Bu akşam üstü kuşları yemlemek için kapıyı açtım hava kapalı ve alaca karanlık sayılır , kuşlar çok acıkmışlar kapıdan fırlayan kalktı , çoğu makaslı olan eklerde yeni tüyden çıkmak üzere kanat tüyünü toparlamış olanlar kalkıverdi , bir süredirufak sinyeller veiyorlardı bak bz uçacağız dikattli ol gibilerinden .. Bu gün işte o günmüş uçtular bir anda havada klabalık bir kuş topluluğu oluştu tam sökük olmayanlar , kanadı yarım olanlar hasta olanlar vs kısa sürede indi aşağı . Buna karşın 6 tane eke bir yıldır yatık kuş inmedi ve uzunca bir süredir uçmadıklarından hem uçmayada heveslenmişler neşerli neşeli uçuyorlar .. İçimden dillendir mediğim korkumsa hiç eksik olmuyor bu arada .. Derken yoruldular ufak ufak sefere başladılar .. Kimisi yüreğime soğuk sular serpiti Sevindirdi beni :
Belirttiğim gibi bır yıldır makaslı kuşlar bu havada kalan gurup içinde dedeler var .. kEyifle izliyorum ama o içimndeki korku hep var gözüm sadeced kuşlarda değil pervanwe gibi dönüyorum sağı solu kontrol ediyorum bir yardımcıda paso parlak veriyor kuşları indirmek için .. Olacakya eşşek inatları tuttu bu akşam gelip gelip gidiyorlar bir yanım ohh derken öteyanım teyakkuzda .. Kuş baktığım alan açık sayılır kuşlar yere oynuyor takribi 70 - 100 m bir alan kuş uçurmak oynatmak için müsait .. Etrafta çatı ev vs de yok bu alanın çevresi ile çamlık ağaçlık yani kuş havada iken sıkışınca kaçağı yakında bir manevra alanı yok .. Cop gibi ortada .. Bu koşullarad zaten atmaca sezonuda açılalı oldu bir buçuk iki ay kasım 15 gibide çokdaha yoğun saldırıyorlar , .. Derken ben kuşları izlerken kulak kabartıyorum sağı soluda dinliyorum , harici sesleri .. Atmaca yada şahin yada doğan her adı neyse bunların bir türü burad öterek saldırıyor .. Keklik sesi ne yakın bir çığlığı var .. Uzaktan sesi duyar gibi oldum .. İrantavuklarına baktım onların sesimidiye , tedirginliğim de artarak devam ediyor .. Ss yaklaştı ve olmayasıca yı gördüm , benim ahmaklar şov yapıyorlar aynı anda birkaçı sefere dalıyor derken hop sıktı kendini lenet hayvan taa öteleden hangi kuşa saldırracağı bile ayan beyan oldu ama bizim ahmah hala uzuyor seferine tam yukarıya vardığında kuş atmacayı gördü mesafeleri bir m yok ama biz alta 4 kişi bağırıyoruz yırtıyoruz biryerlerimizi :
) ahmak güvercin bizim sesimizi takmıyor bile atmaca bu acılı çığlıklarımızı duyuyor illaki sanırım kafasını karıştırdık tam kuşu alacakken biran duraksadı ve kuş kaçtı .. olayımız bitmedi , halen devam ediyor atmaca döndü kıçını uzaklaştı kuşlarda sineğe çıktı zaman ilerledi ortalık kararıyor .. Kuşlar inmek için alçaldı ve birdaha , yine alttan biz tepiniyoruz ses artık nremizden çıkıyorsa olabildiğince yırrık .. Yine almadı vaz geçti .. Kuşların biri hariç diğerleri ni indirdik dwereken tek havada kalan bir göv erkeği taa uzaklarda yine sıkıştırdı alamadı kovaladı dokundu tüyler uçuştu yine alamadı kuş bir yanao o bir yna kayboldu .. Hava karadı kuşta yok piyasada net göremedim hada sonra almadı ise yarın gelecek ihtiyar göv erkek zira daha önceki yıllardan tecrübeli , birazda şerbetli , başka kuşlardan akşama gelemeyenler olsa endişelenirim ama bu kuş yaklanmadıysa yarın gelecek inşallah .. Uzun uzun paylaştım .. Adrenelin tavanyaptı bugun, yılın ilk ciddi yırtıcı kuş saldırısı bu oldu .. Demekki hada dikkatle çıkaracağım artık kuşları dışarı , Çok farklı yırtıcı kuş türleri var tarkyada envai çeşit , ama en beteri bu akşamki kuş türü yaklaşık ördek iriliğinde alt kısmı ve sıratı beyaz , uzaktan sıkıp hızlanıp geliyor .. Daha önceki yıllardada bu tür çok kuşumu yedi birtane aldımı arttık kümesi yemlik olarak kullanıyor mahglukat .. Çokta akıllı .. Zaten Nisan ayına kadar huzur vermiyorlar , bahara kadar kalp çarpıntısı yaşamaya devam edeceğiz mecburen .. selamlarŞEREF