edirne ili gezim de çektiğim fotolar..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mirocu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

mirocu

Üye
Siteyi ziyaret et
değerli dostlarım Edirne ilini az çok bilenleriniz vardır..işte oradan bir kaç kare sizlerle paylaşmak istedim...

işte Kırklareli 'nden çıktık yola ve Edirne'ye doğru yol almaya başladık....

ilk durağımız SELİMİYE CAMİİ oldu....

işte bir çok eserini görme şansı bulduğumuz dev mimar KOCA SİNAN

işte KUĞULAR

ve işte edirne iline özgü AYNALI SÜPÜRGE nin bir usta ellerin de şekil veririlken gösteren heykel...

ve işte pehlivanların meydanına gitmek için çarşıya son bakışım oradaki heykel..

bu arada utangaç tavuz da gözümüzden kaçmadı..

işte MERİÇ ten geçiyoruz..

KASR_I ADALET (YARGITAY)

işte eski yargıtay binası

bu binanın önün deki iki mermer sütun dikatinizi çekmiştir şimdi ne olduklarını anlatacağım...SENG-İ İBRET VE SENG-İ HÜRMET taşları

derken dostlarım tarihi KIRKPINAR MEYDANI işte oradayım ....

işte dostlarım BAŞPEHLİVANLARIMIZ:::::::)))

oradanda doğru BALKAN ŞEHİTLİĞİ'ne devam ettik...

işte dostlarım bunlar sadece bir kaç kare ..gönül ister ki heryerin bir kaç karesini sizlerle paylaşayım ama bir hayli güç bu ..inşallah tüm dostlarımın edirne ilini gezmeleri dileğiyle..sağlıcakla kalın...

Ali abi mükemmel bir paylaşım olmuş eline emeğine sağlık.
Göremeyen,gidemeyenler için harika bir olay.
Şahsen ben o taraflara hiç gelmedim.
Bu site ile uğraşmaktan internetten gezip resimlerinede bakmaya fırsat olmuyor ki internettede böyle sıcak,içten pozlar bulunmaz diye tahmin ediyorum.
Hep söylüyorum bizimki dostluk sadece kuş dostluğu değil.
Kuş araç bizleri buluşturmak için,amaç değil.
Ali abi tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
:oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :tamam: :heyo:​

selam değerli dostlar...beğendiğinize sevindim değerli dostum..inşallah misafirimiz olursunuz da sizleri gezdirip bizlerde tekrar tekrar bu güzellikleri görme fırsatı buluruz..

Ali Abi Edirne sadece günümüzde değil Osamanlı dönemindede çok önemli merkezlerden birisi idi. Özellikle tarihi geçmişi olan ve içinde tarihi barındıran özel yerlerden birisidir. Gidemesekte bu görüntüler ile biraz olsun bize şehrin güzelliklerini gösterdiğiniz için teşekkür ederiz. Saygılar

mutlu06' Alıntı:
Ali Abi Edirne sadece günümüzde değil Osamanlı dönemindede çok önemli merkezlerden birisi idi. Özellikle tarihi geçmişi olan ve içinde tarihi barındıran özel yerlerden birisidir. Gidemesekte bu görüntüler ile biraz olsun bize şehrin güzelliklerini gösterdiğiniz için teşekkür ederiz. Saygılar

sağolasın değerli dostum ..inşallah sizleri burada ağırlamak isterim ..bir gün yolunuz düşer ise beklerim..

Selamlar Ali Bey,

Yurdumun her bir yeri bir ömere bedel, her bir taşında, toprağında yüzyıllara dayanan izler taşıyan Edirnemizden bu güzel karelerle yüreklerimize ve gözlerimize tarifsiz duygular yaşattığınız için çok teşekkürler.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Bu güzel yerlerin fotoğraflarını çekip bize gösterdiğin için teşekkürler ali abi..

bylegend' Alıntı:
Bu güzel yerlerin fotoğraflarını çekip bize gösterdiğin için teşekkürler ali abi..

selam değerli kardeşim..sağolasın... ne demek benim için sizler il paylaşmak kadar keyf verici bir şey olamaz..

Edirne ilimiz tarih kokan memleketimizin çok güzel bir köşesi bu güzel resimleri gördükten sonra tekrar Edineyi ziyaret etme isteğim uyandı. İşten güçten çok bir vakit bulamadım bugünlerde kısmetse çok yakında bende Edirneyi ziyaraet etmek istiyorum ,çokgüzel bir paylaşım elinize sağlık .selamlar .ŞEREF

Ali abi değerli dostlar merhabalar,kurban olduğum memleketim resimler de de bir o kadar güzel çıkıyor gerçekte olduğu gibi .Her zaman gördüğüm karaleri resimlerden görmek beni çok duygulandırdı ve sevindirdi Ali abi gerçekten teşekkürler Edirne mi bu güzel resimlerle sevgili dostlarımızla paylaşman çok güzel olmuş eline yüreğine sağlık.

Paylasımlar için Tesekkur Ederim Ali Abi, Trakyanin cehresini olusturan sehirlerden Edirne'yi fotograflardanda olsa gormek guzelidi, sahsen ben vatani gorevimi Tekirdağ çorluda yaptigim icin cevreyi ve insanlarini azicikta olsa tahmin edebiliyorum, Su an icin trakya bolgesinde en cok aklimda kalani o kuru soğuk, ne erzincanda gordum nede Erzurumda orasinin soğuğunu :)
Tekrardan Tesekkurler ve Saygilar.

edirne şehiri ile insanları vetaıhı ile cok guzel bir şehir 2günlügüne gitmiştim cok begenmiştim gercekten yaşancak yerlerden biri,resimleriçin cok teşekkur ederiz

selam değerli dostlarım..benim attığım kreler ile edirneyi anlatmak kolay değil..binlerce kare çıkar edirne anlatımında..keşke sizlerde gelseniz hep beraber gezsek bu yurdumun tarih kokan topraklarını..(köfteci osmanda köfteler benden..hakkı abi de de çorbalar hüseyin aydoğmuştan)

ali hakan' Alıntı:
selam değerli dostlarım..benim attığım kreler ile edirneyi anlatmak kolay değil..binlerce kare çıkar edirne anlatımında..keşke sizlerde gelseniz hep beraber gezsek bu yurdumun tarih kokan topraklarını..(köfteci osmanda köfteler benden..hakkı abi de de çorbalar hüseyin aydoğmuştan)

Köfte olmaz Ali abi Edirne de iyi köfte yapan yer pek yok!Tava ciger varken köfte nedir ki? Edirne de.Ciğerci Aydın da^^^hem oda kuşçu sohpet bir başka olur^^Tava Ciğerler benden olsun.Bu muhabbet de havada kalmasın!Her zaman beklerim...

evet abilerim boyle bi organizasyon olursa seve seve gelıp sizlerle tanışmak isterim.

kuscu522' Alıntı:
evet abilerim boyle bi organizasyon olursa seve seve gelıp sizlerle tanışmak isterim.

Cihan kardeşim buyur gel her zaman bekleriz çok sevinirim.

allahın izniyle hüseyin abim musait oldugum bir günde ve havaların iyi oldugu zaman ziyaretinize gelicem inşallah cok saol abi.

selam değerli dostlarım..bende adettir köfteci osmanda köfteleri ,ciğercide ciğerleri ve bir şekilde gece hakkı ustada işkenbe içmek (kalın doğrama,tuzlama)..sizleride bu değişik tatları tatmanızı tavsiye ediyor ve bekliyorum..hüsyin değerli kardeşim sana ev sahipliğinde yardımcı olmak istiyorum..

abi bu güzelikleri paylastıgın için cok tesekür ederim
2 yıl önce gitmiştim türkiyenin gezilecek en güzel yerlerinden biri edirne

selam değerli dostum...değerli kardeşim ben sürekli gidiyorum inanın bana bıkılası yer değil

S.A Ali Bey.

Emeginize saglik,sizin vesilenizle Edirne`yi gezip görmem gerektigini bir kez daha anladim.Azda olsa o yerleri bize gösterme nezaketinde bulundugunuz icin ayrica tesekkür ederim.

Bizlere bu türlü eserleri birakan ecdatimizada ALLAH tan rahmet dilerim,ruhlari saad olsun insaallah.

Herseyin gönlünüzce olmasi dileklerimle..

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

~ ALLAH`i kaybeden neyi bulur,ALLAH`i bulan neyi kaybeder ~

* BOZOGLU *​

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
S.A Ali Bey.

Emeginize saglik,sizin vesilenizle Edirne`yi gezip görmem gerektigini bir kez daha anladim.Azda olsa o yerleri bize gösterme nezaketinde bulundugunuz icin ayrica tesekkür ederim.

Bizlere bu türlü eserleri birakan ecdatimizada ALLAH tan rahmet dilerim,ruhlari saad olsun insaallah.

Herseyin gönlünüzce olmasi dileklerimle..

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

~ ALLAH`i kaybeden neyi bulur,ALLAH`i bulan neyi kaybeder ~

* BOZOGLU *​

Sevgili Tahir merhaba Edirne ye ayak bastığın an benim misafirimsin ona göre!Bunun sözünü şimdiden senden almış var sayıyorum yurt dışında dönerken bizim sınır kapılarını kullanırsan iyi olur Kapı Kule veya Pazarkule sınır kağılarından Türkiye ye geçiş yap gerisini bana bırak.Allah izin verirse en kısa zamanda görüşmek dileğiyle esenkal.

Geri