aşağı yukarı 1 aydır sürekli uçurduğum yavru palazlarımı aşırı şekilde dönüşe girdiklerinden dolayı hepsini kaybettim kimi 1gün sonra geldi ama çoğu kayıp oyunlu oldukları içinde kimse ben yakaladım demiyor.Velhasıl bu konudan çok müstarihbim.Site içinde düze oynayan kelebek besleyen arkadaşlar nolur bana tavsiyelerinizi yazın,ben bu ırka acayip meraklı olduğum için her kaçan kuşumun arkasından çok üzülüyorum..!!!

Konu Basligi Tarafimdan Degistirilip Daha Duzenli ve Tertipli Hale Getirilmistir.

Re: DÖNÜŞE GİREN KELEBEKLERİMİ KAYBEDİYORUM YARDIM LÜTFEN!!

Kelebek besleyen bırı olarak yeriniz teras mı balkon mu yada bahçe mi ılk once onu yazarsanız daha iyi yardımcı olmaya çalışırız selamlar

Karşıyan oynayan kelebek uçuruyorsan ve kaybediyorsan o soyu sat gitsin kıyamıyorsan satmaya o soya daha akıllı kuşlar gir yavrularından belki akıllı kuşlar yakalayabilirsin bunlarıda yapamıyorsan yanlarında baska uçur en azından açılıp kaybolmasını engeller dağınık uçan yavruları toparlarlar..(son olarak çok aşırı oyuna giriyorsa yavrular kuyruklarını çekebilirsin oyununu yavaşlatır buda kolay kolay batmasını engeller)

Şu kaybolan kelebekleri merak ettim doğrusu, bahsettiğiniz kelebekler gönen ve balıkesir türündenmi, o türdense kaybolması normal.Bir arkadaşımızın dediği gibi beslediğiniz yerde önemli, kümesiniz acık alanda değil ise bununda etkisi olabilir.

selamlar peki şu olamaz mı kelebek parıltı ister alttan oynamak için gösterir kendini parıltıyı uçuran değilde başkası verirse kuşta gençse oraya sarkma ihtimali yokmu ?

1- beslediğiniz yer, arkadaşlarımızında söylediği gibi önemli. ikincisi etrafınızda kuş besleyen oldukça fazla ise yeni palazlanan yavrunun bir başkasına düşmesi normaldir diye düşünüyorum. birde kelebek cinsi bildiğimiz gibi dağınık uçan bir cins. onun içinse yeni aldığımız yada kendi kümesimizin yavrularını bir süreliğine fazla yükseltmeden aşşağı çekersen zamanla kuşların kendi yerine alışır vede başkalarına inmez diye düşünüyorum.
Birde şu var oyuna giripte kilitlenen kuşlarda var, oyuna girip kendini toparlıyamayıp yere, çatıya v.b gibi yerlere çakılıp yaralananlarıda var. yaralanıp kedi v.s gibi hayvanlarada yem olabilirler.
benim fikrim bu, saygılar iyi forumlar...

Değerli arkadaşım ertuğrul bey palazlarım kayboluyor diyorsun.Palazlar dönüşe çok erkenmi giriyorlar,yani 3-5 defa ucuncamı dönüşe giriyorlar,yada palazları kalabalık olarak acemi oldukları icin havada fazlamı tutuyorsun.kuş merayı tanıyamadan kısa sürede dönüşe girerse,damarıda biraz gevşekse baska kümeslereinebilir.SAYGILAR

büyük ihtimalle kümesinin yerde olduğunu düşünüyorum.aynı sorun bendede oluyor yeni uçurduğum yavrulara bahçeden kuş göstercem diye canım çıkıyo ama çözümü çok kolay yavruları sabah çok erken uçur sağa sola kuş uçuran varmı diye bak bide yavruyu kesinlikle ana babasıyla uçur.ben sırf yavruları uçurmak için haftasonu altıda kalktığımı bilirim.

hasan_22' Alıntı:
Kelebek besleyen bırı olarak yeriniz teras mı balkon mu yada bahçe mi ılk once onu yazarsanız daha iyi yardımcı olmaya çalışırız selamlar
Kuslarım tertasta hasan bey etrafımda epey açıklık uçururken rahatlıkla takip edebiliyorum hoş sadece etmekle kalıyorum.Bu arada işlerim dolayısıyla hafta sonu nete giremedim ancak cvp yazabiliyorum bunun için kusuruma bakmayın.

kemal' Alıntı:
Karşıyan oynayan kelebek uçuruyorsan ve kaybediyorsan o soyu sat gitsin kıyamıyorsan satmaya o soya daha akıllı kuşlar gir yavrularından belki akıllı kuşlar yakalayabilirsin bunlarıda yapamıyorsan yanlarında baska uçur en azından açılıp kaybolmasını engeller dağınık uçan yavruları toparlarlar..(son olarak çok aşırı oyuna giriyorsa yavrular kuyruklarını çekebilirsin oyununu yavaşlatır buda kolay kolay batmasını engeller)

Evet Kemal bey kaybettiğim kuşlarımın hepsi karşıya oyunlu ilk baştan aşağıya doğru kağıt tabir edilen dönüşü yapıyorlar 2 hafta kadar,ondan sonra karşıya oynamaya başlıyolar ama bu onları son görüşüm oluyor.Ben meraklı olduğum için satmayada kıyamıyorum çevrendekileri kuş sahibi yaptım.Bu arada işlerim dolayısıyla nete giremedim sizlere ancak cvp yazabiliyorum bunun için özür dilerim.

gökay' Alıntı:
Şu kaybolan kelebekleri merak ettim doğrusu, bahsettiğiniz kelebekler gönen ve balıkesir türündenmi, o türdense kaybolması normal.Bir arkadaşımızın dediği gibi beslediğiniz yerde önemli, kümesiniz acık alanda değil ise bununda etkisi olabilir.

Gökay bey kuşlarım daha doğrusu damızlıklarım edremitten geldiler.Kartları kapalı bakıyorum yavrulaı uçuruyorum.Beslediğim yer teras etrafıda bayağı açıklık diyebilirim.

tekço' Alıntı:
Değerli arkadaşım ertuğrul bey palazlarım kayboluyor diyorsun.Palazlar dönüşe çok erkenmi giriyorlar,yani 3-5 defa ucuncamı dönüşe giriyorlar,yada palazları kalabalık olarak acemi oldukları icin havada fazlamı tutuyorsun.kuş merayı tanıyamadan kısa sürede dönüşe girerse,damarıda biraz gevşekse baska kümeslereinebilir.SAYGILAR

Hayır Mehmet bey dönüşe çok erken giriyolar diyemem aşağı yukarı 2,3 hafta kadar diğer kuşlarla uçuyorlar bu arada koybolma falan yok oyuna girdiklerinde( ki genellikle bu çok yüksektelerken oluyor) karşıya deli gibi dönmeye başlıyolar tabi buarada pırıltıyıda görmüyor kimi kafayı taparlayınca ertesi gün geliyor ama çoğu kaboluyor.Hepsi aynı cins de değil uçanların aralarında düz kuşlarda var..hafta sonu nete giremedim ancak cvp yazabiliyorum kusuruma bakmayın.

tengelli' Alıntı:
selamlar peki şu olamaz mı kelebek parıltı ister alttan oynamak için gösterir kendini parıltıyı uçuran değilde başkası verirse kuşta gençse oraya sarkma ihtimali yokmu ?

Kenan bey dönüşe girmesini beklediğiniz kuşa alttan pırıltı verilmez bildiğim kadarıyla,bu olay kuşun dönüşünü bozar ve antreman vermek istediğiniz kuşu kalpazan yapar.Ama yinede yorumunuz için teşekkür ederim.

cnbc1980' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Kenan bey dönüşe girmesini beklediğiniz kuşa alttan pırıltı verilmez bildiğim kadarıyla,bu olay kuşun dönüşünü bozar ve antreman vermek istediğiniz kuşu kalpazan yapar.Ama yinede yorumunuz için teşekkür ederim.

selamlar siz cok dönüşünden serseme girdiği için kaybediyorum dememişmiydiniz? ilk ve son dönüşü oluyor yazıyor.

tengelli' Alıntı:
cnbc1980' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

selamlar siz cok dönüşünden serseme girdiği için kaybediyorum dememişmiydiniz? ilk ve son dönüşü oluyor yazıyor.

Kenan bey diğer arkadaşlara yazdığım cevapları tam olarak okursanız ne anlatmak istediğimi anlarsınız.İlk ve son dönüşü oluyor diye bişey demedim,bu kuşu son görüşüm oluyor gibisinden bişeyler yazdım.
Sağlıcakla kalın..

Değerli arkadaşım ertuğrul bey iyi akşamlar kuşların deli gibi döndüğünü ,kafayı toplayınca ertesi gün geliyorlar diyorsun.Bu tür dönen kuşların anne ve babasının dönüşleri nasıl kanat sitilleri hakkında bilgi verebilirmisin. SAYGILAR

tekço' Alıntı:
Değerli arkadaşım ertuğrul bey iyi akşamlar kuşların deli gibi döndüğünü ,kafayı toplayınca ertesi gün geliyorlar diyorsun.Bu tür dönen kuşların anne ve babasının dönüşleri nasıl kanat sitilleri hakkında bilgi verebilirmisin. SAYGILAR

Mehmet bey uzun bir ara verdikten (7,8 yıl kadar) sonra ben bu ırkı beslemeye yeni başladım sayılır,yaklaşık bir yıl oldu.Bahsettiğim kuşların ana babalarını salmada bakıyorum,bikaç kez salmadan çıkarıp uçurmayı denedim ama artık yatak olmuşlar uçmuyorlar o yüzden dönüşleri hakkında size yalan söylemek istemiyorum.Ayrıca bahsettiğim kartlarım sizin oradan Edremit'ten yani kuşları aldığım kişinin adını şimdi hatırlamıyorum ama lakabı fıstıkçıydı,Edirneden tarif üzerine bizzat kendim adamı bulup 6çift telkuyruk aldım kaybediyorum diye bahsettiğim kuşlarımın hepsi bunların yavruları araya başka kan karıştırmadım ama bu böylede olmayacak galiba ne dersiniz?
Bu arada lakabını yazdığım kişiyi siz tanıyormusunuz?
İlginiz için teşekkürler.Allaha emanet olun..

Değerli arkadaşım ertuğrul bey dediğiniz arkadaşı sahsen tanıyorum.ama samimiyetliğim yok. iyi kuş besler.anne babayı eşlimi aldınız.Şunun icin sordum.renkgi güzel olan kuşların kanat sitillerine bakılmadan renk alabilmek icin genelde eşliyorlar.Böyle oluncada yavrulardan istenen randıman alınamıyor.eşleri ayırıp başka kuşlarla eşlersen randıman alacağınızı tahmin ediyorum.SAYGILAR

tekço' Alıntı:
Değerli arkadaşım ertuğrul bey dediğiniz arkadaşı sahsen tanıyorum.ama samimiyetliğim yok. iyi kuş besler.anne babayı eşlimi aldınız.Şunun icin sordum.renkgi güzel olan kuşların kanat sitillerine bakılmadan renk alabilmek icin genelde eşliyorlar.Böyle oluncada yavrulardan istenen randıman alınamıyor.eşleri ayırıp başka kuşlarla eşlersen randıman alacağınızı tahmin ediyorum.SAYGILAR

Mehmet bey ilginiz için çok teşekkür ederim.Aldıklarımın içinde 3çifti eş idi diğerleri dişili erkekliydi ben kendim eş yaptım.Bunun böyle gitmeyeceğini bende biliyorum ama eşleri nasıl ayıracağım,Burda bu tür dönüşlü kuşlardan edinmek okadar zorki alacağın kuşun garantisi yok dönüyormu dönmüyormu diye, oyunlusunuda besleyen genellikle kanadını kesip yerde besliyor dönüşlü kuşu bende besliyorum ama benim amacım çok sert dönenlerin arasına başka kan sokmak.İnanmadığınız,güvenmediğiniz kişidende dönüşünü görmeden kuş almak bana mantıksız geliyor.
Allaha emanet olun Edirne'den sevgiler..

selam ben manisa akhisardan kelelekçi tufan.kuşlarının kaybolmasının sebebi kanları aşırı sert olması.damar baskın deyil. oyundan ğidiyor ama ğeri ğelemiyor. bence sen on damarı başka bir oyuncu damarınla kır.yani az oynaya kuşla kır. bol sanş

karçelik' Alıntı:
selam ben manisa akhisardan kelelekçi tufan.kuşlarının kaybolmasının sebebi kanları aşırı sert olması.damar baskın deyil. oyundan ğidiyor ama ğeri ğelemiyor. bence sen on damarı başka bir oyuncu damarınla kır.yani az oynaya kuşla kır. bol sanş

İlginiz için çok sağolun Tufan bey.Bende aynen dediğiniz gibi yaptım eşlerin çoğunu ayırıp araya başka kan soktum şimdi bir çoğunun altıda yeni yumurtalar var bakalım 1kaç ay sonra işe yaramışmı göreceğim.Allaha emanet olun..

bendede edremıt lr var oyuna cok cabuk gırıp saha sola dusuyolardı ana nın kan ı fazlaydı erkeyı ayırdım ondan daha az oynayana vurdum vede sımdı gayet ustumde vede akılluı oynuyolar

abi kuşların arasına başka kuş sok belki busorunnun gecer birde bango sok düz ucurmaya calış belki biraz keserler.birde kuyruklarını cek saygılar.

çok oyunlu kuşun dönüşünü ıslah için başka kan sokmaktan başka çare yoktur. bu oyunu az olanlar içinde geçerlidir. aşırı dönen ile az dönen kuşu eşleyerek güzel yavrular alabilirsiniz.

ben bu tür oyunluları ucurmak icin sabah 5'te kalktığımı hatırlıorm gün içerisinde kacırıorsan normaldir ama sabahta kacıp giderlerse sat gitsin o damarı

ben bu tür oyunluları ucurmak icin sabah 5'te kalktığımı hatırlıorm gün içerisinde kacırıorsan normaldir ama sabahta kacıp giderlerse sat gitsin o damarı

selamlar ne mutlu size herkes oyunlusunu bulamaz siz asırı oyundan şikayetçisiniz
aynı sorun bnim telkuyruklarımın bir ırkında da var ama dönüşe girdikten sonra ilk bir hafta kontrollü ucuruyorm yanı fazla açılmasına yukselmesine izin vermeden kısa süreli ama sıklıkla ucuruyorm birde bunu deneyin yakınyerlere düşüyorlar 1 ya da iki kez zamanla toparlıyorlar kendilerini ve bir sure sonra sorunsuz ucura biliyorum sadece aşırı rüzgarlı havalarda rüzgar dinene dek gelemiyorlar ama asla kuş olan baska bir binaya konmuyorlar ya da yakalanmıyorlar
sizinkiler düşerek ölüyor ya da kedi vb yemmi oluyor yoksa yakalanıyormu buda onemli takip edebiliyormusunuz

eser' Alıntı:
selamlar ne mutlu size herkes oyunlusunu bulamaz siz asırı oyundan şikayetçisiniz
aynı sorun bnim telkuyruklarımın bir ırkında da var ama dönüşe girdikten sonra ilk bir hafta kontrollü ucuruyorm yanı fazla açılmasına yukselmesine izin vermeden kısa süreli ama sıklıkla ucuruyorm birde bunu deneyin yakınyerlere düşüyorlar 1 ya da iki kez zamanla toparlıyorlar kendilerini ve bir sure sonra sorunsuz ucura biliyorum sadece aşırı rüzgarlı havalarda rüzgar dinene dek gelemiyorlar ama asla kuş olan baska bir binaya konmuyorlar ya da yakalanmıyorlar
sizinkiler düşerek ölüyor ya da kedi vb yemmi oluyor yoksa yakalanıyormu buda onemli takip edebiliyormusunuz

Merhabalar Eser bey,
Bu konuyu açtığımda zannedersem şubat ayı falandı. Bu yaşadığım sorun bir önceki yaz döneminde aldığım yavrularımda vardı yavru dediğimime bakmayın yaklaşık 5,6 aylık kuşlardı velhasıll site üzerinden tanıştığım birkaç bilinçli yetiştiricinin tavsiyelerine uyarak araya başka kan soktum ve tamamen olmasa bile kısmen sorunu çözdüm gibi.Bu yaz dönemi büyüttüğüm yavruların birkaçı dönüş olarak beni tatmin etmeye başladı,aralarından elemeler yaparak olması istenileni(düze dönüş) bulmaya çalışacağım.
İlginiz için teşekkür ederim

Saygılarımla
Ertuğrul.Y.YILDIRIM

Bu arada kuşların dönüş performansı ile ilgili sorduklarınızın cevapları konunun önceki sayfalarında var.

Geri