EDİRNE GÜVERÇİN FESTİVALİ ALABADEM GÖRÜNTÜLERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alabadem22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Ah ahh bu festivale gelmek vardı...

..............SİNAN ÖZTEKİN..................

edirne festivali tam bi fiyaskoydu. içeri girişlerden tutunda. yarışmalara kadar hepsi ilginç bi hal aldıı. yerli görmeye gittik. ama çok denecek kadar kadar yerli vardı. hepsi kırık büyük tepeli kısa ayaklı oldukça iri değişik değişik kuşlar.. işin ilginç yanı YERLİİİİİİİİ arap tepeli katogorisinde püsküllüü araplar birinci olduu. görmesinz lazımdı 10 yaşında çoçuğa gösterin mantolulardan ckma olduğunu anlardı. trakyanın yeni yerli cinsi püsküllü arap tepeli. yeni ırkkkk herkese hayırlı olsunnn:)))) saygısızlık yaptığımı düşünen arkadaşlar olabilir. ama yazdıklarımın hepsi doğru. ben yerli bakmıorum yani kimseye garezim fln yokk.. ben sadece gördüklerimi yazdımm.. saygılar

özkann' Alıntı:
edirne festivali tam bi fiyaskoydu. içeri girişlerden tutunda. yarışmalara kadar hepsi ilginç bi hal aldıı. yerli görmeye gittik. ama çok denecek kadar kadar yerli vardı. hepsi kırık büyük tepeli kısa ayaklı oldukça iri değişik değişik kuşlar.. işin ilginç yanı YERLİİİİİİİİ arap tepeli katogorisinde püsküllüü araplar birinci olduu. görmesinz lazımdı 10 yaşında çoçuğa gösterin mantolulardan ckma olduğunu anlardı. trakyanın yeni yerli cinsi püsküllü arap tepeli. yeni ırkkkk herkese hayırlı olsunnn:)))) saygısızlık yaptığımı düşünen arkadaşlar olabilir. ama yazdıklarımın hepsi doğru. ben yerli bakmıorum yani kimseye garezim fln yokk.. ben sadece gördüklerimi yazdımm.. saygılar
Önçelikle düşüncelerinize saygı duydugumu belirterek başlıyorum.Birinçisi içeri girişlerden başlayalım bir sigarnın 7 lira olduğu şu günlerde 10 yıl sonra GÜZEL SERHAT ŞEHRİ EDİRNEDE bir festivale 5 lira veripte şikayet etmek bana ters geliyor.Gözünüzden kaçmış olabilir ama Trakya yerli adında bir yarışma yok idi. tepeli tepesiz diye yazıyordu ben öyle gördüm.evet zaten bende yerli bakıyorum tepelerin nekadar büyük ve mantolu kuşlardan çıktığını bırakın 10 yaşındaki coçuğa sormayı 5 yaşındaki görse anlar, ama cevre illerde bakılan ve beğenilen kuş zaten bahsettiğiniz süs kuşları ile elde edilen bu ırk onuzaten tüm t
Trakya biliyor , benimde beğendiğim öz TRAKYA YERLİSİ ama artık onuda bulmak baya zor.Burası alabadem köşesi olduğundan burada ALABADEM ilede görüşlerinizi belirtesdiniz daha iyi olurdu.Bir Festivalin arkasından FİYASKO diye bahsetmek o festivali düzenleyenlere saygısızlık olur.hele hele bu festival 10 yıl sonra büyük emeklerle düzenleniyorsa.İşallah birdaki Festivallere sizinde emeklerini görüp beklentilerinizi karşılarlar.SAYGILAR....

polllat' Alıntı:
Ah ahh bu festivale gelmek vardı...

..............SİNAN ÖZTEKİN..................
İŞALLAH Birdahaki festivallerde aramızda sizleride görmek dileği ile saygılar..Alabademe katkılarınızı takip etmekteyim bir genç vede öğrençi arkadaşımızın harçlıklarınla bunu yapması beni vede Alabademe gönül verenleri dahada mutlu ediyor..saygılar

Teşekkür ederim yazında olacakmış heralde bu sefer nasip olmadı ama yazın inşallah geleceğim...

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

Merhaba Sevgili Raşit
Bireyleri memnun etmek zordur.
Hatta konu bu ırk güvercinler olduğunda neredeyse imkansızdır diyebilirim.
Pek takibi büyük özverilerde bulunarak olumlu birşeyler yapmaya ve paylaşmaya uğraşıyoruz,çabalıyoruz en azından bu zihniyet ile nereye kadar gidebileceğimizi öğrendik.
Selamlar,Sevgiler...

alabadem22' Alıntı:
özkann' Alıntı:
Önçelikle düşüncelerinize saygı duydugumu belirterek başlıyorum.Birinçisi içeri girişlerden başlayalım bir sigarnın 7 lira olduğu şu günlerde 10 yıl sonra GÜZEL SERHAT ŞEHRİ EDİRNEDE bir festivale 5 lira veripte şikayet etmek bana ters geliyor.Gözünüzden kaçmış olabilir ama Trakya yerli adında bir yarışma yok idi. tepeli tepesiz diye yazıyordu ben öyle gördüm.evet zaten bende yerli bakıyorum tepelerin nekadar büyük ve mantolu kuşlardan çıktığını bırakın 10 yaşındaki coçuğa sormayı 5 yaşındaki görse anlar, ama cevre illerde bakılan ve beğenilen kuş zaten bahsettiğiniz süs kuşları ile elde edilen bu ırk onuzaten tüm t
Trakya biliyor , benimde beğendiğim öz TRAKYA YERLİSİ ama artık onuda bulmak baya zor.Burası alabadem köşesi olduğundan burada ALABADEM ilede görüşlerinizi belirtesdiniz daha iyi olurdu.Bir Festivalin arkasından FİYASKO diye bahsetmek o festivali düzenleyenlere saygısızlık olur.hele hele bu festival 10 yıl sonra büyük emeklerle düzenleniyorsa.İşallah birdaki Festivallere sizinde emeklerini görüp beklentilerinizi karşılarlar.SAYGILAR....

aynı şekilde yorumlarına bende saygı duyuyorum. haklı olduğunuz yerlerde var. ama yanlış hatırlamıosam 2004- yada 2005 te bi festival olmuştu yanılıyo da olabilirim.tabi o zamanlarda yerliler ratko vs. bunun gibi ırklarla kırılıodu.yıl 2010 mantolular kırılıoo. benim sitemin biraz da bundan. alabadem konusuna gelince edirnenin gururu. inşallah alabademleri kırmaya bi ırk bulamazlar. görünüş olarak benzeyen bi ırk varda buralarda yok. ayrıca festivalde yapılan anoslarda yerli diye anos ediliodu. iyi hatırlıom yapılan anoslar yerli diye yapıldı.ve trakya civarında yapılan babaeski lüleburgaz festivalleri içinde en pahallı olanıydı. hem girişler hem kafes kiralamaları konusunda. tabi en güzeli burgaz festivaliydi.hem festivala ilgi gerekse içierideki düzen süperdi. neyse konuyu uzatmayalım. konu illede para konusuna getirdik. sonuç olarak biraz daha özverili davranarak fiyaklar iyi ayarlanmalıydı. bu yazdıklarım benim sadece gözlemlediklerim. ve gözlemlerimi sizinle paylaşmak istedim. yani girişler 20TL OLSADA ben EDİRNE festivaline gidicektim . fiyak fark etmio. cünkü bunun adı güvercin TUTKUSU.KUŞÇU ADAM NE YAPAR NE EDER GÜVERCİNLE İLGİLİ Bİ ŞEY oldumu orda bulunur:)))) herkese saygılarr

ÖZKAN arkadaşım 2004 veya 2005 festival olmadına eminim,bu yapılan festivalde nekadar zor emeklerle yapıldığına ben şahit oldum.Festivalı düzenleyen arkadaşlar genç vede yeni kurulmuş bir dernek çatısı altında bu işe kalkıştılar inanıyorum ki bu festivalden önemli teçrübeler elde etmişlerdir.Burgaz vede Babaeski dernekleri bu işte baya teçrübe sahibi, maddi açıdanda oturuşmuş dernekler ben inanarak söylüyorun bundan sonraki Festivaller buradada daha güzel olacak.Siz güvercin severlerden beklentimiz bu yöndedir bu arkadaşlara destek olmanız.Trakya yerlisine gelinçe o güzelim kuşları işallah kırılmadan masa kuşu olmadanda gökyüzündede görürüz.. Alabademe gelinçe ben inanarak söylü yorum başka hiçbir cins kuşla kan bağı oluşturmaz .biz yeni yetiştiriciler bu işe gönül verirsek ALABADEM özlediği yere muhakkak gelecektir.SAYGILAR

04-05 YILINDA OLMADI HAKLISIN. 2006 OLDU ŞEBABLARDA ÖDÜL ALDIM İKİNCİLİK. İKİNCİLİK BELGESİNİ BULURSAM EKRANA ATICAM. YANİ 10 YILDIR OLMUYO DİYE Bİ ŞEY YK YANİİ. ALABADEM KONUSU EDİRNENİN Bİ IRKI OLMASI COK GÜZEL BİŞEYY. NEYSE FAZLA UZATMAYALIM. HERKESE SAYGILAR.

Festivalimiz ve ırklarımız adına düşünce belirten herkese teşekkür ederim.Detayları iyi inceleyip gözlemleyip festivali fiyasko olarak değerlendiren arkdaşlarımız olabilir saygım sonruz ancak ben bu arkadaşlarımızı dernek çatısı altına davet ediyorum buyrun derneğimize gelin çalışmalara katılın beğenmediğiniz şikayetlerinizi dile getirmeye devam edin bu bizim yol kat etmemizi sağlar eksiklerimizi her açıdan göremeyebiliriz buraya yazın listeleyin şu şu şu vb vs kötüydü ve bunun yanında şu şu şu... yönleri çok iyidi beğenmediğiniz kısımları yazarken beğendiğiniz hiç mi bir tarafı yoktu bu organizasyonun arkdaşlar????

Bazılarının sanırım sadece aklı 5 tl parada kaldı başka bir şeyde aklı kalan yokmu arkadaşlar???Kırık çıkık yerli konusunda bir dahaki festivalde yerlinin nasıl olması gerektiğini bilen arkdaşlar bize müracat etsin onları HAKEM YAPALIM böyle duyarlı kişilere çok ihtiyacımız var açıkçası.Biz yerli konusunda başarılı olduğumuzu beyan etmedik kırık getirdiler ancak kırıkları yarıştıra bildik zaten yerli getirin onları yarıştıralım bunu kim istemez??! bize başarı sağlayacak ve getirecek uzman kişiler varsa buyursunlar gelsinler bu değerli kişilerin düşünce ve yorumlarını alalım ne nasıl ne şekilde olur öğrenelim şekillendirelim fiyasko deyip işin içinden sıyrılmak çok kolay PEKİİ İLERİDEKİ FESTİVALLERİMİZİ FİYASKO OLARAK GÖRMEMEK İÇİN NE YAPTINIZ VE NE YAPMAYI HANGİ KATKIYI SAĞLAMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ YADA HİÇ BÖLE BİR TAŞIN ALTINA ELİNİ SOKMA GİRİŞİMİ BU GÜNE KADAR YAPTINIZ MI???Bu noktada bu organizasyonda emeği geçenlere haksızlık yapılmaması gerekmektedir!Biz sizin kuşlarınızı sergileyebilceğiniz bir ortam sağladık!En iyi yerde olmasını istedik bunun maliyetini sadece kendi cebinizi düşünerek değil mekanın ve ortamın maliyetinide düşünerek değerlendirmek büyük bir erdem ancak bunu yapabilen kişi sayısı üzgünüm ki çok az!Görmek istediğiniz güzellikler için çalışmak gerekir aksi hareketler anlamsızdır düşüncesindeyim!

İki tane masa kuşuyla festivale katılmak ayrı bir şey bir festivali organize etmek ayrı mevzulardır arkaşlar hepinizi yapıcı ve el ele olmaya davet ediyorum.Yapıcı olamıyorsanız yıkıcı olmaktan kaçınmanızı dilerim.

Sadece kötüyü gören gözler kötü bakan gözlerdir!!!

Benim festivalimizle ilgili görüşüm %75 başarılı bir organizasyondu mennun olan ve olmayan katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.Biz en iyisini yapmaya çalışacağız destek olunursa en mükenmelini yaparız!!!

Saygılar.

Geri