Duygusal Yakınlaşma

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gerenyok
Meslek
Mayk
İlgi Alanı
Seçiniz
Merhaba, sevgili hayvan sever arkadaşlar. Hepimiz şüphesiz güvercinlerimizi çok seviyoruz, zaten güvercin sevmeyen adam neden beslesin. Benim merak ettiğim sizin de benim gibi bazı özel kuşlarınızla duygusal bir yakınlaşmanız var mı? Mesela bu seneki yavrular o kadar cana yakın ve yılışık oldular ki anlatamam :haha: Omuzuma konup sakallarımı karıştırıyorlar, sanki öper gibi :haha: Hayvan deyip geçmemek lazım, galiba onların da duyguları var.

Bence her gerçek kuşçunun bi kuşa karşı özel ilgisi vardır :ckmk: Cümle biraz saçma oldu ama öyle. Mesela ben ilk kuşum olan sazlı kelebeğimi herşeyden çok severim. Tüm kuşlarımı satabilirim ama onu asla. Tüm kuşlarımı severim ama o bir başkadır zaten ondan sonra en çok onun eşini severim. O çift başkaları için belki beş para etmez ama benim vazgeçilmez çiftimdir. Mesela ben oturuyorum geliyolar ayaklarımın etrafında falan yem arıyolar ve geçerken ayağıma falan basıyo veya elimle yem gösteriyorum 50 kuşun içinde hemen o ikisi gelip elimdeki yemi yiyolar diğerleride korkaraktan yaklaşmaya çalışıyo ama onları dövüyolar yaklaştırmıyolar. Zaten kuşları sevmiyeceksek ne diye kuşçuluk yapıyoruz ki!!!

En sevdiğim çiftimin resminide koyuyorum...

SİNAN ÖZTEKİN

Ekli dosyalar

• IMG0111A.webp
    IMG0111A.webp
    30.5 KB · Görüntüleme: 960
  • IMG0123A.webp
    IMG0123A.webp
    36.2 KB · Görüntüleme: 952
  • Görüntü008.webp
    Görüntü008.webp
    25 KB · Görüntüleme: 890
Hayvanların her türü insana hizmet eder ama bu hizmeti insanı sevdiği için yapmaz Allah ona hizmet etmesini ilham eder bir bakıma emreder. Bu durumda bizimde sevmemiz gerek kişi bellidir. Bir anne evladını severken evladı annesinin sadece elinin yumuşaklığını sevmez annesinin kendisinide sever ki bu sevgi ele duyulan sevgiden tartışılamayacak kadar çoktur. Hayvanların bize karşı olan sevecenliğinde asıl sevmemiz gerekenin sadece oradaki hayvan değil o hayvanın sevecenliği ile bizi seven Rabbimizdir.
Hayvanların bazıları bize bedenleriyle hizmette bulunurken bazılarıda bize şirinlikleri, sesleri, güvercinler gibi oyunları ve uçuşları ile hizmet eder bu hizmet bize maddi yönden bir gelir getirmez ama manevi yönden çok şeyler katarlar. Mesela ben balıklarımı seyrederken mutlu oluyorum ve gülmeye başlıyorum.
Bir kanaryanın sahibi kanaryası ötmeye başladığı zaman eminim ki mest oluyordur.
Yada siz o anı bize anlatırken bile bir mutluluk içerisine giriyorsunuz.

Hayvanların ve bitkilerin özelliklerine baktığımızda Allah'ı anmamız ve şükretmemiz en isabetlisi ve doğrusu olur.

Geri