Durgun Bir Yıl Geçti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferro18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ferro18

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ferhat Potukoglu
Meslek
Isletmeci
İlgi Alanı
Kediler
gecen yil sitede msn de ettigimiz muhabbetler de hizli bir sezon bekliyordum hatta 50 60 taklayla 200metre 500 metreleri dinledik belki kisa sure kaldim turkiyede ama halen 3 kisinin 5 kisinin izledigi soyle kus inince konusulan bir kus duymadim gonul muhabbet istiyo kusun muhabbetini ariyo bizler ister istemez eski efsanelerde avunuyor onlarin muhabbetini ariyoruz bu seferde sessiz cogunluk gunumuzun efsane ucuranlar rahatsiz oluyo
izne gitmeden duyduklarimin okuduklarimin yuzunden kendi kuslarimdan soguyordum yedigi yemin hakkini vermiyorlar diye dusunuyordum izin donusu inanin valizimi iceriye almadan kuslarin basina gectim ben efsane beslemiyorum benim kuslarim akillari gozleri zorlamiyor iki hafta yagmur firtina olmadiginda altinda cay icirip gubun sitresini aldiriyor severek beslenen hatta elinizdeki kusdan olmak istemiyorsaniz daha iyi bulmadan gormeden emin olmadan kimse elindeki kusundan olmasin
saygilarimla

s.a

abi benim sezonum yeni başlıyor tüy sezonu bitti benim için 15 günüm kaldı
umarım beklentilerimi karşılayacak kuş uçururum

saygılar

k.murat' Alıntı:
s.a

abi benim sezonum yeni başlıyor tüy sezonu bitti benim için 15 günüm kaldı
umarım beklentilerimi karşılayacak kuş uçururum

saygılar
selamunaleykum murat
benim telasem izlemek gormek deyil tabi davet olursada seve seve izlerim kusdan cok kusun muhabbetini seviyorum
benim anlatmak istedigim eski konusulunca rahatsizlik veriyor cok kisiye gunumuzde iletisim daha gelismis bir kus 3 gun oynasa duyuluyor duyuyoruz ben gunumuzdeki efsaneleri merak ediyorum kimse kusura bakmasin gece ucanlari bunlari gunduz gozuyle havada gorenleri
saygilarla

ferro18' Alıntı:
gecen yil sitede msn de ettigimiz muhabbetler de hizli bir sezon bekliyordum hatta 50 60 taklayla 200metre 500 metreleri dinledik belki kisa sure kaldim turkiyede ama halen 3 kisinin 5 kisinin izledigi soyle kus inince konusulan bir kus duymadim gonul muhabbet istiyo kusun muhabbetini ariyo bizler ister istemez eski efsanelerde avunuyor onlarin muhabbetini ariyoruz bu seferde sessiz cogunluk gunumuzun efsane ucuranlar rahatsiz oluyo
izne gitmeden duyduklarimin okuduklarimin yuzunden kendi kuslarimdan soguyordum yedigi yemin hakkini vermiyorlar diye dusunuyordum izin donusu inanin valizimi iceriye almadan kuslarin basina gectim ben efsane beslemiyorum benim kuslarim akillari gozleri zorlamiyor iki hafta yagmur firtina olmadiginda altinda cay icirip gubun sitresini aldiriyor severek beslenen hatta elinizdeki kusdan olmak istemiyorsaniz daha iyi bulmadan gormeden emin olmadan kimse elindeki kusundan olmasin
saygilarimla
S fERHAT KARDEŞ NE SÖYLESEN HAKLISIN Bu sene3yıl olacak kuşsuz kalışım çok zor söylediklerine katılıyorum ama yinede sen anlıyorum anlayanlarda anlamalılar çıkarıp seyretsen uçuramasan bile sitresini atıp deşarz olabiliyorsun bende oda yok lafla kuşculugun olmadıgını çokiyi anlıyorum canlı olarak bir şeyler paylaşmayı çok isterdim ama elimde olmayan sebeblerden dolayı sanal alemde bilgi paylaşımında bulunabiliyoruz söylediklerini çok iyi anlıyorum mesajı alabilenler paylaşabilirler zaten burası olan bir şeyi paylaşmak için paylaşım sitesi kuşcular org// Yersizlik kötü oluyor insanın kendi yeri gibisi yok KUŞLARIM 2 SENEDİR SİZLER GİBİ BİR DOST TA emanet duruyor gidip gelmek olmuyor durumlarını bile bilmiyorum saygılar

selamunaleykum muharrem abi
benim anlatmak istediklerim aslinda cok farkli seyler bizler bu isin dostun muhabbetini ariyan insanlaris bunun icin genci yaslisi bu hobiye gonul veren ler toplanim sohbetini ediyoruz kendimizce birkac tane konu var malum konular binlerce kez tiklanmis okunmus konular o konularda muhabbet oldugu zaman sebebini anlamadigim sekilde birileri rahatsiz oluyor bende diyorumki rahatsiz olanlarta bunlara hic gerek yok ucurur sizlerin ucurduklarini konusalim
bir iki direk oynamis kus boyle efsane oluyor yillarca dilden dusmuyorsa inanin o duydugum kuslarin 50 60 taklayla 200metre 500 metre oynuyanlarin bilmem nerden atip nerelere gidenlerin fllmi cekilir birakin 40 seneyi 400 sene konusulur.
evet bazen benide gerdigi zamanlar oldu iki gun once bu kuslardan satin alip bire alip 10 aldim diye bagiranlar iki kus satin alip 40 50 kus satanlar da oldu 3 gunde kendini bilir kisi sananlar ilan edenler oldu.
ben bu hobinin muhabbetini doslugunu seviyorum iznimin buyuk bir bolumude oyle geciyor her firsatdada kuscular org de bunu paylasmiya calisiyorum ahmedin kusu mehmedin kusu kimde ne oynuyor kim neyi yemliyorsa muhabbetini dilimin doncugunce etmeye calisiyorum tek sartim ufleme abartma olmasin yeter
saygilarimla

Ferhat abi biraz kibar söylemiş ama ben açık açık söylüyorum butun kıs hatta yıllardır konusup anlatanlar nerde koca yaz bitti daha kuş göremedik.

Söz verenlerin isimlerini vermeyecegim onlar anlamıstır ama onca soz daha elde var sıfır bır kus bıle ızleyemedık azcık da olsa tatmin edecek.

Özellikle ankaralılar yakında ankarada oyun kuşu yok demeye başlıcam ona göre :)

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Ferhat abi biraz kibar söylemiş ama ben açık açık söylüyorum butun kıs hatta yıllardır konusup anlatanlar nerde koca yaz bitti daha kuş göremedik.

Söz verenlerin isimlerini vermeyecegim onlar anlamıstır ama onca soz daha elde var sıfır bır kus bıle ızleyemedık azcık da olsa tatmin edecek.

Özellikle ankaralılar yakında ankarada oyun kuşu yok demeye başlıcam ona göre :)
selamunaleykum omer
ankara veya baska bir yer sagolsun esimiz dostumuz biryerde birsey tikirdayinca duyuyoruz
pazartesi .kus basliyor tikirdamaya
sali .gunu birazdaha iyi oluyo
carsanba. bizim kuscu basliyo rest de
persenbe . herkezi davet ediyor haftasonuna sozlesiliyor
cuma . kusda birsey kalmiyo cok takladan uzun gitmeden gozle gorulmeyecek yerlerden atmalar yok
cumartesi pazar ne kus nede kuscudan haber yok
tekrar pazartesi oluyor soruyoruz ne oldu oynuyan kus izledinizmi guzelse inanin bazen kendim gelmeyi dahi dusundugum seyleri duyuyorum yok izliyen hani oynuyordu kusun sahibinin isi cikmis kus tuye girmis 3 gun oynuyan kus oyun baslayincami giriyor tuye
90 dk mac bitmis simdi uzatmalari bekliyoruz uzatmalardada biri ucurmazsa kisin gine penaltilarla gececek sanirim
saygilarla

Gecen kuşpazarında kuş alışverişine sahid oldum, yanı başı tezgahımda , satılan kuş dumanlı mardin kuyruklarıda yarımdı, istenilen fiyat 20 lira fakat alıcı kuşun ipe takılmasını istiyor ,satıcı kendi kuşunu bilmezmi ipe takmıyor, takarsın takmazsın satıcı kuşu ipe takmadan salıyor,herkezin başı havada kuşu izliyor, olmaz böle birşey kuş pazarın ustunde bir süre sefer yapıp havada takla atıp asılı kaldıktan sonra kuş kayboluyor.alıcının ağzı acık kalıyor ve almadığına pişman oluyor, cocuğa neden saldın dedim caktırmadan abi yer yakın dedi kümesine gider kuşa eziyet cektireceğine salarım daha iyi, bu şekilde kuşu değerine satamazsın ,kuşu hayatta ipe bağlayıp eziyet etmem dedi.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:

s.a
ömer sen isim verme ben söyleyim birisi bendim ve sözümü tutacagımdan emin olabilirsin.
hani bi tabir vardır kuşun yavruguna degil tüyden sonraki zamanına bakılmalıdır açıktan diyorum benim 15 gün sonra kuşlarımın tüy sorunu komple bitiyor ondan sonra bi degerlendirme yapalım İNŞAALLAH.

nasılsa ankarda ikametgah ediyorsun illaki buyur ederiz.

saygılar.

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum muharrem abi
benim anlatmak istediklerim aslinda cok farkli seyler bizler bu isin dostun muhabbetini ariyan insanlaris bunun icin genci yaslisi bu hobiye gonul veren ler toplanim sohbetini ediyoruz kendimizce birkac tane konu var malum konular binlerce kez tiklanmis okunmus konular o konularda muhabbet oldugu zaman sebebini anlamadigim sekilde birileri rahatsiz oluyor bende diyorumki rahatsiz olanlarta bunlara hic gerek yok ucurur sizlerin ucurduklarini konusalim
bir iki direk oynamis kus boyle efsane oluyor yillarca dilden dusmuyorsa inanin o duydugum kuslarin 50 60 taklayla 200metre 500 metre oynuyanlarin bilmem nerden atip nerelere gidenlerin fllmi cekilir birakin 40 seneyi 400 sene konusulur.
evet bazen benide gerdigi zamanlar oldu iki gun once bu kuslardan satin alip bire alip 10 aldim diye bagiranlar iki kus satin alip 40 50 kus satanlar da oldu 3 gunde kendini bilir kisi sananlar ilan edenler oldu.
ben bu hobinin muhabbetini doslugunu seviyorum iznimin buyuk bir bolumude oyle geciyor her firsatdada kuscular org de bunu paylasmiya calisiyorum ahmedin kusu mehmedin kusu kimde ne oynuyor kim neyi yemliyorsa muhabbetini dilimin doncugunce etmeye calisiyorum tek sartim ufleme abartma olmasin yeter
saygilarimla
selamunaleykum
bu yazinin benzeri bir yaziyi SAIM USTA DAMARLARI veya SEREF AGA konusuna yazsaydim alacagim cevabi ben biliyordum YETER ARTIK BILMEM KAC SAYFA OLMUS BIR ICRAT YOK SESSIZ COGUNLUK DIYE BIR CEVAP GELIRDI
gine diyorum ahmetin kusu mehmedin kusu bizler bu isin muhabbetini ariyoruz konu ne olursa olsun kusun muhabbetini ediyoruz bundan kimse rahatsiz olmasin kim ucurursa onu konusalim tartisalim kimseyi kirmadan gucendirmeden oynuyan olduda gordukde konusmadikmi
idda ilede kus ucmaz bizler bu ise gonul vermis kisiler istiyen ucurur istiyen yerde bakar izlememiz istenirse uygunsa izleriz izletiriz saim usta konusundan rahatsiz olanlar cok guzel konular var sitede buyurun muhabbet edelim sadece o konuya bakip cikmayalim
saygilarla

k.murat' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:

s.a
ömer sen isim verme ben söyleyim birisi bendim ve sözümü tutacagımdan emin olabilirsin.
hani bi tabir vardır kuşun yavruguna degil tüyden sonraki zamanına bakılmalıdır açıktan diyorum benim 15 gün sonra kuşlarımın tüy sorunu komple bitiyor ondan sonra bi degerlendirme yapalım İNŞAALLAH.

nasılsa ankarda ikametgah ediyorsun illaki buyur ederiz.

saygılar.

Sagol murat abi sen soz verelı daha kac zaman oldu daha yıllardır bekledıgımız kuşlar var.
Sana degıl lafım yanlıs anlama esıp gurleyıp soyle yapar boyle yapar dıyen bır dunya ınsan var ama hala ses yok yaz bitti.

daha çok yazlar var :))

varsa eger gerçekten iyi kuş izlemek isterim sahsen.
iyiye yi güzele güzel demek erdemliktir yeterki hazımsız olmasın kuşçu verilen emeğe saygı duysun
yeterlidir

Evet kış yine geldi kuşlar anlatılmaya başlanır kümesde yatan kuşlar :)
Bu yıl kimlerde neler uctu soluıkları kesdi kulagımıza pek gelmedi ama ıyı ucan kacan varsa dinlemek isteriz.

Geri