e-coli mi ,salmonella mı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdemz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

erdemz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdem kaya
Meslek
SERBEST
İlgi Alanı
selam, arkadışımın güvercininde 3 gündür süren ishali varmış bir köşede durup tüylerini kapartıp gözlerini kapalı tutuyormuş, fazla su tüketiyor ve 2 gündür e-coli ilacı vermiş arkadaş ,dünden beri yem yemiyormuş, dün sağ gözü kapanmış sulu iltahaplı gibi boynu da hafif yana doğru duruyormuş ishal çok sulu ve yeşil renkli , biri e-coli yada çiçek diyor ,ornithosis te olabilir ama sanırım salmonella
şu durumda arkadaş ne yapmalı yardımlarınızı bekliyorum
saygılar

aynı sorun bendede var.tüy kabartıyor gözünü kapatıyor ve ishal olmuş.dışkısı sulu ve yeşil.Arkadaşlar konsodil isimli bir ishal ilacını önerdi.Onu alıcam bugün.Umarım etkisi olur.

Aynı şey benım kuşlarımda da var. Kümese en son ılk kez yavru iki tane kuş getirdim o günden beri kuşlarımda bi tuhaflık var..Yenı kuslardan tekı önce durgunlaştı sonra öldü...Kümesimde 1,5 yasında yumurtadan gelme kendı kusum bugun öldü nasıl oldu anlamadım zıpkın gibi kuş dün durgundu bugün öldü..Önceden de iki aylık yavrum öldü..Simdilerde sezonun yenı yavrularına bakıyorum korkuyorumda durgunlaştılar bi haller var....Bunları anlamlandırabılen abimiz kardeşimiz olursa sevınırız..Konunun takıpcısıyım...Tşkler..

erdemz' Alıntı:
selam, arkadışımın güvercininde 3 gündür süren ishali varmış bir köşede durup tüylerini kapartıp gözlerini kapalı tutuyormuş, fazla su tüketiyor ve 2 gündür e-coli ilacı vermiş arkadaş ,dünden beri yem yemiyormuş, dün sağ gözü kapanmış sulu iltahaplı gibi boynu da hafif yana doğru duruyormuş ishal çok sulu ve yeşil renkli , biri e-coli yada çiçek diyor ,ornithosis te olabilir ama sanırım salmonella
şu durumda arkadaş ne yapmalı yardımlarınızı bekliyorum
saygılar
soylediklerine gore hastalik hat safaya cikmis kusu ayri biryere koy oburkunlere bulasmasin yemligi ve suluguda ayri olsun bir kac ilac yazardim ama turkiyede bulunmuyor sanirsam ( chevita ilaclari ) sallabas ilaclari ve tedavi yontemini uygula vitamin destekli insallah iyilesir... goz iltihap icin merhemler satiliyor ondanda kullan ki goz kapanmasin ve tozsuz ortam olmasina dikkat et

Mustican Yeşilırmak' Alıntı:
Aynı şey benım kuşlarımda da var. Kümese en son ılk kez yavru iki tane kuş getirdim o günden beri kuşlarımda bi tuhaflık var..Yenı kuslardan tekı önce durgunlaştı sonra öldü...Kümesimde 1,5 yasında yumurtadan gelme kendı kusum bugun öldü nasıl oldu anlamadım zıpkın gibi kuş dün durgundu bugün öldü..Önceden de iki aylık yavrum öldü..Simdilerde sezonun yenı yavrularına bakıyorum korkuyorumda durgunlaştılar bi haller var....Bunları anlamlandırabılen abimiz kardeşimiz olursa sevınırız..Konunun takıpcısıyım...Tşkler..
sen sen ol tutak olsun pazardan alinma olsun arkadasin vermis olsun ne olursa olsun ilk once iki uc gun ayri biryerde tut kusu yavru olsa bile eger supheli bir durum yoksa kumese koy...

kumesinizde hastalik bulasmamis kuslarinizada dezenfekte ilaclari kullanin arkadaslar vitaminin de cok onemi var ve tedavi suresince sakin banyo yapmalari icin su koymayin...

Selamlar,

Öncelikle geçmiş olsun, kuşlarınızı hastalıklardan korumak için düzenli olarak sezon başı mart, nisan aylarında suya katarak yada enjekde ederek salmonella, e-coli, veba v.b. hastalıklara karşı bağışıklık sistemlerini güçlü tutacak aşılama konusuna özen gösterin. Bu aşıları yaptırmadığınız takdirde kümesinizi temizde tutsanız, dezenfekde de etseniz, ne yaparsanız yapın güvercinin kanında bulunan mikrobun hortlamasına engel olmazsınız. Sonradan üzüleceğinize tedbirinizi önceden alın..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Sanırım arkadaşlarımda yazmış kümese giren yabancı kuş veya yakalanan , satın alınan ,hediye gelen kuşlarla taşınmış olabilir bağzı kardeşlerimizde hijyeni dile getirmiş sizlere bu kadar kuşçu arasından itiraf ediyorum ben en azından 5-6 senedir doğru dürüst dip temizlik yapmam aşılarını zamanında yapar kuşların ishal olmamasına dikkat eder (kosijelveya nuframisin)kullanırım 6 ayda birde 4 mixs kullanırım hiçte sallabaş olduğunu görmem yani kümesim balkanların ve orta doğunun en pis kümesidir kuşlarımda 200-300 taneden aşağı değildir selamlarımla.

Geri