Düze gidenler(telliler ve enseliler)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kemal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

kemal

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kemal Tüfekçi
Meslek
kuyumcu
İlgi Alanı
Kuşlar
[No message]

Ekli dosyalar

• SDC11028.webp
    SDC11028.webp
    227.6 KB · Görüntüleme: 1,346
  • SDC11022.webp
    SDC11022.webp
    315.1 KB · Görüntüleme: 1,343
  • SDC11023.webp
    SDC11023.webp
    231.9 KB · Görüntüleme: 1,328
maşşallah tel kuyruklarınız çok güzel. evet haklısınız dişinin tepesi çok tatlı duruyo (:

Bu kuşlar kostüm kuşları değiller bunları imkan olsa da(iyi bir kamera)havada ki performanslarını seyrettirebilmek isterdim o zaman ne demek istediğimi anlardınız..

kemal dostum kuşlarının maşallahı var, bende bunların tutkunuyum, sana bişey sorucam bunların galarının uçlarında zikir olanlar var ve olmayanlar var,birde tepesi olanlar olmayanlar, peki bunları uçurduğunu söylüyorsun bu saydığım özelliklere göre dönüşü,uçuşu ve özellikle de akıllık olarak bir birlerinden farkları varmı ???

Kemal bey;
Bu tarz kuşları günümüzde besleyen ,yok kadar az, oyun da bu kuşlara yakışıyor doğrusu.

öncelikle teşekkür ederim Mehmet yorumların için..tepeli ve gagası zikirli olan erkek takımlar bunlar karşıya oyun yapıyorlar yalnız erkeği çok sert kendini kaybediyor batabiliyor o yüzden şu an uçurmuyorum dişisi daha oturaklı kendini kaybetmiyor üç dört kanat alıyor ve devam ediyor kendini kaptırıp batmıyor yavruları anne ve babadan kostüm olarak daha güzel tek tek yumurtluyorlar iki tane şu an hazırda yavruları var biri sadece kara ense diğeri ise sade enseli..diğer takım karakuyruk dişi zikirli çok sert 5-6 kanat atıyor sonra devam ediyor çok seri ve hızlı uçuyor orta yükseklikte ortalama 15 dk performans gösteriyor erkeği iki telli beyaz gagalı daha yumuşak 4-5 kanat alıyor karşıya doğru çok net gösteriyor oyununu çok yüksek uçabiliyor akıllı kuşlar en azından bir kaç senedir uçuyorlar ve bir sıkıntı olmadı yavruları ise kuyruk ve enseli atıyor ben memnunum Allah nasip etti bu kuşları ..

teşekkür ederim Nizam bey evet pek besleyen yok ama şu an bakıyorumda şöyle etrafa herkes telli edremit toplamaya başlamış..bu kuşlar kelebekciler için keyiftir bence bunların oyunları neşe verir insana beni mest ediyorlar valla...

kesinlikle katılıyorum, kelebek bakanlarda 1. özelliktir uçan kuşun oyunlu olması, yani olmazsa olmazıdır kelebekçinin oyun, kelebeklerin çoğu oyunludur ama bu telliler ve enseli kelebeklerin bir başkadır, hani dönekçiler bir dönek kuşundan nasıl haz alıyorsa kelebek ırkındada da bu tipler o zevki verir ki çoğu kelebek dönüşte döneki bozar derler, hele hele bu tellilerin düze dönüşü yokmu çok farklı bir zevk verir, onu yaşamak gerekir derim anlatılmaz, tekrar kutlarım kemal seni güzel bir damar edinmişsin kıymetini bil tek bu soyu takip et, istenen tüm özelliklere sahipler Maşallah...

Allah razı olsun Allah sizlere daha iyilerini nasip eder inşallah (senin tellilerde çok harikalar maşallah)...Allah nasip etti bu kuşlara sahip oldum bunların haricinde de iki takım tellim var aynı soy (yaklaşık 9-10 seneden beri takip ediliyor)onlarda çok güzel performans gösteriyorlar yavruları bir aylık devamlı bir antrenmandan sonra (delirmeye)dönmeye başlıyorlar çok uğraştırmıyorlar ..

Kuşlar süper bol yavrular...

Değerli arkadaşım kemal bey telkuyrukların maşallahı var.Resimdeki tepeli dişinin eşi erkeğin dönüşü nasıl bilgi verirmisin .Birde senin istediklerinden dişi yok, hep erkek var. acele etmessen arkadaştaki kuşların cıkan yavrulardan dişi ayarlarız.Yada bende iki tane palaz var ikiside kardeş birinin boynu sarı diğeri iki kanat arasına kadar sarılık iniyor. dişi olursa ikisinide gönderirim.SAYGILAR

teşekkür ederim Mehmet abi senden istediğim dişileri diğer bir başlıkta açtığım iki tane kırmızı enseli erkek kardeşlere istiyorum acele etmiyorum artık nasıl denk gelirse nasip hayırlısı inşallah..tepelinin eşi erkek uzun zamandır uçmuyor uçtuğu zamanlarda ise karşıya oynuyor çok uzun gitmiyor 3-4 kanat bazen biraz daha uzun olabiliyor çok yüksek uçmuyor orta seviyede geniş bir alanda uçuyor ...geçenlerde biraz zorladım dönmekten uçamıyor hemen atıyor bir yere o yüzden yavrularını uçuracağız inşallah..çok enteresan tek tek yumurtluyor şu an hazırda iki tane yavrusu varbunlardan birisi resimdeki diğeri ise aynı şekilde sadece kara ense beyaz kuyruk

Ekli dosyalar

• Görüntü026.webp
    Görüntü026.webp
    180.4 KB · Görüntüleme: 1,063
kemal abim walla allah nazarlardan korusun hepsini maşallah inş.yaza dogru yavrulardan saglıklı yavrular alırsın havada nasıl burgu yaptıklarını bizzat gördüm ve bi okadarda akıllı kuşlar, istanbulda o kadar saya besleyen abilere ziyarete gittim ama böyle dönen ve akıllı kuş görmedim allah hepsini yırtıcı hayvanlardan korusun..

saygılarımla

Gercekten hayvanlar kalite kuşlar.tepeli dişiye diyecek laf bulamıyorum harkulade güzel bi kuş.emeginize saglık.

........................:uŞaKTaN____sSeRDaRr____aRSLaN:........................

teşekkür ederim Semih bey kuşlarımız satılık değil..

maşallah kemal arkadaşım çok güzeller bendede var tel kuyruk tepeli tepesiz bunların dönüşlerine doyum olmuyo gerçekten zevk veren cinstir tel kuyruk seninkilerinde maşallahı var rabbim nazardan korusun güle güle besle bol seyirler

Değerli arkadaşım kemal bey maşallah yavrunun rengi çok güzel, inşallah dönüşü istediğin gibi olur.ucurup dönüşe girdiğinde bilgilendirirsen sevinirim.Babanın dönüşten ucamadığını, annenin sakin döndüğünü yazmışsın.yanılmıyorsam.yanlış anlama ama bu yavru randıman vermeye bilir, fakatbu yavrudan süper yavrular alabilirsin . ben bu tür kuşların yavrularından istediğim dönüşleri aldım.SAYGILAR

Mehmet abi seninde bildiğin gibi kümeste istediğin verimi yakalamak için zaman lazım bazı kuşlarımızda istediğimizi yakalayabildik ..bazı kuşlarımızda deneme yanılma en iyisini yakalamak için çalışıyoruz bununda zamanla olduğunu biliyoruz ve sabırla bekliyoruz arkatepe ve eşinin yavrularıda bu şekilde bekliyoruz inşallah dilediğimiz performas ı yakalayacağımız yavruları buluruz ..

kemal bey telli kelebekleriniz harika görünüyor.maşallah allah nazardan korusun.bu ırk kuşların oyunlarını bilen biri olaraktan .ne kadar ki dönek besliyor olsamda yine bu sezon damızlık bu kelebeklerden üç takım bıraktım.fakat aşırı oyunlular.uçamıyorlar.bu konuyu değerli dostlarla burada paylaştım onların fikir ve düşünceleri ile yaptığım eş değiştirmelerle inşallah yaz sonu bende çakılmayan yavrular alıp bu kelebeklerden uçuracağım.bol yavrular almanız dileğimle.saygılar.ÖMÜR DENİZ.

slm kuşların cok güzel :heyo: tel kuyruk bendede var performansı cok güzel ama dişi bir türlü ucmuyor ucuncada biraz yükselip makara yapıp yere düşüyor ne yapmam lazım :hungur:

teşekkür ederim ...o şekilde bir kuşun çözülmesi için bir fikrim yok bana kalsa ben kümesimden çıkartırım..

Geri