DÖNÜŞE GİREN KELEBEKLERİMİ KAYBEDİYORUM YARDIM LÜTFEN!!

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ertuğrul Yavuz Yıldırım
Meslek
Özel
İlgi Alanı
Arkadaşlar oyuna giren dönmeye başlayan kelebeklerimi o esnada son görüşüm oluyor.Aşağı yukarı 1 aydır sürekli uçurduğum yavru palazlarımı aşırı şekilde dönüşe girdiklerinden dolayı hepsini kaybettim kimi 1gün sonra geldi ama çoğu kayıp oyunlu oldukları içinde kimse ben yakaladım demiyor.Velhasıl bu konudan çok müstarihbim.Site içinde düze oynayan kelebek besleyen arkadaşlar nolur bana tavsiyelerinizi yazın,ben bu ırka acayip meraklı olduğum için her kaçan kuşumun arkasından çok üzülüyorum..!!!

çok kontrolsüz dönen kelebeğin kanından gelenelri uçurma taaki yumurta , yavru alana kadar, düze dönenlerde tehlike eş tutuna kadardır,kendi tecrübeme göre , yeni uçmaya başlayan yavrular ilk deneyimlerinde dönüş kontrolleri "sıfır" dır yani geri gelmesi bir mucize olur, bu nedenle ben yavrular büyüp eşlenip yavru yumurta işine girene kadar sıkıştırmam,uçurmam, kendimce aldığım bir tedbir,yoksa bende bir çok yeni yavrumu böyle kaçırdım, piyasaya çıkmasınıda hiç beklememek gerekir maalum dönüşünü gören bırak çıkarmayı uçurmaz bile o kuşu ki kanını kaybetmemek için,..

dushekimi' Alıntı:
çok kontrolsüz dönen kelebeğin kanından gelenelri uçurma taaki yumurta , yavru alana kadar, düze dönenlerde tehlike eş tutuna kadardır,kendi tecrübeme göre , yeni uçmaya başlayan yavrular ilk deneyimlerinde dönüş kontrolleri "sıfır" dır yani geri gelmesi bir mucize olur, bu nedenle ben yavrular büyüp eşlenip yavru yumurta işine girene kadar sıkıştırmam,uçurmam, kendimce aldığım bir tedbir,yoksa bende bir çok yeni yavrumu böyle kaçırdım, piyasaya çıkmasınıda hiç beklememek gerekir maalum dönüşünü gören bırak çıkarmayı uçurmaz bile o kuşu ki kanını kaybetmemek için,..

Bu konuda çok haklısınız Mehmet bey,beslediğim yer itibarıyla çevreye bayağı bi hakimim kusun indiğini görüyorum ben yakalamadım deniyor çevremde böyle miskinler de mevcut.Bahsettiğim kuşlar 2,3 hafta kadar diğerleriyle yükselip normal uçuyorlar,fakat dönüşe girdiklerinde yüksekte olduklarından alttan pırıltıyıda görmüyorlar ve bu benim onları son görüşüm oluyor,kimi 1gün sonra geliyor ama %90'nı kayıp.

Geri