Sizin düşüncenizde insanların varolacağını ve saygı duyulması gerektiği söylemiştim. Fakat kuşun sahipliği konusundaki hak anlayışınıza katılmıyorum.
Hayvanların yetiştiricilerce kendi zevkini baz alarak kafasına göre çaprazlama yapmalarını doğru bulmuyorum. Şebab dediğiniz kuşlar; bal göğüs miski, kağıt mavi- çakmaklı, bal göğüs sabuni... gibi cinslerden çaprazlana çaprazlana bugünkü şampanyalar, mermeriler,mirolar...vb. elde edildi. Bu dediğim kuşlar zaten paçalarıyla yapısıyla göze hitap eden kuşlardı. Onları forma sokmak bilgi dahilinde uzun yıllarca çalışmalarla mümkün oldu. Budapeşte gibi paçasız ve performansı son derece ön planda olan kuşları forma sokmak beyhude çabalrdan öteye gitmez. Velasıl kelam kargadan kuğu yaratamazsınız. İnsan sınırlarının farkında olmalı, kendi sınırlarınızı bilmeden dünyaya verdiğiniz zararın etkisini anlayamazsınız. Cins ortaya koymak büyük bir deneyim ve genetik bilgi gerektirir. Her insanın başarabileceği durum değildir. Büyük imkanlar ister, zaman ister...vb. 25 sene civarıdır kuş beslesemde her geçen gün yığınla bilmediğimin olduğunu görüyorum. Yeni tür oluşturmayı meziyet sayanları da sanırım bu cahilliğimden dolayı anlayamıyorum.