Dünya'nın Ekonomik Krizine Dikkat!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
A

Anonymous

Misafir
MErhabalar sevgili dostlar,ne kadar güzel bir şekilde bir çoğumuz akşam olunca bilgisayarlarımızın başından sitemizde toplanıyoruz sigara dumanın dan uzak binbir kişinin içtiği çay bardağından yudumlamadığımız çayımızı içerken sitemizde de hoş vakit geçiriyoruz çok şükür.Hep şükrediyorum halimize doların fırlaması piyasalarda ki cash paranın kısaltılması ve bir çok iş yerinin iş çıkarmasıyla devam eden benim yer yüzü krizi olarak adlandırdığım ve uzun zamandan buya ne zaman patlak verir acaba diye düşündüğüm genel''yer yüzü krizi''kapımızı çalmış bulunuyor sadece bizim kapımızı değil tüm Dünya'nın kapısı çalmış hatta sormadan içeride girmiştir :hmm:

Bu süreç hep böyle gider mi?Sorusu aklımın bir köşesin de dursa da bence bu sıkıntılı sürecin hep böyle gideceğini düşünerek harcamalarımıza dikkat etmeliyiz!Düşüncesideyim tabikii hepimizin farklı işi ve farklı maddi gelirleri var bizler şimdiki kazandığımız geliri idareli harcamalı ve birikim yapmalıyız Dünya mızı saran bu kriz de gereksiz harcamalardan kaçınmamız şarttır.Bazılarımız bu krizi hobimizle bağdaştıramıyor da olabilir ben destekçi fikirleri mi yine de sizlerle dayanışma için de paylaşmak istedim.

Krizde değil normalde de almamız gereken bazı parasal önlemler.

1-Kümeslerimiz de ki enerji tasarruflarına dikkat etmek.Gece açık bırakılan ışıklar,ısıtıcılar vs gibi.
2-Izgaralı yemlikler kullanarak yem ziyanlığını önlemek zamanında yem vererek kümesten yemliği kaldırmak ve yemlerin yerler de ziyan olmasını önlemek.''tabiki hastalıkları da''
3-Kullandığımız güvercin ilaçlarını kümesimizde ki kuş sayısına göre sluklar da yeterli kadar ayarlamak ve ilaçlarımızı bol suyla boşu boşuna harcamamak.Günlük kullandığımız su gramajının hesaplanmaları yapılarak ilaç verilmesi ve alçalarımızın dozlarının iyi ayarlanması.
4-Kullandığımız ilaçların kullanım tarihini geçirmemek gerekiyorsa en yakın derneğe bırakmak ve orda da hitiyacı olan birine vererek kullanılması sağlamak pahalı aşı ve ilaçları kendi aramızda toplanarak almak ve yeterli olduğu kadarını kullanmak.
5-Abartı faiş fiyatlar istenilen kuşlardan uzak durmak kesinlikle paramızı riske etmemek.
6-Yem seçimlerimiz de tüccarlardan değil çiftçilerden yem temin etmek.

Daha onlarca madde yazabilir ve sayabilirim sevgili dostlar fakat sanıyorum ki en önemlisi de aramızda işsiz olupta tüm günün kümesinin önün de ve derneklerde geçiren sevgili dostlarımıza seslenmek bir dostça kardeşçe tavsiyede bulunmak istiyorum mutlaka kendilerine sosyal güvenceleri olan bir iş bulsunlar biliyorum iş bulmak çok zor belki ama boş durmak bence en zor yaşam biçimidir.Mutlaka bu geçen hızlı yaşamımız da işsiz arkadaşlarımız kendilerine 3-5 gelir getirecek bir iş bulsunlar söylemesi koaly biliyorum ama bizim yeni nesilimizin durumu gerçekten çok zor arkadaşlar her koşulda harcamalarımıza dikkat etmeli ve gereksiz zarar,ziyandan kaçınmamız gerekmekte.

Bu gün Dünya nın önde gelen otomobil fabrikaları binlerce işçi çıkarıtıyor ve bir sürü buna benzer devasal şirketler batıyor Allah hepimizin yardımcısı olsun işimiz gerçekten zor harcamalarımıza dikkat edelim.
Yazdığım bu yazı da harcamalarımızı gözden geçirmeyi tavsiye ederken en önemli harcamalarımızdan bir olan ve bizi gün geçtikçe öldüren yok eden sağlığımızı bile bile verdiğimiz sigara illetinden vazgeçelim.

SİGARASIZ BİR NESİL SAĞLIKLI BİR NESİL

Ekonomik ve en önemlisi sağlığımız için dengelerimzi korumak için kendinize bir iyilik yapın ve SİGARAYI BIRAKIN.

Tüm güvercin dostlarına iyi sağlıklı zamanlar içinde esenlikler dilerim.''Sağlığımıza ve yeryüzü krizine dikkat''

gerçekten doğru bi yaklaşım belirli şeylerden biraz keserek ileride daha iyi olma imkanımız olabilir. ayrıca sigaraya gelince keşke hiç üretilmiş olsa.. bile bile tabutumuza her sigarayla bi çivi daha çakıyoruz ne yakık ki!

Ceddine Rahmet kardeş ne güzel bir konuya değinmişsin...
küresel kriz kasıga gibi geçtiği yerlerde büyük tahribatlar yapıyor.inaşşal Allahtan dileğim Türkiye olarak az kayıpla atlatırız(araştımalarıma ve uzman yoruımlarına göre durum hiç de iç açıcı değil.) bu krizin en önemli sebebi olarak senin bahsettiğin israfı ve harcama alışkanlıkalrımızı görüyorum. ceplerimizde 3 şer 4 er tane kredi kartı... krediler vd.vd..Allah bize Merhametiyle muamele etsin öyle nankörce yaşıyoruz ki bir tarafta açlıktan ölenler var iken bir tarafta bu akşam yemeğinide nerde yesek diye düşünenler var... konu uzun ALLAH yardımcımız olsun...hiçte iyi günlerin bizi beklediğini sanmıyorum...birazdaha hakikate yönelipp hakikati düşünme zamanı.bence...kalın sağlıcakla....

DÜNYA KRİZİ ÖNÜMÜZDE Kİ 2 YIL BOYUNCA KENDİNİ SÜREKLİ HİSSETTİRECEK VE İŞSİZLİK ARTACAKMIŞ SEVGİLİ DOSTLAR DAHA SONRASINDA NE OLUR NE BİTER MEÇHUL AMA ÖNÜMÜZDE Kİ 2 YIL MADDİ ANLAMDA ÇOK TEMKİNLİ OLMALIYIZ BİLGİNİZE.

Geri