Durgunluk Zayıflama - Teşhis koyamıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Erkn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

Erkn

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erkan erdoğan
Meslek
medya
İlgi Alanı
merhaba arkadaşlar bayağı oldu kuşlarımda bir problem var,
çok okudum araştırdım ama çözemedim bir türlü,
yaklaşık 40 güvercinim var, güzel büyük ve temiz bir kümesleri var,
ırk olarak karışık her cinsten var,
derdimize gelince, kuşların bazılarında ishal var, (sıvı yeşilimsi, gün gün parçalı) değişkenlik göstere biliyor, iyileşip tekrar ishal oluyorlar.
bu kümeste aralıklarla 3 dişi güvercinim öldü, ölüm nedenleri yem yememe pusma ve sonucunda ölüm.
ve yavru verimsizliği var kocaman yapıyorum yavruları uçuruyorumda bi süre sonra pusmaya başlıyorlar,
salmonella denilen bi illet var çok okudum hakkında kümesini ilaçlarla aayakta zor tutan insanlarla konuştum,
sanırım bendeki salmonella değil, çünki ilaç kullanmıyorum ve ölümlerim çok geç oluyor,
ama çözemiyorumda bu hastalığı, suan bi baskam hasta ayırdım onu kursagı hamur gibi yem gösterirsem yiyor kabarıp pusuyo çok halsiz, ondan ümidi kestim zaten.
ama kümesimi düzeltmek istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum.

Not: bugune kadar hiç bir ilaç vitamin kullanmadım, ilaç taraftarı olmadım hiç bir zaman.. ( ama doğal antibiyotikler, vitamin olabilecek hiç birşeyi esirgemedim.)

ilginize şimdiden teşekkür ederim.

havanın bi anda ısınıp bi anda soguması buna neden olabilir.. bendede vardı kuş bir şey yemıyor hep su içiyor pusma ve titreme oluyordu.. ateslenme olabilir.. orni tab verdım yani soguk algınlıgı için sendekide öyle olabilir.. bu ara istanbulda havalar garip =)

uzun süreden beri böyleler, ihtimal vermiyorum havalara..

bu arada eklemek istediğim birşey var, bayağı bi zayıfladılar.

doğal antibiyotik kullanıyorum zaten, başka birşeyler var.

KÜMES HAVALANDIRMANIZI VE KUŞ SAYINIZI KONTROLLE İŞE BAŞLAYIN.. SONRASINDA HASTA VE KIRGIN OLANLARI KESİNLİKLE KÜMESTEN AYIRIN.. YEM YİYEBİLEN HASTA KUŞLARINIZ İÇİN, AZ ÖNCE BAHSİ GEÇEN SARIMSAKLI SU TATBİK EDİN.. BAĞIRSAK VE SİNDİRİM SORUNLARI ÇÖZECEKTİR.. ÇATIDA YANİ VİTAMİN TAŞ KUM VS. BULAMAYACAĞI YERLERDE KUŞ BESLİYORSANIZ TAŞ TOPRAK VS.. ÖNLERİNDE BULUNDURUN.. KUŞLARDA MİDE OLMADIĞI İÇİN SİNDİRİMİ KURSAĞINDA BİRİKTİRDİĞİ TAŞCIKLARI BİRBİRİNE SÜRTEREK TANE YEMLERİ PARÇALARLAR..BÖYLECE SİNDİRİMİ SAĞLARLAR.. DOĞAL OLARAK ÖNÜNDE TAŞ KUM VS. OLMAZ İSE KUŞUNUZ YEDİKLERİNİ SİNDİREMEZ İSAL OLUR VEYA BİR KÖŞEDE ÜZGÜN DURUR.. BİR DE EN ÖNEMLİSİ BAHAR GİRİŞİNDE SALMONELLA AŞISI MUHAKKAK YAPTIRIN, 5 AYDA ÇİÇEK 6 AYDA CANLI AŞILARIDA UNUTMAYIN... GEÇMİŞ OLSUN

Selamlar,

Ölümler tüye girme aşamasına gelen genç güvercinlerde oluyor ise buna halk arasında genç hastalığı deniyor. Genç hastalığı bu aralara İzmir genelinde çok yaygın bir durumda. Aşılatmak bence kalıcı bir cözüm olacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

cevaplarınız için çok teşekkür ederim. terasta besliyorum, ama önlerinde taşları toprakları otları herşeyleri var.

aşı yaptırmak istiyorum daha önce hiç kullanmadım. ve kendim yapmak istiyorum, nasıl temin ederim ve ne kullanmalıyım.

Selamlar,

Canlı aşıdan ziyade suda verilen aşılardan önerecebilirim size bunu birçok firma üretiyor. Bir veteriner yada güvercin ağırlıklı ürünler satan bir firma ile görüşerek bilgi edinir ve uygularsınız.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

teşekkür ederim aykut abi, sabahtan beri okuyorum birşeyler,
ama şuan ilaçtan ziyade, hiç vitamin denemedim, ilaçtan önce kullansammı diye düşünüyorum.

Selamlar,

Nasıl bir mikrop olduğu konusunda bir fikriniz yok ise antibiyotik uygulaması başlamanızın bir anlamı olmayada bilir. Genel olarak samonella e-coli veba v.b. mikrobik hastalıklar için baytrill %5 oral cözelti uygulanıyor 5-7 gün olarak, bunun ile birlikte berovit B12 vitamin takviyesi yapılıyor güvercinlere,

Baytrill %5 1 litre suya 2 cc sabah önlerine koyulacak, akşam yemlemeden önce alınacak yeni suya berovit B12 vitamin katılarak verilecek

bu uygulama 5-7 gün aynı şekilde yapılacak..

Baytrill %5 verilirken kuşlarınızı minarell alımlarından uzak tutacaksınız. Toprak kum vs. yemeyecekler firmaların ürettikleri minarel karışımlardan yemeyecekler.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Güvercinlerinize 3 gün süreyle VETİMİSİN İğne Yapın ( İnsülin Şırıngasıyla 5 veya 10 Mg , Güneş Ecza Deposundan 6,5 TL 'ye Alabilirsin ) göreceksiniz turp gibi olacaklar . İlacı açıp Karıştırdıktan sonra buzdolabında saklarsanız 1 ay Kullanabilirsiniz.İlk 3 Gün Oldukça Etkilidir.

arkadaşım kuşların e-coli denen hastalığa yakalanmışlar..bu hastalık sulu ishal halsizlik ve ileri aşamada boyun dönmesiyle ve genç kuşlarda özellikle ölümle sonuçlanır.e coli toz poşette satılan ilçalar var lt suya 4-5 gün uygulayacaksın ve elektrolit yine toz şeklinde poşetle suya karıştıracaksın.boynu dönen varsa at..diğerlerine uygula tedavi sonunda en son gün temiz su ve sonraki iki günde vitamin takviyesi yap ..kuşlarının iyileştiğini göreceksin...kolay gelsin...

Bu tarz bir talihsizlik şuan bende yaşıyorum 20 civarı kızma , ve yavru kuşum telef oldu şuanda durumu kötü olan da 5 6 kuşum var bu gidişle ekeler hariç tüm kızma ve yavrularımı kaybedeceğim ..
Küçük bir ihmal '' bilerek lades '' bu sezonu kapattırdı banada ..
Sulu yeşil dıkı , çok su içme iştahsızlık boyun dönmesi , denge bozulması, halsizlik ve akabinde birkaç gün içinde , yada bazılarında bir günde ölüm meydena geliyor ..
Kümes ayırma, ilaç kullanımı , temizlik dezenfekte ,vs tüm sıralı önlemleride hastalık başlaması ile birlikte almış
( artırmış ) olmama karşın olumlu bir ilerleme yok ..
Bir hafta dan biraz fazla dır durum bu şekilde ..
İlaca verdiğim parada cabası .. ..
Vİral bir durum olsa gerek!! Zira bakterilerle mücadele şansı var .. Ancak'' virüsler'' çok daha zor , gençleri bağışıklığı olmayanları , direnci az olanları götürüyor ..
Netice olarak sizlere ACİZANE TAVSİYEM !!!! bu aylarda bilkmediğiniz hiçbir kuşu sağlıklı dahi gözükse asla hemen kümesinize almayın, !!!! mutlaka ve mutlaka bir 10 gün kadar kuşlarınızdan uzakta bir yerde karantinada tutun .. selamlar ŞREF

Bana kalırsa kuşlarınızda olumsuz sonuçlar doguracak bakterıler ve bitlenme olabilir..Kuşlarınız temiz mi kanat altlarında gögüslerinde bit var mı?.Niçin olaya bu şekilde bakıyorum çünkü bir kaç hafta öncesinde yere düşen bir mermeri buldum.. epey halsizleşmiş kanat sesi sıfıra düşmüş sizinde belittiğiniz üzere yeşilimsi sıvı şeklinde dışkılıyordu.Gagasını yeme uzatıyor ama agzına alıp yıyemıyordu..Agzını acıp baktıgımda ise bir kaç bugday tanesının dılının üzerinde oldugunu halsızlıkten yutkunamadıgınıda gördüm..Çok zayıf oldugunu eline aldıgında acık bir şekilde hissedebılıyordum et dıye bırsey yoktu hep kemık sankı..Kuşta çok miktarda bit vardı her yerınde ve kus cok kansızdı..Kuşu ilaçladım bitlerden arındırdıktan sonra kendıne gelmeye basladı yem yemeye bslamıstı yavastan bu sure ıcerısinde elımle kursagına yem tanelerı doldurarakta yem yemesıne yardımcı olmaya calıstım..Kuş gün geçtıkce kendıne geldı kanat sesını duyabılıyordum artık..Sonra bir kaç gün önce uçtu gitti..

malesef kötü bir hastalık, göz göre göre eriyoyo hayvanlar.
şeref bey sizinkilerde erime zayıflama varmı, anaçlarda dahil.
be bu arada bi veteriner uygulamam gereken tedavinin ''kuşlarına 2lt suya 1 paket colimix ve 2 çay kaşığı nifuramiycin kullanıp 8-10 gün uygulamalısınız.'' bu oldugunu yazdı. belki yararı dokunur sizede, umarım benim kadar şanssız değilsinizdir, ve dişileriniz bu illetten sağ çıkar.
kolaylıklar dilerim.

Erkn' Alıntı:
malesef kötü bir hastalık, göz göre göre eriyoyo hayvanlar.
şeref bey sizinkilerde erime zayıflama varmı, anaçlarda dahil.
be bu arada bi veteriner uygulamam gereken tedavinin ''kuşlarına 2lt suya 1 paket colimix ve 2 çay kaşığı nifuramiycin kullanıp 8-10 gün uygulamalısınız.'' bu oldugunu yazdı. belki yararı dokunur sizede, umarım benim kadar şanssız değilsinizdir, ve dişileriniz bu illetten sağ çıkar.
kolaylıklar dilerim.
Aynı uygulamayı yaptım , çok bir faydasını göremedim , belki kısmen faydalı oldu ;
ekelerde çok aşırı bir belirti yok, iki gün hafif kırgınlıkla atlatıyorlar, bu arada gambamix veridim ilk başta birkaç gün.. Tüm kümese gambamix verdim koruma amaçlı olarak , hastalığa yakalandıklarında daha kolay atlatsınlar düşüncesi ile ..
Elimde sağlıklı bu sezon yavrusu ve kızması kalmadı desem yalan sayılmaz , hastalığa yakalanlardan tam anlamı ile iyileşen olmadı henüz , bir bakıyorsun hafif canlı lar bir bakıyorsun yine harap vaziyette .. Kurtulma yolunda olan 5 - 6 yavrum var, bunlarında ya buynu döndü yada denge sorunları var .. Sarhoş gibiler ısrarlı yeme vurmaya çabalasalarda isabetli bir gaga guramıyorlar yeme .. yani artık düzelselerde uçamayacakları kesin .. AŞIRI SU İÇME VE ZAYIFLAMA DEVAM EDİYOR .. Dışkıları ise yine çok sulu ve yeşil , bazen rengi kahverengine yakın oluyor hevesleniyorum düzelme emerersi gibi algılıyorum bu durumu .. Ancak çok yakın bir zamanda bu iş sonuçlanmayacak belliki .. Büyük ihtimallae kümesten sadece birkaç eke kurtulacak gerisi için çok ümitli değilim ..
Verdiğim ilaç paraları harcadığım çaba , ayların emeği hatta yılların ..
Hevesim büyük ölçüde törpülendi .buyazda böyle zehir zıkkım oldu benim için...
ŞİMDİ YENİ BİR KÜMES İNŞA EDİYORUM ,BU İŞ NETİCELENİNCE SİL BAŞTAN ORADA BAŞLAYACAĞIM BAKALIM .. selamlarŞEREF

slm arkadasım arkadaslarında yazdıgı gıbı tas vermelısın birgun nar kabugunu sularına koy icsinler su yesıl olur ama korkma isali keser birde hep aynı yemı verme degiştir kaldıkarı yerler nemli olmasın kumesı havalandır inşallah sıfa olur

benim 1 kuşumdada göz nezlesi vardı önce ondrop diye bir damla kullandım ama sonuç alamadım sonra tetra 250 kullandım faydası oldu gibi sonra bunu ornitabla destekledim (bu arada tetra 250 yi kestim ) sonra kuşlarım yemden kesildi :hayir: :hayir: gibi bişey oldu hergün kursaklarını yokluyorum ama çok az yem var acaba neden ne yapmalıyım bugunde sularına ornimix ve avit k diye bir vitamin kattım acaba iştahnacıcıda vereyim mi ne yapmalıyım ? :hayir:

benim 1 kuşumda göz nezlesi vardı odrop diye bir damla kullandım ama sonuç alamadım sonra tetra 250 kullandım sonuç biraz iyileşme vardı ama bu seferde kuşlar yemden kesildi sonra 1 gün ornitab verdim ama hala kuşlarım yem yemiyor gibi birşey kursaklarını hergün yokluyorum ama çok az yem yemişler bugun sularına ornimiz ve avit k diye bir vitamin kattım acaba iştah açıçıda versem mi ? kuşlarım neden az yem yiyorlar ayrıca kuşarlım durgunlaştı da ne yapmalıyım lütfen yardım ?

arkadaşlar:arkadaşımızın bahsettiği hastalık bu sene 40 yakın yavru ve genç kuşlarımı öldürdü..çare araya araya bıktım..kuşlarda;dışkı yeşil ve sulu,gece ateşlenme ve nefes zorluğu,uçmakta isteksizlik,yavruda verimsizlik,aşırı kilo kaybı ve kusma görülür.bu hastalık canımı çok yaktı başkasını yakmasın..bu hastalığın ismi croyza.virüs şeklindedir..aynı suda banyo yapan kuştan aynı mekanda nefes alan kuşa kadar geçer..çok bulaşıcıdır.
ÇARESİ: Öncelikle kümesi yuvalar dahil boşaltıp dezekfente etmeliyiz.yeni yuvalıklar dibe yeni toprak ve mümkünse duvarlar kirençlenmeli.ve LA denilen inekler için kullanılan bir ilaç var. tek ilacı budur..en az 5 gün olmak ve güvercinleri her türlü minarelden(özellikle minarel taşlarından) uzak tutmak şartıyla,2,5 lt suya 1,0 derece karıştırılarak verilmelidr.5 günden sonra en az bir hafta bekleyip tekrar verilmeli ve bu arada güvercinlerin mineral ihtiyacı karşılanmalı...vitaminle desteklenmeli.
önemli: kuşun gırtlağına direk ilaç verilmemelidir..aksi taktirde 1 saat içinde kuş robota döner..ve ölür.
Allah bütün kuşçuları bu hastalıktan korusun...

mehmet21' Alıntı:
arkadaşlar:arkadaşımızın bahsettiği hastalık bu sene 40 yakın yavru ve genç kuşlarımı öldürdü..çare araya araya bıktım..kuşlarda;dışkı yeşil ve sulu,gece ateşlenme ve nefes zorluğu,uçmakta isteksizlik,yavruda verimsizlik,aşırı kilo kaybı ve kusma görülür.bu hastalık canımı çok yaktı başkasını yakmasın..bu hastalığın ismi croyza.virüs şeklindedir..aynı suda banyo yapan kuştan aynı mekanda nefes alan kuşa kadar geçer..çok bulaşıcıdır.
ÇARESİ: Öncelikle kümesi yuvalar dahil boşaltıp dezekfente etmeliyiz.yeni yuvalıklar dibe yeni toprak ve mümkünse duvarlar kirençlenmeli.ve LA denilen inekler için kullanılan bir ilaç var. tek ilacı budur..en az 5 gün olmak ve güvercinleri her türlü minarelden(özellikle minarel taşlarından) uzak tutmak şartıyla,2,5 lt suya 1,0 derece karıştırılarak verilmelidr.5 günden sonra en az bir hafta bekleyip tekrar verilmeli ve bu arada güvercinlerin mineral ihtiyacı karşılanmalı...vitaminle desteklenmeli.
önemli: kuşun gırtlağına direk ilaç verilmemelidir..aksi taktirde 1 saat içinde kuş robota döner..ve ölür.
Allah bütün kuşçuları bu hastalıktan korusun...
sayın meslektaşım.bu sıra bi arkadaşımın kümesinde tam da bahsettiğiniz belirtiler ve ölümler var yaşına girmemiş kuşlar sırayla ölüyormuş.bu LA dediğiniz ilac 5 cc lik sırınganın mı 1 cc yoksa insülin sırıngasının mı 1 cc si? ilacı verince ölümler durdu mu?

Geri