Edirne güvercinleri hakkında...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haltbar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

haltbar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Osman Uğur KORKMAZ
Meslek
Ticaret
İlgi Alanı
Şu son dönem başladığım kuşçuluk dönemi ve daha öncesindeki 24 yıllık kuşçuluk tecrübemle Edirne kuşlarının aptal olduğuna kanaat getirdim.Oynar olsun çakal olsun özelliklede çakallar tamamen traş..artık yetiştirenlerdemi problem yoksa verdikleri gdo'lu yemlerdemi bilemem ama yok abi trakyadan özelliklede Edirneyi duydunuzmu uzak durun derim yoksa üzülürsünüz...boşa zaman kaybı...

Saygılar sevgiler

Osman Usta ; Edirne kuşlarıyla ,'' aynı kefeye koymazsan BURSA OYNARIMIZI sevineceğim '' .
CVP DA YAZMA . LÜTFEN .RİCAMI KABUL EDERSEN HOŞ OLACAK .
HERKES BİLSİN * BURSA OYNARI APTAL OLMAZ. * APTAL OLANLARI DA BURSA OYNAR' I OLMAZ !

Şu forumda ve diğer forumlarda gördüğüm en güzel oynarlarda türker abinin oynarları bana göre.

BURSA OYNAR GÜVERCİN KRİTERLERİ ' NDEN BİR KAÇI ŞÖYLEDİR. !
GÖZ '' ÇOK ÖNEMLİDİR '' BUĞULU ,PUSLU,GRİ,YEŞİL,BULANIK ...GÖZLER ÇAKMA OYNARLARDIR.MAKARACI ,POSTA ,MÜLAKAT ,..KIRMALARIDIR.
AYAK(BACAK )BAYRAK KIRMIZISI,TIRNAKLAR NORMAL BOYDA VE KIVRIK OLUR.
ENSELİ ,,OMUZLU,EŞGALLİ,DEVECİ ARMUDU GİBİ OLMAZ .
O NLAR ; YARMALAR ,POSTALAR,FİLİBELER GİRİLİNCE OLUR.
KARA GAGALI OLMAZ.ÜST GAGA UCU ZEKİR İ HAFİF KOYULUK ,KIVAMINDA VE LEZZETTE OLUR.TADINI KAÇIRMADAN.
BEL İ İNCE ,KUYRUĞU SIKI OLUR.
KANAT -KUYRUK İLE AYNI SEVİYEDE OLMALIDIR.
KANADI * KASAP BIÇAĞI * GİBİDİR .
SİYAH' I TAM SİYAH KIVAMINDADIR.
AYAK BİLEKLERİNDEN AŞAĞI TÜY İNMEZ.
DURUŞU * BİR AYAK ÖNDE HER AN FIRLAMAĞA HAZIR ,TETİKTİR.
AGRESİFTİR, SERT BAKAR,ÜRKEKTİR.ÖLÜ BALIK GİBİ DURMAZ.
ELDE ,MASADA ...FOTODA ÇEKERKEN POZ VERMEZ !
GÖZ ÇERÇEVESİ YOKSA OYNAR DEĞİLDİR
GÖZ MERCEĞİ SİYAHI DAİRESEL,ORTADA,TEMİZ VE NETTİR.
GÖZ AKI TEMİZ ,ETRAFI KILCAL DAMARLI PEMBEMSİ ,GÜLKURUSU *
ET TUTMAZ ,KOCA GÖBEKLİ OLMAZ .ÇOK YEM YEMEZ .OBUR GİBİ .
OK GİBİ DURUŞU OLUR.
2 OYNAR UÇARKEN ASLA YAN YANA UÇMAZ.!
MAKARA SARMAZ.
KANAT ASLA DİKMEZ, SÜZÜLMEZ.
BEL ÜSTÜ YAĞ BEZESİ (FİLİPKA ) TEK VE İRİDİR .TEK DELİKLİDİR.
TÜRKER ÖDEN / BURSA
% 80 LİK BURSA OYNARI

EDİRNE ( TRAKYA YERLİSİ )

Ekli dosyalar

• KOCAERKEK 1sarıboncuk.webp
    KOCAERKEK 1sarıboncuk.webp
    23.7 KB · Görüntüleme: 1,981
  • TRAKYA YERLİSİ.webp
    TRAKYA YERLİSİ.webp
    71.1 KB · Görüntüleme: 2,086
1) BURSA OYNARI KANAT DİKMEZ.
2) TOZLUK OLMAZ.
3)GRUP FİLO UÇMAZ.
4) GÖZ AKI TEMİZ ÇEVRESİGÜL KURUSU KILCAL DAMARLIDIR.
5) AYAKLARI KIRMIZI TONDADIR.
6) ELDE TUTARKEN KUYRUĞUNU ''YELPAZE GİBİ '' AÇMAZ.
6) BEL ÜSTÜ YAĞ BEZESİ '' TEK VE İRİDİR. ''
7)KUYRUK TEL SAYISI EN FAZLA 12 ADETTİR.
8)ÜST GAGASI ALT GAGADAN BASKINDIR.MUTLAK SURETLE ..( KÜT DEĞİLDİR..)
9) TIRNAKLARI ;UZUN VE DÜZ DEĞİLDİR.
10 )TÜYLERİ İPEKSİ TUŞE ' YE SAHİPTİR. KAYGANDIR.
11) DURUŞU ;İLK BAKIŞTA ADETA BİR '' ARMUT'U '' ANDIRIR..
12)IRK OLANLARIN ;TÜY ARALARINDA ''KILLARI '' VARDIR..
13) YÜKSEK UÇUCULARI ; KANATLARININ BAŞTAN İTİBAREN ''DÖNÜK TÜYLERİ '' (UÇUŞ TÜYLERİ EN AZ 10 ADET OLUR..)

14) KARABAŞ GRUBUNDA ; TIRNAK UCUNDA VE GAGA ÜST UCUNDA (SADECE ÜST) SİYAHLIK KABUL GÖRÜR..

15) MÜLAKAT GÜVERCİNLER *; BURSA'MIZA ÖZGÜDÜR. TIPKI ,KIRMIZILAR GİBİ AYRI BİR IRKTIR.BURSA OYNARI DEĞİLDİR..MÜLAKAT İLE OYNAR GÜVERCİN EŞLEMELERİNİN ; MELEZLERİ KALİTESİZ KUŞLARDIR..

16) STANDART ÇAPINDAN DAHA İRİ OLANLARI FAZLACA SALLI OLANLARI , GAGA OLARAK DA STANDARTTAN UZUN OLANLARI ;UÇMA ZORLUĞU ÇEKERLER.

17)BURSA OYNAR GÜVERCİNİ ; TAKLA ATABİLİR ..(YAN BURGULULAR ; FİLİBE KIRMASI OLDUĞUNA İŞARET VERİR.) TAKLA SONRASI ,KUYRUK ÜZERİNE TABİRİ CAİZSE ''GÖTLEME YAPMAZ ..)

KAFA YAPISINA TAKILIP KALMAYIN !

*.......................................*
BURSA OYNARINDA ;

EN MUTEBER (GEÇERLİ ) OLANI DA * AHLAKLI OLACAK *
BALIK HAFIZALI OLMAYACAK .

BAŞKA KÜMESTE *YEM YEMEYECEK * OBEZ GİBİ....ERKEKSE ÖTMEYECEK. BİR KÖŞEDE PUSACAK .

KANAT ALIŞI SERT VE UZUN ÇEKİŞLİ OLACAK .KANATLARI KUYRUKLARI İLE AYNI UZUNLUKTA OLMASI O NA BU ÖZELİĞİ SAĞLAR.
4 ADET OYNARI UÇURDUĞUNUZ ZAMAN * ASLA 2 ADET YAN YANA UÇMAYACAK.. * BİRLİKTE AYNI YÖNE DÖNMEYECEK.

EN ÖNEMLİSİ DE !! YAVRULAR * MUTLAKA SINAVDAN TEK TEK GEÇECEK .BABASI GÜZEL ,ANNESİ GÜZEL ,KARDEŞİ ,TEYZESİ ....YOK ÖYLE..SINAVI GEÇEMEYEN * Ç Ü R Ü K E L M A L A R A * ELENECEK ...

BİR BENZETME YAPAYIM .UYGUN OLUR YA DA OLMAZ . ÇOK YAKIŞIKLI ,DÜNYA GÜZELİ OLMUŞ AMA HIRSIZ ,SAHTEKAR,DOLANDIRICI ,AHLAKSIZ ...BİR İNSAN DÜŞÜNÜN *YAKIŞIKLI OLSA NE OLUR. * NE DERSİNİZ ?

BİLMEMNE USTANIN KUŞLARINDAN KOY ODAYA ÜRET KİME FAYDASI OLACAK..BOŞ İŞLER ONLAR.TAVUK BESLE.
BEN BUNU BİLİR ,BUNU DA SÖYLERİM..

YAZIM KİMİ BOZARSA BOZSUN *BURSA OYNARINI BOZMASIN !

BURSA OYNARINIZ GRUP ( FİLO ) UÇUYORSA * YANLIŞ YOLDASINIZ !
TÜRKER ÖDEN

[No message]

Ekli dosyalar

• 09-12-13_141158.webp
    09-12-13_141158.webp
    32.7 KB · Görüntüleme: 1,857
  • örmeli dişi.webp
    örmeli dişi.webp
    10.9 KB · Görüntüleme: 1,866
  • BABA-OĞUL-TORUN.webp
    BABA-OĞUL-TORUN.webp
    40.7 KB · Görüntüleme: 1,973
  • M.ŞENGÜL' ÜN YAKIN ÇEKİM ..webp
    M.ŞENGÜL' ÜN YAKIN ÇEKİM ..webp
    27.1 KB · Görüntüleme: 1,683
  • VEYSEL ONAR 'IN.webp
    VEYSEL ONAR 'IN.webp
    309.8 KB · Görüntüleme: 2,150
Güzel abim değerli bilgileri bizlerle paylaştığın için saol varol....cevap yazma diyr ricada bulunmuşsun ben önce neden bu konuyu açtığımı yazayım...bulutta kaybolan 5 sarı çakalım yerlerini bulamadi o yüzden kızdım kendi kendime... bursanın oynarlarını bilmem ben geçmişte rahmetli gavur Ahmet abimizin oynarlarını Edirneden tanıştığım değerli dostum Hilal Hüseyin Aydoğmuşun aracılığıyla tanıştığım ve halen daha ustam olarak çok sevdigim bir abim olan Bursacı Osman'ın bana verdiği kıymetli kanlar hizmet etmiştim bunun dışındaki oynarları bilmem...hee koskoca Çakal ırkını güzel abim Trakya yerlisi diye yazmışsın orda durucan abim ben doğma büyüme Kocamustafapaşalıyım.. saygıyla tamam çakallar balkanlardan trakyadan gelmiş olabilir ama bu başlı başına bir ırktır ve adı Çakal'dır...

Saygılar Türker abim

Mülakat ırkınında Kocamustafapaşadan çıktığı hakkında eskilerden bir kaç hikaye duymuştum rahmetli Cemal Özyazıcı abinin 400 küsür oynar olan salmasına giren yabaniyle çiftleşen oynardan çıkmışmış falan feşmekan...ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmem...
Saygılar

DEĞERLİ OSMAN' IM BİLİRSİN BİLMEDİĞİM HUSUSLARDA YORUM YAPMIYORUM .
ÇAKAL YA DA MÜLAKAT BRANŞIM OLMADI .BAKICI OLARAK BESLEDİKLERİM OLDU GEÇMİŞTE.
O KONULARDA HAKLI OLABİLİRSİN .SEVGİLERİMLE.

Ekli dosyalar

• sarıboncuk 4 TÜRK BAYRAKLI.webp
    sarıboncuk 4 TÜRK BAYRAKLI.webp
    77.4 KB · Görüntüleme: 1,918
Saygılar abicim...özellikle ilaçlar konusundaki bilgilerine hayranım....

Evet yine Edirne'den aldığım bir kırmızı akkuyruk erkek bir ay uçtu bulutları dövdü eşlendi damızlığa alındı ilk yumurtasına yatıyordu son 2 haftadır yine havalar düzeldi diye açtım uçmaya başladi 3 gün önce karşı damda kaldı aga kuş gelmiyor aç susuz ama yok yattı orda sabah oldu yine orda kalktı kuşlarla uçtu bu arada eşi yatıyor yumurtaya ama kuş inmiyor abi bugün 3. Gün ama yok kuş yine damdan dama...

Burdan şunu anladım Edirneden kuş alınmaz kuşların çoğu ahlaksız ve aptal... bunun altına imzamı atarım...!
Uzak durun abi zaman kaybı...

Canım kardeşim hayat çok kısa yaşamın ve hayatın tadını almaya bak kuş dediğin ne ki senin gibi güzel mühendisin el kiri sana biraz değişiği denk gelmiş mutlu olmağa bak etrafa arkadaşlara haber saldım başkasının kümesine gitse bile yediği ucuz yemlerden anlayıp galiba yanlış yaptım deyip senin kümesin kapalı olsa bile gelip senin kümesin önünde yatan soylardan bulmaya çalışacağım sana sözüm olsun saygılarımla.

Ahmet amcam kusura bakma mesajını geç gördüm iyi dileklerin için çok teşekkür ederim

Sonsuz saygılar

TAKARIM EDİRNE GÜVERCİNLERİNE

Ekli dosyalar

• YOLU  UZATMA  ..) 002.webp
    YOLU UZATMA ..) 002.webp
    39 KB · Görüntüleme: 1,122
hahahah harbiden doğru abim.... :)

Geri