Ecoli veya Salmonella Sulu Yeşil İshal

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan koray_a
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

koray_a

Üye
Katılım
16 May 2013
Mesajlar
139
Tepkime puanı
1
Yaş
37
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
koray akpınar
Meslek
pc donanım
Şehir
İstanbul-I (Avrupa)
İlgi Alanı
Kediler
Tüm güvercin camiyasına selamun aleykum, foruma yeni katıldım ilk olarak faydam olması açısından hemde bilgi almak için bu başlığı açtım. Salmonella tedavisinde yukarıda yazmış olduğum ilaçlar güzel sonuç veriyor. Bu ilaçları yarım tablet 24 saatte bir kez 2 çay kaşığı 19 aminoasit,7 vitamin,kalsiyum,protein ve karbonhidrad içeren sporcu gıdasyla birlikte çeyrek çay bardağı suda eriterek şırınga yoluyla ağızdan kullandım. yemden düşmüş ölmek üzere olan hayvan şu anda yumurtaya yatıyor hatta tozu fazla kaçırdım gülle gibi oldu çok şişmanladı :haha: . Antibiyotik tedavisine kaç gün devam edilmeli . Remoxil veya muadili olan largopen bu hastalık için oldukça etkili ilk başta remoxil kullanıyordum kağıdında salmonella tedavisinde kullanıldığı yazıyor bana gittiğim dişçi apse için vermişti iyiki kullanma kılavuzunu merak edip okumuşum güzel bir ilaç bulduğumu düşünüyorum. Tekrardan 1 kutu remoxil almak için eczaneye gittiğimde yoktu muadili olarak largopen 1 g verdiler. Aynı şekilde onu kullanmaya devam ediyorum bu hastalıkla başı derdde olan varsa hiç problem değil bu ilaçlar ve nutroful mass ile kısa sürede toparlıyorlar..
 
teşekkürler koray kardeşim inşallah bizlerde olumlu sonuçlar alırız yavru kayıplarının da bir nebze olsun önüne geçmiş oluruz..selamlar saygılar hastalıksız sağlıklı bol yavrulu kümesler inşallah.....
 
Rica ederim Mustafa abi ,
şu anda kuşlarımda hiç bir rahatsızlık görünmüyor iştahları iyi üreme var fakat yeşil sulu dışkı yapıyorlar dışkının böyle olması normal değil heralde tahminimce eke kuşlarda sıkıntı olmasada yavrular büyümeyecek gibi birkaç güne kadar ilk yavrularda çıkmış olacak napmak lazım.
 
merhaba,
ishallerin birden fazla çeşidi vardır. Hayati tehlikesi olan hastalıklar için öncelikle ECOLİ konusunu araştırabilirsiniz! Şeffaf yeşil parçalı ve sulu ishal; keyifleri yerindeyse yüksek ihtimalle iç parazittir, müzmin form izler, kurumayla uzun ve acılı ölüme sebep olur. uygun şekilde tedavi etmelisiniz. konuları siteden arama yapabilir veya buradaki güncellenebilen dökümanı inceleyebilirsiniz: http://goo.gl/uxy2r dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. ancak dökümanda da belirttiğim gibi imkanınız var ise kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardımı alınız. dışkıya gerekli tahlilleri yaptırınız. geçmiş olsun..
 
Abla birde kümese getirdiğim ilk kuşlarımın dişisi ölmek üzereydi belirtileri salmonella ile aynı olduğundan bahsettiğim ilaçları kullanıp sorunu çözdüm (yada çözdüğümü sanıyorum hastalık gizliden seyir ediyordur) daha sonrasında da 2 takım daha kuş aldım. Kümese gelen kuşlarında dışkısı sulu yeşile döndü ama gözle görülür başka bir belirti yok şu anda tüm çiftlerimin altında yumurta var, hafta sonuda takım susami alacağım haftalardır arıyorum sonunda buldum bide hastalık patlak verirse sonradan uğraşması zor oluyor. İstanbulda tahlili kim yaparki veterinerlere gidiyoruz kedi köpekden başka hiçbir hayvandan anlamıyorlar gerçi onlardanda anlayanı sayılı . :hungur:
 
normal tahlil laboraturvarlarından birinden rica ederseniz yardımcı olabilirler.
geçmiş olsun
 
Devir abla bilgi için çok teşekkürler. ishal geçti hayvanlar bana geldiklerinde biraz zayıftılar kenevire yüklenmiştim keneviri kesip pirinç verdim düzeldiler, yavrumda yumurtadan çıktı fakat kuşlardan teki yerden yem alamıyor hayvanda hiç bir sıkıntı yok uçması,iştahı,kilosu gayet yerinde sürekli kur yapıyor, tüy kapartma pusma falan hiçbirşey yok ama yerdeki yemleri sürekli ıskalıyor bana geldiğinden beri bu şekilde bu kuşun yavrusunuda aldım dün ilk yumurtası çatladı, 5 6 yıldır kuş beslemiyorum tekrardan camiaya girdim heryerde herkezde hastalık var ne oldu bu hayvanlara en ufak şeyde kırılıp dökülüyorlar. Bu yerden ıskalama durumunuda hastalık belirtilerinde okumuştum fakat diğer semptomların hiçbirisi yok kendi haline bırakayımmı yoksa önlem amaçlı ilaç falan kullanmaya gerek varmı?
 
rica ederim,
ağız içinde herhangi bir hastalık engel yok ise yavru yemleri ıskaladığından, sıvı kaybı sonucu sallabaşa/titrebaşa girmiş olabilir. tedavisini ihmal etmeyin. buradaki bir diğer dökümandan http://goo.gl/m61z6 faydalanabilir veya konuyu siteden arama yapabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. imkanınız var ise kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardımı alınız. dışkıya gerekli tahlilleri yaptırınız. hasta kuşları rahat ve korunaklı ayrı revirde karantinaya alınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst