DÜZCEDE BESLEDİĞİM DÜZ MÜLAKATLARIM.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bayram ALTINTAŞ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
BAYRAM ALTINTAŞ
Meslek
SELBEST
İlgi Alanı
[No message]

Ekli dosyalar

• DSCF1325.webp
    DSCF1325.webp
    6.4 MB · Görüntüleme: 2,975
  • DSCF1327.webp
    DSCF1327.webp
    6.3 MB · Görüntüleme: 2,962

Ekli dosyalar

• DSCF1281.webp
    DSCF1281.webp
    4.7 MB · Görüntüleme: 2,920
  • DSCF1383.webp
    DSCF1383.webp
    5.9 MB · Görüntüleme: 2,979
yorumu ma kızmayacaksan..mulakatlarını beyenmedım kardesım..
mulakatta zekır bana sıyah karısımı oldugunu soyluyor..
saygılar..

kardeşim kızmak yok burası meydan . eleştiri iyidir anlayan için. demekki öğrenmem gereken bir kaç şey daha var. teşekkürler. benim çok hoşuma giden kuşlardan uçuş performansları harika.

kardeşim bence bunlar birazcık kırılmış kuşlar.mülakat kuşunda zikir olmaz.zikir olması bu kuşların temelini sorgulaman gerektiğinin bir işareti.bu kuşların altından süprizler çıkabilir.senin hoşuna gidiyorsa gülel güle besle.

selamlar.ben mülakat kuşundan anlamam. fakat arkadaş performansından uçuşundan memnunsa gagasında zikir olsa ne olur olmasa ne olur sanki.gagasında zikir olmaz diye kestirip atmak ne kadar doğru.bence önemli olan kuşçunun beğenisidir.

kestirip atmadık kemal..sadece ırka ait özellikleri söyledim...mülakat acık kol kuştur..zekir kapalı işarettir..
anladın.. :)

MÜLAKATTA, YAŞMAKLIDA.. ZEKİR OLMASIN . ÖZELİKLE MÜLAKATTA BU OLMAZSA OLMAZDIR.

AMA NE OLMAZ.DAMIZLIK OLMAZ.

bence ilk resimdeki kuşlar olması gerektiği gibi bildiğimiz mülakat . ayrıca zaten mülakat kuşu orjinelinde iki farklı ırka ait kuştan türümiş bir kırma bir kuştur zaten. e ozaman. neyin zikirenden, neyin şu sundan busundan behsediyorsunuz. bence Türkiye'deki bir çok ırk zaten oynanmış ve istenilen renk veya boyut elde edilinci ürütilip piyasaya sunulmuştur. kuşlar hakkndaki yazdığınız yorumlara gülüyorum. çünkü neden biliyorumusunuz? sanki bu kuşun yedi ceddini biliyor gibi davarnıp hiç bir bilimsel dayanağınız olmadan oturup doğuruymuş gibi yazıyorsunuz. bu şuna benzer adam küçükken kaybolan oğlunu tesbit etmek için hocaya gidip su kabına baktırrırya " o ben oğlummu diye" buda buna benziyor yazdığınız yorumlar. okutup üfletmek yerine gidip bilimsel olarak bir DNA testi yaptırsa %95 gerçek ortaya çıkar ama nerde. işte sizinkisi bunun gibi birşey arkadaşar. darılmaca yok. bana göre bende sizin kadar kuşçuyum ma herşeyiyle dört dörtlük ödül almış ayrıca sadece ayrı bir kapamada eşinden başka kuş olmayan beyaz bursanın altından paçalı ve siyah mardın çıktığını gözlerimle gördüm ve şait oldum.Ödül alan bu kuşumu yaklaşık 20 yakın üsta kuşçu ve juri gördü. üstüne üstlük ödül verdi yok orjinel yok süper bunlar boş şeyler. herşeyi gözle görmek yetmez. kuşun soy ağcını bire bir bilmiyorsan boşa konuşmay değmez. Bunun için her kuşu kendine göre herkezden daha çok kuşçudur. yani şu deme oluyorki ister 10 yaşından 60 yaşına kuş besleyen herkez kuşçuluk üstüdı olmuyor. herkezin bildiği kendine kadar bunu kendine saklasın bence.

maviakkuyruk seninde dedigin gibi darılmaca yok..
senin şu ödül almış kuşuna hangi yarışmada kim ödül verdi?
bazı şeyleri bilmek için okutup üfletmeye gerek yoktur..birazcık mantık işi çözer..anlıyorsan oynardan bilirsinki mülakat acık kanlı kuştur..zekir ise kapalı kan kuşlarında olan bir özelliktir..bu ikisi bir arada oluyosa işte tam burada kırmalılık ve sorun vardır..
şimdi sen son söz olarak herkes bildigini kendine saklasın diye ögüt vermişsin ama...burası paylaşım yeri..herkes kendi kendine takılacaksa burda ne işimiz var..
saygılar..

arkadaşlar bu kuşlarınızın uçuşlarınında videoya çekip yayınlasanız nasıl olur.Çoğu yetiştirici bu kuşları tanımıyor olabilir.Ben şahsen bukuşları hiç uçuşlarını özelliklerini bilmiyorum.

Tekin arkadaşım işte tamda senin dediğin gibi bana yazmışsınya "senin şu ödül almış kuşuna hangi yarışmada kim ödül verdi?" diye soruyorsun bana?. Aslında sorunun cevabını sen zaten kendin vermişsin. Ama ben yinde sana onu bir kez daha yazayım. Öönüne gelen usta kuşçu ve juri üyesi oluveriyor. Bu insanlar kimdir? Neyin nesidir? Kanatlı ırklar hakkında ne bilir? Bunu hiç sorgulayan yokmu?. Yok çünkü o kişi 60 senelik kuşçu. Yok en iyi kuşları o beslemiş. Tamamda bunun bir sıtandardı var. Olmalıda ayrıca. Bu nasıl iş. Bir yarışma düzenleniyor bunun için kanatlı ırklarla ilgili bilimsel araştırmalar yapmış ehliyetli ve diplaması olan bir uzman ekibin olması gerektiği yerde onun yerine ise yok iyi kuşçu dur, eski kuşçudur diye kafanadan eş dostun seçtiği juri üyeleri bunlar. Ama biz eski kuşçu yok bilmem neğdi belirsiz kişileri tutup juri masasına oturtursanız kafasına göre benden bilgisiz olan insanların verdiği ödül olur tabiki bu.Ben ne yapayım o ödülü. Şimdi gelelim mantık işine. O zaman sen ayağın kırıldığı zaman farzı misal. halk dilinde kırıkçı çıkıkçı olarak tabir edilen ve ayaktaki kırığı görmek için mum yakıp kafasına göre tedave eden kırıkçı çıkıkçıya mı yoksa bir doktorun röntgen cihazıyla çekilen filme bakarak ayağı alçıya alanınamı inanırsın?. Ben burda kendimce doktor diyorum ama sen hale bilinmes dayanakları hiçe sayıp tahminle iş yapanları savunuyorsun. Şimdi seninde dediğin gibi biz burda okuyanların doğruları görmesini istiyoruz. Darılmaca yok sende yazıyorsun bende. benim ne işim olduğuna gelince doğru bilmdiğimi yazmak amacım.Bu yazıyı okuyanlar bilgilensini ve her önüne gelen kişinin yaptığı yorumu kale almadan önce nekadar konu hakkında bilgisi olduğunu öğrensini istiyorum. Yanlışsa düzelt. Ayrıca kanunları en iyi bilen hukuk adamlarıdır. Ama bir dava aşamasında son karar verilmeden önce hakim dışarıdan tarafız ve konuyla ilgli bilgisi ve ehliyeti olan "BİLİRKİŞİYE" başvurup onların verdeceği görüş sonrası cezamı? yoksa beratmı? kararı verir. Bu bi nevi doğruyu bulmanın bilimsel yoludur. Ayrıca arkadşım benim bildiğim bu mantıkla bu iş yürümez. Herkez kendince kuşçudur ben bunu bilir bunu söylerim. Ticaret için değil sevgi için kuş beslenir. Canlı beslemek bir görevdir.

[email protected]' Alıntı:
MÜLAKATTA, YAŞMAKLIDA.. ZEKİR OLMASIN . ÖZELİKLE MÜLAKATTA BU OLMAZSA OLMAZDIR.

AMA NE OLMAZ.DAMIZLIK OLMAZ.
HERKES BURSA OYNAR GÜVERCİNİ BESLEYEMEZ.KURALLARI, ÇİZGİLERİ KATIDIR.

FOTOLARDAKİ ALEMLİ MÜLAKATLAR OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ . DEĞİLDİR..GENÇLERİ YANLIŞ YÖNLENDİRMEYELİM.SIRADAN,PAZAR KUŞLARIDIR.VE KIRMADIR..ÇAPLARI BÜYÜK,ZEKİRLİ, BELLERİ GENİŞ, YELPAZE KUYRUKLU, BÜYÜK AYAKLI, UZUN BOYUNLUDUR..MÜLAKAT CEP MENDİLİ GİBİ KÜÇÜK OLMALIDIR..

ÖDÜL ALDIM DEYİP SECERESİZ KUŞLAR BESLEYEN ALTLARINDAN PAÇALI KUŞLAR ÇIKARANLARIN AHKAM KESMESİNE MÜSAADE ETMEM BEN.

İYİ BİR PİRİNÇ PİLAVININ TADINI BİLMEYEN ; PİLAV TARİFİNE KALKIŞMASIN !

Geri