Dünyanın En İyi 10 Fotoğraf Sanatçısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fotolifeakademi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Katılım
9 Eyl 2016
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
orhan gürbüz
Meslek
Girişimci
Şehir
İstanbul-I (Avrupa)
İlgi Alanı
Dünyanın En İyi 10 Fotoğraf Sanatçısı

Fotoğrafçılık, ışığı hassas bir yüzey üzerine kaydederek görüntü oluşturma işidir. İşçilik gerektiren uygulamaları nedeniyle bir zanaat olduğu gibi, estetik yönüyle bir sanat olarak kabul edilir. Aslında fotoğrafçılık, dünyanın en keyifli mesleklerinden biridir. Bu yüzdendir ki fotoğrafçılar işini severek yapan insanlar listesinin en başında gelirler.

Siyah beyaz fotoğrafçılıktan dijitale kadar dünyada fotoğrafçılık sanatı ve teknolojisi akıl almayacak hızda değişmiş ve gelişmiştir. Bu değişimler fotoğrafçıların da farklı alanlarda uzmanlaşmasını, teknolojinin ve sanatsal bakış açısının da getirisiyle büyüleyici fotoğraflar çekmesini sağlamıştır. Dünyada adından söz ettiren ve uluslararası platformlarda ödül alan dünyanın en iyi fotoğrafçıları:

1- Joachim Schmeisser

1984 yılında WAJS görsel iletişim ajansı kuran sanatçının favori çekimlerinin konusu genellikle insanlar ve hayvanlardan oluşmakta. Özellikle The David Sheldrick Wildlife Trust için Kenya’da çektiği Yetim Filler en çok ilgi çeken çalışmalarının başında gelmektedir. Bugüne kadar birçok ödül kazanan sanatçı son olarak 2012 yılında Hasselblad Masters ödülünü kazanmıştır. Doğa fotoğraflarına farklı bir bakış açısı getiren Schmeisser büyüleyici fotoğrafları ile dergilerde ve sergilerde yer almaya devam etmektedir.

7AqOGa.jpg


2- Steve McCurry

National Geographic fotoğrafçısı Steve McCurry, 24 Şubat 1950’de Philadelphia’da doğmuştur. 1974 yılında Pensilvanya Eyalet Üniversitesi Sanat ve Mimarlık Koleji’nden onur derecesiyle mezun olup daha sonra kariyerine The Daily Collegion gazetesinde serbest foto muhabirliğiyle devam etmiştir. 1979 yılında Hindistan’a gitmeye karar vermiştir ve böylece fotoğraf yolculuğu başlamıştır. Hindistan’dan sonra Pakistan’a kaçak olarak girmiştir. 1984’te Afganistan-Pakistan sınırında bir mülteci kampında çalışırken 12 yaşındaki Afgan kızı Sharbat Gula’nın fotoğrafını çekmiş ve tüm dünyanın ilgisini bölgeye toplamıştır.

3- Phil Borges

25 yılı aşkın bir süredir, yerli ve kabile kültürlerinin izini süren Phil Borges, kültür belgecisi olarak da kabul edilmektedir. Eserleri, dünya çapında müze ve galerilerde sergilenmektedir. National Geographic için yerli kültürler hakkında belgesel hazırlamıştır. Tibet ilgili yaptığı çalışmalar Tibetan Portrait adıyla kitap haline getirilmiştir. STIRRING THE FIRE projesindeki çalışmalarında kadın ve kız çocuklarının portrelerine yer veren profesyonel fotoğrafçı, onların karşılaştıkları sorunları ve hikayelerini anlatarak dünyanın dikkatini çekmiştir. Enduring Spirit , Women Empowered and Tibet: Culture on the Edge gibi kitapları da olan sanatçı aynı zamanda kültürel konferanslara da konuşmacı olarak katılmaktadır.


4- Rehahn

Son yılların en iyi portre fotoğrafçıları arasında gösterilen Fransız fotoğrafçı Réhahn, Vietnam’da çektiği fotoğraflarla tanınmıştır. “Gizli Gülüşler” projesi ile dünyaca tanınan fotoğrafçı, insanların kibarlığından veya mütevaziliğinden dolayı elleriyle ağızlarını kapattıklarını düşündüğü bu fotoğraf serisiyle tüm dünyanın dikkatini çekmiştir.

5- Lee Jeffries

Lee Jeffries, bir uyku tulumu içinde büzülmüş genç evsiz kızın fotoğrafını çektiğinde tüm kariyerinin değişeceğini tahmin etmemiştir. Evsizlere bakış açısı tamamen değişen ünlü fotoğrafçı ABD’deki evsizlerin hayatlarını gözler önüne sermek için ilginç bir çalışmaya imza atmıştır. Jeffries, projeyi hayata geçirebilmek için bir evsiz gibi yaşamıştır ve sokakta yaşayan insanların hayatını yakından gözlemlemiştir.

6- Jimmy Nelson

Dünyanın çeşitli yerlerindeki kabileleri gezerek sanatsal fotoğraflara imza atmış olan Jimmy Nelson, 1967 yılında İngiltere’nin Kent şehrinde doğmuştur. Afrika, Asya ve Güney Amerika’da eğitim gören fotoğrafçı henüz 19 yaşındayken yürüyerek Tibet yolculuğuna çıkmıştır. Yanına aldığı küçük bir fotoğraf makinesi ile yolculuğunu fotoğraflamıştır.Gittiği yerlerde fotoğrafçılık eğitimi vermiştir.

7- Ara Güler

1958’de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin yakın doğu foto-muhabirliği görevlerini üstlenmiş; 1954’de Hayat Dergisi’nde fotoğraf bölüm şefi olarak çalışmaya başlamıştır. 1962 yılına kadar Hayat dergisinde fotoğraf bölümü şefi olarak çalışmış; 1961’de Birleşik Krallık’ta yayınlanan Photography Annual, onu dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak tanımlamıştır. Aynı yıl Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneği’ne kabul edilen Güler, bu kuruluşun Türkiye’den tek üyesi olmuştur. 1962’de Almanya’da çok az fotoğrafçıya verilen “Master of Leica” unvanını kazanmıştır.

vZpdm4.jpg


8- Orhan Gürbüz

Fotoğrafçı Orhan Gürbüz, 22 yılı aşan deneyimini ve bilgisini geleceğin fotoğrafçılarıyla paylaşmak için 2014 yılında Foto Life Akademi’yi kurmuş ve fotoğrafçılık kursu vermeye başlamıştır. İstanbul’da Bakırköy, Taksim, Kadıköy ve Beylikdüzü lokasyonlarında temel ve ileri seviye fotoğrafçılık eğitimleri ile moda, ürün, stüdyo ve hava fotoğrafçılığı başta olmak üzere 14 dalda atölye dersleri vermeye başlamıştır. Eczacıbaşı Girişim, BP, Ümraniye Belediyesi başta olmak üzere 200’e yakın kurumsal, 1500’ün üzerinde bireysel eğitim gerçekleşmiştir.

9- Mitch Dobrowner

Dünyanın en iyi fotoğrafçıları arasında yer alması ise 2012 yılında çektiği fırtına fotoğrafları sayesinde olmuştur. Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2012 yılın fotoğrafçısı ödülünü alan Mitch Dobrowner, “Fırtına” adlı fotoğraf serisi ile aynı zamanda korkusuz bir fotoğrafçı olduğunu göstermiştir. Halen doğa ve manzara fotoğrafları çeken usta fotoğrafçı uluslararası konferanslarda da yer almaktadır.

10- Eric Lafforgue

Onu dünyanın en iyi fotoğrafçıları arasına alan çalışması ise; Bodi ya da diğer adıyla Me’en kabilesinin Haziran ayında Ka’el adını verdikleri yeni yıl törenleri için düzenledikleri geleneksel yarışmanın fotoğraflarını çekmesi olmuştur. Bu törenin fotoğrafları dünya genelinde ilgi görmüştür.

Başarılı fotoğrafçının çalışmaları Time Dergisi, National Geographic, New York Times, CNN Traveller, Discovery Channel dergisi, BBC, Sunday times, Lonely Planet, Morning Calm Kore gibi ünlü dergilerde yayınlanmıştır.

Daha fazla bilgi ve bizlere ulaşmak için:

gXqN1b.png


Adres: Cevizlik Mah. Hat Boyu Çıkış Sok. No:32 Bakırköy / İstanbul

Çağrı Merkezi: 0850 532 30 30

E mail: [email protected]

Web: www.fotografcilikkursu.com.tr
 
Geri
Üst