EDİRNE'DEN BURSA'YA YAPILAN ZİYARET...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oynar@22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 51
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

oynar@22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa ince
Meslek
memur
İlgi Alanı
Güzel ve anlamlı bir site de yapılmış olan hoş ve değerli bir BURSA ziyaretinin unutulmaz anlarını siz değerli arkadaşlarla paylaşmak istedim.Her oynarcının bildiği gibi ''Oynar güvercini bakmak bir ayrıcalıktır'' sözü bu gezi esnasında bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu kendi adıma.
Edirne de oynar meraklısı olarak yola çıktığım ilk günlerden bu yana inanılmaz maceralar yaşamış olmakla beraber ,iyisiyle kötüsüyle bir çok oynar meraklısıyla tanıştım.Ve zaman içersinde çerle çöpü ayırmasını da öğrendiğimde ,gerçekten sıkı ve inanılmaz değerlerde dostluklar kurmayı başardım.İşte bu inanılmaz değerli dostluklardan samimi ve hoş bir enstantene...

Bursa oynarseverler derneğinde bir akşam söyleyişisi...

Özkan bey ve arkadaşınla kümes ziyareti esnasındaki mütevazi bir sabah kahvaltısı...

Özkan beyin arkadaşının mülakatları.
MUdanya /Kurşuluda ki değerli Cevdet abimiz ve oynarları
[url=http://imageshack.us][img]http://img61.imageshack.us/img61/8661/resim52qk4.jpg

Aslında asıl amacım bir çok sitede ağızdan ağıza dolaşan değerli bir usta Hasan Ustanın ''Sinyalli Koca zikirli soyunun özelliklerini ve bu soyu tanımak olduğu için,değerli abim Ayakkabıcı Nihat abimiz ,iki günlük ziyaret esnasında bizlere harika bir rehperlik yaparak ,bu soya ait kümesler ve burdaki oynarları göstererek inanılmaz bir oynar ziyafeti sundu.

Ayni soyla bağlantılı olan deli hasan ve beyaz oynarları yukarda gördüğünüz.Tabii ki bu ırkı tanıyınca ,bunların direk hasan ustanın sinyalli koca zikirlilerinin tarım kan,yada %25 kan bağlantılılarının çalışılmışları olduğunu öğrenince merakım direk kanları görmek olduğunu söylediğimde;asıl süprizi Nihat abim o zaman yaptı.Bunların zaten kendinde bulunduğunu söylediğinde şaşırdım.Ama onlardan önce bu kana dayanan kuşları görmemde fayda olacağını söylemesini anca aşağıdaki meşhur Sinyalli koca zikirlileri gördüğümde anladım.Gerçekten özel oynarlardı bunlar benim içinde.Sohpetini dinledikçe bu ırk hakkında ise Nihat abiden neden bu kadar gizemli ve ortalarda dolaşan bir ırk olmadığını,daha iyi anladım.
[url=http://imageshack.us][img]http://img123.imageshack.us/img123/2083/resim24ir4.jpg

Meyva veren ağaç taşlanır misali,Allah uzun ömürler versin Hasan ustaya.Uzun yıllar bu güzel oynarları muhafaza ederek günümüze kadar ulaşmasında emeği geçen ,hizmeti olan her oynar severe teşekkürlerimi sunuyorum.Ne kadar kendisini gün yüzüne çıkarmamızı istemesede Ayakkabıcı Nihat abiminde ırk üzerindeki hizmeti takdire değer.Kendisinden öğrenilecek çok büyük değerler olduğunu yapmış olduğu söyleşi sırasında hissettim gerçekten.

Oynar beslemek evet kesinlikle bir ayrıcalık ,kesinlikle bir beyefendilik,kesinlikle özen ve emek isteyen ,sabır gösterilmesi gereken bir ustalık.Sitelerdeki yazıları incelerseniz eğer oynar hakkında ;bir sataşma,bir üstünlük kurmak ve birbirlerine insanların saygısızlıklar furyası.Bence bu böyle değil de bir sukunet saygı ve hürmet çerçevesi içersinde olması gerektiğini düşünüyorum.Soyu temiz ve asil oynarın bakıcısında ayni özellikleri taşıması gerektiğini düşünüyorum.Hasan Ustayı tanıyamadım lakin kendisi hakkında ''Tam bir İstanbul BEYEFENDİSİ'' yakıştırmasını duyduğumda ;bu ırkın besleyicilerinin de ırkın özelliklerini sahiplendiğini çok iyi gördüm.

Site kurucularına bizleri aydınlatmak ve paylaşımlar yapmamızı imkan verdikleri için sonsuz teşekkürlerimi burada belirtmek isterim.Özgür ve kendi düşüncelerini kimseye hakaret ,küçümseme yapmaksızın yazılan ve gösterimleri sunumları yayınlama imkanı malesef bölgesel sitelerde yapılmasına imkan vermeyen siteleride buradan esefle kınamak istiyorum.Böyle büyük bir platformda bir hizmet vermek çok güzel ve onure edici bir hareket olmasıyla birlikte;üyelerin formlarda açmış oldukları yazdıkları silmek ise sadece kendilerini çaresiz gördüklerinden dolayı yapılan bir yol diye düşünüyorum.
Bu yazıyı neden yazdığımı düşünüyorsanız; sadece burada değil SANSÜRLENDİ sitesinde de yukarda sizlerle paylaşmış olduğum yazı ve resimleri yayınladığımda site adminleri tarafından silinmiş olmasından dolayı duyduğum üzüntünün büyüklüğünü anlatabilmek açısından .Eğer kendi tekelinde ,eleştirilere açık olmayan bir site kurulacağına hiç kurulmaması bence daha hayırlı, en azından değer verip zamanını bu site için harcayan üyelerin buralarda değil,bilgi edineceği paylaşımlarına izin verileceği gerçek tescilli sitelere zaman ayırmaları her meraklı için daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Gerçek hayatımızda olduğu gibi bu ortamda da çerle çöpü ayırmak gerektiğini düşünüyorum.Saygılarımla Oynar@22

MUSTAFA bey değerli paylaşımınız için teşekkürler biz BURSA lı OYNAR meraklıları olarak sizin gibi meraklı arkadaşları aramızda görmekten her zaman gurur duyarız her zaman kapımız açık kuş vesile dir .(GÖNÜL NE ÇAY İSTER NE ÇAY HANE GÖNÜL SOHBET İSTER ÇAY BAHANE )
İBRAHİM bey,in sayesindede hem sizlerle hem de sitede yazıştığımız BURSA lı arkadaşlarla da tanışmış oldum onun içinde ayrıca teşekkür ederim .
BURSA dan SELAMLAR .
öZKAN ÇETİNKAYA . :slm:

Mustafa bey yapmış olduğunuz Bursa ziyaretinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler tanıdık oynar severleri görmek mutlu etti beni sayenizde Bursaya gitmş gibi olduk emeğiniz için tekrar teşekkürler .

Öncelikle zamanınızı ayırıpta ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Burada siz değerli arkadaşlara aslında nacizane bir mesaj vermek istedim .Güvercin bakmak gerçekten bir sanattır;bunu kişiselleştirmedeğen,çıkar gözetmeksizin ,bakmış olduğunmuz ırka göstermiş olduğumuz sevgi ve saygıyı insan olarak bir birimize de gösterebiliyorsak ,işte hangi ırkı bakarsak bakalım ortaya çıkacak olan tablo ;sizlerle paylaşmış olduğum görüntüler olacaktır.İnsanoğlu doyumsuzdur,her zaman en iyi ,en güzeli kendisinde olması gerektiği düşüncesiyle hareket ettiği için karşısındaki güzellikleri gördüğünde taktir etmesini malesef bilmiyor ve sahip olanı yüceltmek yerine gerçek olmasa da '' çamur at izi kalsın '' zihniyetinle yola çıktığın için ,arkasına baktığında kendisi gibi düşünenlerle bir alt katagoride egolarına yenik düşmüş zayıf insan yakıştırmasınla karşı karşıya kalıyor.
Hepimiz değilmi ki bu form sayfasında birlikte oluyorsak,amaç ve gayemiz hiç bir şekilde birbirimizi tanıma fırsatımız olmadığı halde ,oynar güvercini merağımız yüzünden bir şekilde ayni havayı teneffüs etmekten mutluluk ve birbirimizi tanıdığımız için memnunsak ,beslemiş olduğumuz ırkın özelliklerini bence kişiliğimize de yansıtmamız gerekir diye düşünüyorum.(Bu benim şahsi düşüncem....)
Ben gerçekten bir trakya'lı olarak oynar beslemekten memnun ve gurur duyuyorum.Her güvercini bakar ve hizmet edip,bir başka ırka merak duyabilirsiniz ama oynar bakmaya başlayan bir bakıcıyı daha sonra başka bir ırk güvercin ırkına (istisnalar hariç) yöneldiğini görmeniz hemen hemen imkansızdır.Oynarı asil ve ayrıcalıklı ve özel kılan işte bana göre budur.
İşte bu sebepten ötürü Bursa'ya; oynar merakımın vesilesiyle tanışmış olduğum değerli büyüklerim, arkadaşlarım ve gerçekten dost diyebileceğim insanları zaman zaman fırsat buldukça ziyarete giderin.Bu güzel görüntüleride ;sadece çıkar ve rant amacıyla oynarı kendilerine alet eden kişilere kapak olması amacıyla böyle güzel bir sitede paylaşmak istedim.
Resim Yönetim Tarafından Uygun Görülmediği İçin Kaldırılmıştır.
Benim amacımsa;oynar gibi değerli,üstün özellikleri olan ,bakıcısına çok başka hazlar veren güvercin ırkına bir ''Leyla ile mecnun aşkı gibi'' sevdayla bakıp hizmet eden insanlarla;çıkarlarına alet,kendilerine bir rant sağlamaya çalışanları ilan panosında gösterebilmek.
Tüm yolu bu sevda köprüsünde birleşen oynara gönülden hizmet ve koruyabilmek adına savaş veren dost ,arkadaş ve büyüklerime saygılarımı sunarım.Oynar@22 ......Esenkalın.

Allah muhabbetinizi her daim etsin. Yazdıklarınıza katılmamak elde değil, her sitede olduğu gibi özgür bir platform burası adı altında toplanarak rant peşinde olan bir çok sitenin halini görüyoruz. Nedendir bilinmez ama birkaç yandaş bulunup kendileri bir sinerji yaratma peşindeler. Malumunuz bu gibi oluşumlarında ne kadar dayanacağı gözler önünde. Bu güzel paylaşımınız için teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

(Benim amacımsa;oynar gibi değerli,üstün özellikleri olan ,bakıcısına çok başka hazlar veren güvercin ırkına bir ''Leyla ile mecnun aşkı gibi'' sevdayla bakıp hizmet eden insanlarla;çıkarlarına alet,kendilerine bir rant sağlamaya çalışanları ilan panosında gösterebilmek.)
mustafa bey oynar bırcok kısı ıcın hobı olmaktan cıkıp rant kapısı halıne gelmesı bu ıse frofesyonel degılde hobı ,tutku olarak bakan ınsanlar ıcın rahatsızlık verıcıdır..ama bılınızkı en cok bu bahsettıgınız koca zıkırlı kuslar rant ve cıkar kapısı yapılmıstır..bursa oynarı uzerınde efsaneler gızemler yaratılmaya ve cıftıne cılgın paralar ıstenen genelde bu kuslardır...o yuzden bence oynarı tutku ve cıkarsız bır hobı olarak dusunuyosanız daha dıkkatlı olmalısınız....unutmayın oynar performans kusudur ve hası gokyuzunde bellı olur...saygılar..

MUSTAFA bey çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık ,yalnız kafamın almadığı bir sorun var bazı şahıslar bu KOCA ZİGİRLİ soyuna saplantıları var ne hikmetse halbuki beslediği kuşların az birşey ele alınacak kadar güzelliği varsa buda bu kuşlarla bulaşıklığı var demektir bir tutturmuşlar hava perfonmansı ya kardeşim eline o kuşların suyu geçse bırak uçurmayı gök yüzünü bile göstermezsin her zaman bunu yazıyorum kaç tane kuş uçuruyosun veya bu zamana kadar uçurdun kozmo polit kuşlardan 50 tane buluta çaksan ne olur bana aynı kan 5 -6 tane damızlık uçur 20 dakika uçsun o zaman ben sana katılayım .
Adamların KOCA ZİGİRLİ soyuna düşmanlığı var herhalde tamam belki beyenmeye bilirsin eyvallah ama okuşlardan hiç eline aldınmı resim haricinde gördünmü eğer daha güzeli daha performanslısı elinde veya bildiğin yerde varsa koyarsın resmini arkadaş kuş böyle olur dersin bizlerde bunun muhasebesini yaparız haklıysan tamam arkadaş deriz ,ama nerde öyle babayiğit kuşçu anca çamur atarlar .
Yiğidi öldür hakkını yeme beyenmiyorsan verirlerse besleme ,belki diyeceksin sende o kuşlardanmı bakıyorsun ?HAYIR ama olsa beslerim ,onun için dolma kulak konuşmak iyi değildir bir gün söylediklerin karşına çıkar o zaman da kıvırma payı kalmaz dediğim gibi boş konuşmaya gerek yok kimsenin kuşuna karışma kendi elindekilerle oyalan .
SELAMLAR
Özkan ÇETİNKAYA :asla: :asla: :asla: :asla:

anlasılan mustafa beye yaptıgım saygı cercevesındekı bır uyarı baskalarını rahatsız etmıs...ozkan beyın soyledıklerı eger benım ıcınse su kadaranı soyleyebılırım..ben süs kusu bakmam..kıcını folluktan kaldıramıyan kusa da bursa kusu demem...resım koymamı ıstıyorsanızda benım sıtede resımlerım var baktıgım kuslar da bunlar...hem ranttan bahsedılecek hemde pahalı kus dıye ucurmıcaksınız...bıraz tutarlı olmak lazım...derdım kımsenın kusuna camur atmak falan degıl..ama bır kusu overken eksıklıgınıde anlatacaksınız.yada anlatanlardan rahatsız olmıcaksınız.oluyorsanız herkese gosterıp paylasmıcaksınız...saygılar...

Burada ki daha önce yazmış olduğum gibi çekişmelere ve atışmalara hiç bir zaman ne zemin

hazırlamak ,nede konu olarak kendimi ön saflarda olmak isterim.Ben sadece koca zikirli sinyalli oynarı gördüm ve bu

kuşa şahsım adına beslemek ve hizmet etmekten gerçekten mutlu olduğumu , burada amaç insanların birbirlerinle

bilgi,görsellik paylaşımlarının oluştuğu bir yer diye düşündüğümden nacizane bir kaç resim ve düşüncelerimi

paylaştım.Tekin beyin anlatmak istediklerini çok iyi anlıyorum; zaten Özkan bey de art niyetli bir cevap değil sadece

zannediyorum ki sinyalli oynarların ne kadar güzel ,ahlaklı ve saf bir oynar ırkını bildiği için düşüncelerini paylaştığına

inanıyorum.
Sonra Tekin bey koca zikirliler hem masa kuşu olarak,hemde uçum permormansları ,ahlakıyla

kendilerini bakıcalarına ispatlamış kuşlar olduğunu benim yapmış olduğum araştırmalarda şahsen biliyorum, Tekin

bey eğer zaman bulup araştırmaya çalıştığında sizde bunu birebir göreceğinizden emin olun.Keza bu ırkın üstadı

Hasan Usta hala Allah uzun ömür versin sağ .Sadece kendisini bulup konuşmanız yeterli olacaktır.

Özkan beyin dediği gibi bu soyu beğenen ve bakmak isteyen kişi bu soyla bu kadar derinden ve saygı

duyarak ilgileniyor.Ben herkesin bu soyu bakması gerekiyor demiyorum ve idda etmiyorum.Çok özür dileyerek

söylemek istiyorum tekrar, bu fikir ve düşünceler benim şahsi düşüncelerim.Tabii ki bunlar iyi niyatli ve kimseyi

rencide etmek ve polimik yaratmak için söylenmiş sözler değil.Sanırım Tekin beyde benim düşüncelerimin farkında

olduğundan iyi niyatlae tecrübelerinden yola çıkarak uyarmak istedi.Ayrıca iyi niyetinizden dolayı size de çok

teşekkür etmek isterim .

Yolu sevgi ve saygıdan geçen tüm güvecin severlere saygılarımı sunarım....Oynar@22

mustafa bey nazık cevabınız ıcın tesekkur ederım..bastan dedıgım gıbı kımsenın kusuna kusculuguna camur olsun dıye yazmıyorum...ancak bırseyı cok parlatır ve şakşaklarsanız elbettekı tepkımızı cekıyor...
bu kusların ahlakı ve ucumu kendını ıspatlamış kuşlardır dıyorsunuz....
1-bu kusları ucuranı ne gordum nede duydum.aksıne ucumu konusunda duyduklarımda pek olumlu degıl
2-bu kusların soylu ve saf oldugunu soyluyosunuz..sız bu kusların neyle ve nasıl uretıldıgını bılıyormusunuz?
3-kusun ahlakı derken kast ettıgınız nedır?ben kendı adıma oynarın ahlakından bahsetcek olsam%80 i ucumu ıle ılgılıdır...siz bu kusları hıc ucurdunuzmu?
bunun dısında bu kusların gorsel olarak guzel oldugunu bılıyorum..ve sız kuslarınız dan memnun sanız zaten soylıyecek bır sey yok..saglıklı kumesler dılerım.....

tekinn' Alıntı:
mustafa bey nazık cevabınız ıcın tesekkur ederım..bastan dedıgım gıbı kımsenın kusuna kusculuguna camur olsun dıye yazmıyorum...ancak bırseyı cok parlatır ve şakşaklarsanız elbettekı tepkımızı cekıyor...
bu kusların ahlakı ve ucumu kendını ıspatlamış kuşlardır dıyorsunuz....
1-bu kusları ucuranı ne gordum nede duydum.aksıne ucumu konusunda duyduklarımda pek olumlu degıl
2-bu kusların soylu ve saf oldugunu soyluyosunuz..sız bu kusların neyle ve nasıl uretıldıgını bılıyormusunuz?
3-kusun ahlakı derken kast ettıgınız nedır?ben kendı adıma oynarın ahlakından bahsetcek olsam%80 i ucumu ıle ılgılıdır...siz bu kusları hıc ucurdunuzmu?
bunun dısında bu kusların gorsel olarak guzel oldugunu bılıyorum..ve sız kuslarınız dan memnun sanız zaten soylıyecek bır sey yok..saglıklı kumesler dılerım.....
TEKİN bey MUSTAFA arkadaşımızın suçu Bursa yı ve oynarcıları ziyaret edip emeğine acımayıp birkaç resim ve yazı koymak onun yerine ben senden özür diliyorum bir dahaki gelişlerinde senide ziyaret ederler sen onlara o AHLAKLI ve çok uçan OYNARLAR dan gösterebilirmisin ?
Tekin parlatmaktan ve şak şak tan bahsetmişsin değerli madenleri parlatmaya gerek yoktur tabi öyle birşans

yakalayabilirsen her halde ustaların sana İMİTASYON vermişler onun için çabuk kararır gerçeklerine bak .
sen hiç o kuşlardan eline alıp bakma şansı buldunmu ve kimde ?
değil ki uçuşunu göreceksin .
2-kuşların nasıl üretildiğinden haberin var herhalde söylede bizde bilelim cahil kalmayalım öğrenmenin yaşı yok
sözün kısası bu kuşlar 35-40 yıldır aynı uçuyo veya uçmuyo senin dediğin kadar kötü kuşlar olsa kimse çılgın paralara bu kuşları almaz kötüye kim para verir ya adamın deli olması lazım biraz mantıklı ol ve her sese kulak asma USTAN bile olsa sonra o lokmayı yutmak var .
Son bir şey daha o kuşlarla ilgili muhatabın MUSTAFA bey değil burda boş boş yazacağına git HASAN ustaya veya diğer zekirli kan larını besleyenlere sor sorularını onlar benden daha iyi anlatırlar .
SELAMLAR

Değerli arkadaşım yada özür dilerim belki benden büyük veya küçüksünüz size arkadaşım diye hitap ediyorum benim bulunma sebebim burada iyi niyetli olduğumu bir nebze siz değerli dostlara hissettirmek adına....
Aslında bende bu kuşlar hakkında pek bi şey bilmiyordum ama merakımı gidermek,''ondan bundan duyduğum kadarıyla'' dememek için 600 km ve inan ki tüm samimiyetimle söylüyorum hiç boş zamanım yokken zaman yaratarak koca zikirli sinyalli oynarları görmek ve gerçekleri bakıcılarının ağzından duymak için Bursa 'ya hem değerli abilerimi ziyaret ettim hemde bu oynarlar hakkında kulaktan duyma olmayan''GERÇEK'' leri öğrenmek için gittim .Hiç bir beklentim olmadağan da tüm samimiyetimle sizlerle bu bilgileri paylaşmak istedim.
Tekin Bey sizin son yazınızda
''1-bu kusları ucuranı ne gordum nede duydum.aksıne ucumu konusunda duyduklarımda pek olumlu degıl''
1---) Siz kendi tezinizi kendiniz çürütmüşsünüz;'' ne gördüm,nede duydum'' dedikten sonra peşinden de '' aksine uçumu konusunda duyduklarımda pek olumlu değil'' demişsiniz.Uçumlarını duymadığınız kuşun uçumları hakkında nasıl olumsuz bilgi edindiğinizi şimdi gerçekten ben merak ettim? Arkadaşlar bu gibi tutarsız yazılarla hiç kimseyi ne bu ortamda kötüleyebilirsiniz nede samimi paylaşımlarına gölge düşürebilirsiniz.Söylediklerinizi lüyfen gerçeklere dayandırarak söylemenizi isterdim.Bakın ben söylediklerimin her zaman arkasındayım.Gerçekleri öğrenmek bu kadar zor değil,sadece dürüstçe davranıp gösterilen adreslere gidip öğrenmek ,kulaktan dolma mışlı mişli sözler konuşmaktan daha doğru olacağını düşünüyorum.
2---) '' Bu kuşların neyle ve nasıl üretildiğini biliyormusunuz '' dediğiniz kuşların siz direklerinden hiç gördünüzmü şimdi ben bunu merak ediyorum?Hiç bu kuşlardan elinize alıp inceleme fırsatı buldunuzmu? Yada hiç bu kuşların üç dört boyunu sıralı bir şekilde bir arada görme fırsatı gördünüzmü?(Dede,oğlan,torun gibi)Tekin Bey çok özür dilerim ,benim yaşım 38 ve en azından 30 yıldır güvercin besliyorum.Bunun on yılı oynar peşinde geçmiştir.Bir güvercin ırkının ne kadar saf? Ne kadar damızlık olduğunu bilecek kadar güvercin tüyü yuttuğumu zannediyorum.İsterdim ki kulaktan dolma yada yüklemelerle tenkit türü yazı yazacağınıza;merak ettiğiniz şeyleri sorarak düşündüklerinizi doğrulatma yolu yada yanlış bilgilerinizi çürütme yoluna gitmiş olsaydınız hem kendinize hemde bu siteye girerek bir şeyler görüp öğrenmek isteyenlere daha fazla yardımımız dokunacağını sanıyorum.
3---) Kuşların ahlakı derken biraz oynarla ilgili besleyicinin ne demek istediğini herkes burda biliyordur,daha fazla açıklama yapmaya gerek görmüyorum.
İnşallah size de bu kuşları görmek beslemek nasip olur.Şunu bence hiç birimiz unutmamalıyız ki;''Meyva veren ağaç her zaman taşlanır''Bildiğiniz gibi bir kızı herkes ister ama bir kiş alır,alamayanlarda arkasından şöyle böyle der.Bizler emin olun kızımızdan çok memnunuz,içiniz rahat olsun....
Saygı ve sevgilerimi büyük ,küçük tüm arkadaşlarıma sunarım.

aslında yukarıda yazılanlara cevap vermek cok da ıcımden gelmıyor..sordugum sorulara verecek tek bır cevabınız yok.ozkan bey madem cevap veremıceksınız madem koca zıkırlı besleyene veya hasan ustaya gıtcem sız neyın savunmasını yapıyosunuz..
mustafa bey sızde satır aralarından sonuclar cıkarmayın bence basıt bır soruda toplanacak bırsey sordum..bu kuslar saf soylu kuslar mı? saflıgı ne? neyle nasıl uretıldıgını bılıyormusunuz..bu kuslar ucarmı? madem 30 yıllık kuscusun.(bendende 2 yas buyuksunuz) ve koca zıkırlı kusları arastırmak ıcın buraya kadar gelıyorsunuz bunlara verılecek bı cevabınız az cok vardır herhalde...en azından madem bızımle paylastınız bu kusları cok guzel dıye..bırkac kelıme de sorularımıza cevaphakkımız olsun artık...
oyle hemen meyva veren agac taslanır.sende yok oyuzden konusuyosun tarzı savunmalar bence cok hos degıl..

Merhaba tekrar tekin bey;evet sorduğunuz sorulara aslında satırlar arasında cevap verdim .Ne tür güvercin beslediğinizi bilmiyorum ama madem soruyorsunuz size bilgim dahilinde şunu söylemek isterim; Hasan Ustanın koca zikirli sinyalli oynarları kendine özgü bir soy.Saflığı ise soyun temiz ve arı olduğunu altlarından gelen yavrulara bakıldığında anlaşılıyor zaten.Resimlerde koca zikirlilerin üç boyunu bir karede vermemdeki neden bu zaten(Dede,baba ve torunlar).Daha açıklayıcı olması için şunu söyleyebilirim,eğerki oynar bakıyorsanız baktığınız kuşların altlarından gelenleri incelediğinizde bunu gayet iyi göreceksiniz.
İyi bir ırk, saf bir soy besleyicisi olmanın temelinde yatan ;baktığınız kuşlardan gelen yavruları iyi ayrıştırmaktır.Ne derler '' Beş parmağın beşi bir olmaz'' bu sözümden yola çıkarak sorduğunuz sorulara kendiniz cevap bulacaksınız zaten.
Umarım bu yazdıklarım sizi aydınlatıcı olmuştur bir nebze.Şimdilik iyi günler dileklerimle.Saygılarımla......Oynar@22

bendende tekrar merhaba!mustafa bey ben bursalıyım ve oynar mulakat bakarım.elımdekı kuslarda 60 yıllık seceresı olan kuslar..ınegollu sela ustanın colaklar soyu...ne kusu baktıgımı sordugunuz ıcın soyluyorum..kuslarım ucumu ve seceresı bılınen bır soydur..yanı nasıl uretıldı ıcınde hangı kanlar var ucarmı ucmazmı vb bır muamma yok.bursalılar ıyı bılır....
evet sızın bahsettıgınız kuslarda uzun yıllardır 30 yıl gıbı secere ve ıslah takıbı yapılan kuslar..bu da kocazıkırlı kusları bır soy oldugu ve saflıgı tartısma goturmez bır gercek yapar..ama ne kadar bursa oynarıdır orası tartısılır..cunku bu kusların nasıl yapıldıgını hasan ustadan baska bılen yok.yanı bu kusların kanında ne var neyle kırılmıstır kı hındı gıbı gurk gurk oter bır muamma..bıde ucumu..varmı bukusları ucuran ucurabılen..varsa buyur gel kardesım desın ,seyrettırsın, bende bu kuslara bu zamana kadar bosuna antıpatı duymusum besleyenden uretendende ozur dılerım dıyeyım...
saygılar...

Hayırlı günler dileklerimle söze başlamak istiyorum;
Bu başlığı açalı birkaç gün oldu,bakıyorum dörtyüz üzerinde açılıp bakılmış bu konu üzerinde yorum yapan Tekin bey ve Özkan beyden başka meraklı arkadaş göremedim.İsterdim ki bakan arkadaşların kısa da olsa bir kaç cümle eklemelerini. Madem ki burası paylaşım platformu ,her kişinin birbirine öğreteceği yada duymak isteyeceği şeyler olduğunu düşünüyorum
Saygılarımla........Oynar@22

oynar@22' Alıntı:
Bu başlığı açalı birkaç gün oldu,bakıyorum dörtyüz üzerinde açılıp bakılmış bu konu üzerinde yorum yapan Tekin bey ve Özkan beyden başka meraklı arkadaş göremedim.İsterdim ki bakan arkadaşların kısa da olsa bir kaç cümle eklemelerini. Madem ki burası paylaşım platformu ,her kişinin birbirine öğreteceği yada duymak isteyeceği şeyler olduğunu düşünüyorum

Konuya günde en azından 10 defa bakanlardan birisi benim, yeni mesaj varmı (genelde hep tartışma) diye. Nedendir bbilmem ama oynar bölümünde açılan her konuda sırf tartışma var, bu ırka yeni gönül vermiş olan kişilere birşey öğretmek adına paylaşılan hiçbir bilgiye rastlayamıyorum. Bu zigirli dedikleriniz hakkında herkes birşeyler yazıyor, bu kuşları besleyenler hakkında daha ayrıntılı yazılar yazarmısınız, bu kuşları uçuk fiyatlara satılma sebebleri ne, kim bu kuşlar üzerinden rant sağlamaya çalışıyor, nedirde bu kadar tartışmaya yol açıyor. Bunlar hakkında bilgiler verirmisiniz bize?
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

oynar@22' Alıntı:

Mustafa bey merhabalar paylaşımınız için teşekkürederim.Kuşların diğer özellikleri nelerdir.Bunlardan da bahsedermisiniz kısaca ve alttaki resimleri incelediğiniz de neler söylemek istersiniz.Yardımcı olurmusunuz?

Tekrar merhaba Mustafa bey paylaşımınız da ki kuşlara Allah can pekliği versin diğer mesajımda üretenleri kutlamayı ve ellerine sağlık demeyi unutmuşum kusura bakmayın Allah can pekliği versin.Kuşların daha yakın çekim fotoğrafları muhakkak vardır sanıyorum yandan çekilmiş ''önden cepheden'' değil yandan çekilmiş ense kısımlarını net inceleyebileceğimiz fotoğraflar eliniz de varsa lütfen paylaşırmısınız.Oynarı cepheden değerlendirmek pek sağlıklı değil benim için yandan fotoğraflar varsa eliniz de onları da paylaşırsanız fikir verme açısından mükenmel olacaktır.paylaşımlarınız için tekrar teşekkür eder ziyaretlerinizin devamını ve paylaşımlarını temenni ederim.Saygılarımla iyi zamanlar da esenkalın.

basoglanh' Alıntı:
oynar@22' Alıntı:

Konuya günde en azından 10 defa bakanlardan birisi benim, yeni mesaj varmı (genelde hep tartışma) diye. Nedendir bbilmem ama oynar bölümünde açılan her konuda sırf tartışma var, bu ırka yeni gönül vermiş olan kişilere birşey öğretmek adına paylaşılan hiçbir bilgiye rastlayamıyorum. Bu zigirli dedikleriniz hakkında herkes birşeyler yazıyor, bu kuşları besleyenler hakkında daha ayrıntılı yazılar yazarmısınız, bu kuşları uçuk fiyatlara satılma sebebleri ne, kim bu kuşlar üzerinden rant sağlamaya çalışıyor, nedirde bu kadar tartışmaya yol açıyor. Bunlar hakkında bilgiler verirmisiniz bize?
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN
huseyın bey meseleye bastan bakalım bence..bu arkadaslar bu kusları anlatmaya basladıgında basıt bır kac soru sorduk cevap alabıldık mı?hayır..bunun yerıne gızemlı efsaneler yaratılmaya calısıldı?bu form acılırken neler yazmıstı mustafa bey oynar rantcılarına kapak olsun dıye acmıs bu formu...rant neden saglanır paraeden kustan.yuksek fıata satılmaya calısılan kuslar hangısı.ve bu sebebten dolayı tavuk gıbı kapalı kumeslerde bakılan kuslar hangısı...kocazekırlıler...kım pekı bu rantcılar...elınde kus hersıteye foto koyup ısmını buyuk harflerle yazan altına tel bırakan dernek dernek gezıp kus pazarlayan kımse odur...ıyıde mustafa bey bu ınsanlar sıze cooook yakın.sımdı sız aynı karelerde yer alırken ben sızın ıyınıyetınızı mı sorgulayayım..yoksa cok saf mı oldugunuza karar vereyim bılemedım....sımdı sız bu kusları hobı oldugu ıcın bakıyosunuz diiimi.sıte sıte fotoları bılgı olsun dıye koyuyosunuz..altındakı ırtıbat numaraları da bılgı servısı....ve kuslarınıza ıstedıgınız fıatlarda oynar arastırma merkezıne bagısta bulunulacak diimi...evet evet ınanıyorum sıze......ustanıza selamlar guzel cırak yetıstırmıs....

Sayın HÜSEYİN BAŞOĞLAN bu sitenin kurucusu olarak sizin bu tip konulara taraf olmamanız gerekli bence :hayir: bu başlıkta MUSTAFA bey kimseye bir tartışma konusu açmıyor bunu açan TEKİN arkadaşımız yazılarındanda belli olduğu gibi bu işi şahsi mesele yapmış oraya buraya çamur atmakla meşgul bir satır eğitici yazısı yok anca dolma kulak muhalefet yapıyor az birşey bilgisi varsa bizlerle veya bu işe gönül vermiş arkadaşlarla paylaşmasını isterim bu arkadaşın kuyruk acısı var herhalde?
Tekin bey çok biliyormuş gibi dolma kulak konuşmasan iyi olur eğer bir şey bildiğine inanıyorsan ben inanmıyorumda SÖZ gelişi bilgi olarak birşeyler yaz yada ustaların kimse onlar yazsın senin bilgin sana bile yetmez değilki kuşçu arkadaşlara biraz bilgi vericen ,seni dolduran ustalarına benden selam söyle bu konuları biliyorlarsa kendileri teşrif etsinler siteye onlardan dinleyelim şu KOCA ZİKİRLİ leri ben sana birde tiyo vereyim elinde beyazlar olan (resimde )namıdeğer DELİ HASAN geçen hafta posta koyuyordu hem uçururum hem salarım diye ustalarına söyle veya beraber gidin size hem uçursun hemde istediğiniz yerden salsın ondan sonra konuşursun tamammı?bu işide şahsi olarak değerlendirme ve dolaylı konuşma kiminle derdin varsa onun ismini yaz ve ona anlat .
Sayın HÜSEYİN BAŞOĞLAN bu oynar kuşunda illa bir çekememezlik olur ve bu nedenle kutuplaşma olur ,tekin in yazılarını okursanız net bir şekilde anlarsınız çünki yazılar kuşlara değil hep şahıslara ve besleyicilerine yönelik ve bu kuşlar yıllardır hep zirvede oynar olarak ama gel gelelim bazı arkadaşlar da bu kuşlara çamur atma sevdasından vaz geçemediler size şahsi bir soru sorayım kötü kuşa siz para verirmisiniz bu bütün kuşlar için geçerli (herhangi bir cins )
bu sorumu cevaplarmısınız .
Ve malesef kuşlar yani oynar hakkında eğitici bilgi veremiyoruz çünki ilk başlıktan sonra kuşlara çamur atılmaya başlanıyor ve işin kötü tarafı bu muhatabı olmayan kişilere yapılıyor arkadaşlar çok bildikleri için kuşun ne gaga şeklini ne kafa şeklini ne tüyünü ne yapısını soran yok onun için bilgi vermeye zaman kalmadan kavgaya başlıyoruz
onun için uyarıyı MUSTAFA beye değilde bu işi şahsi kavgaya dönüştüren arkadaşlara yapın ve sizin günde 10 defa bu başlığa baktığınıza ben inanmıyorum çünki okuşları resimde olsa bile görmek isteyen çok arkadaş var bunu ilerde anlarsınız .
Yine hatırlatayım ben o kuşlardan bakmıyorum ve kimseyede yalakalık olsun diye bu yazıyı yazmadım fakat kuşların hakkının yenmesi beni rahatsız ediyor YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME - derler büyüklerimiz .
daha güzeli varsa göstersinler o zaman onları savunalım.
SELAMLAR .
ÖZKAN ÇETİNKAYA .

Evet sadece şunu söylemek istiyorum ben gerçekten de keşmekeş bir kavganın ortasına çekildiğimi anlamaya başladım.Arkadaşlar özür dilerim ama ben size ne büyük kötülük yaptımda bu sözleri işitiyorum?Evet hala da arkasındayım sözlerimin, eğer bu ırk kuşlar gözde olmasa bu kadar gündem tutmazdı, aslında bu sözlerle benim ne kadar doğru yolda olduğumu siz bana iyilik yapmış oldunuz ki daha iyi anladım.Rant döndüğünü söylüyorsunuz da kim bu kuşları kaç paraya sattığını söylermisiniz ,isim isim kanıtlayabilirmisiniz? Evet gerçekten uçuk rakkamlara satılmak istendiğini bu bahse konu olan kuşların kırıntılarını eline geçirmiş kişilerin ,kırıntılarınla bir şeyler katarak yaptıkları oynarlara istediğine ben bilakis şahit oldum.Ama sizin dediğiniz gibi gerçekten öz koca zikirlileri besleyen kişilerin bu kuşlara para telaffuz ettiğini ne gördüm ne duydum.Onlar bu kuşlara gönülden hizmet eden kişi olarak belki de çoğunuzun anlayamayacağı şekilde çocukları gibi görüyorlar ve o yüzden siz çocuğunuzu emanet etmek durumunda kalmış olsanız kimlere emanet edebilecekseniz(Tabii ki kendiniz gibi sevgi,bağlılık ve üzerlerine sizin gibi titreyecek zarar vermiyecek birileridir muhakkak) onlarda bu kişileri titizlikle seçerek edindirdiklerini biliyor ve gördüm.
Daha öncede söylediğim gibi gerçekten yazılarımı ve düşüncelerimi sizler yanlış anlıyorsunuz.Özkan bey sizleri benden daha iyi tanıdığı için olacak henüz aranızda ben yeni sayılırım,düşüncelerime çok anlamlı sözlerle tercüman olmuş burdan kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.Bakın deli hasan dediği kişi görmek isteyene hem uçumda hem masada koca zikirlilerden gösterebileceğini dernekteki söyleyişide idi sanırım söyledi gerçekten.Bunları ısrarla uçumlarını da görmek istiyoruz diyen arkadaşlara adres açık; ama kapılarını aralamak bu kişilerin size kalıyor arkadaşlar !!!!!!!Şimdi bu sözümden sonrada eminim vereceğiniz cevabı tahmin edebiliyorum,(satış pazarlama işine başladınız bile diyebilirsiniz) öğlede düşünseniz gidin bakalım en azından kafanızdaki soru işaretleri inşallah artık son bulur.
Şunu da söylemedeğen geçemeyeceğim; siteye bu başlığı açtığımda benim gibi gidip bu ırktan elinde bulunduran ama direk ama yarım kan ama üçte birkan koca zikirli oynar besleyicilerine ulaşabilme imkanı olmayan meraklıların önce bu tür polomik yaratacak sözler sarfetmesinden çok ;kuşların özellikleri hakkında sorular sormasını beklerdim.Gerçekten bundan da bir ders aldım sayenizde ,ne kadar dürüst ve samimi olursanız o kadar kötü yorumlanıyorsunuz,bu yüzden ne biliyorsan kendine sakla paylaşabileceğin dürüst ve samimi insanları tanıdıktan sonra paylaş........
Hakkımda ne düşünürseniz düşünün önemli değil ama kişileri tanımadağan yapılan eleştiriler ve yorumlar gerçekten kişilik sahibi ,düzgün karakterli insanlara yakışan bir davranış değil özür dilerim.Önce kişiye,sonra emeğe vede dostluk ve arkadaşlık adına bulunduğunuz ortama saygılı olmamız gerekir...
Her kesin allah gönlüne göre versin diyorum.Saygılarımla....Oynar@22

oynar@22' Alıntı:
Evet sadece şunu söylemek istiyorum ben gerçekten de keşmekeş bir kavganın ortasına çekildiğimi anlamaya başladım.Arkadaşlar özür dilerim ama ben size ne büyük kötülük yaptımda bu sözleri işitiyorum?Evet hala da arkasındayım sözlerimin, eğer bu ırk kuşlar gözde olmasa bu kadar gündem tutmazdı, aslında bu sözlerle benim ne kadar doğru yolda olduğumu siz bana iyilik yapmış oldunuz ki daha iyi anladım.Rant döndüğünü söylüyorsunuz da kim bu kuşları kaç paraya sattığını söylermisiniz ,isim isim kanıtlayabilirmisiniz? Evet gerçekten uçuk rakkamlara satılmak istendiğini bu bahse konu olan kuşların kırıntılarını eline geçirmiş kişilerin ,kırıntılarınla bir şeyler katarak yaptıkları oynarlara istediğine ben bilakis şahit oldum.Ama sizin dediğiniz gibi gerçekten öz koca zikirlileri besleyen kişilerin bu kuşlara para telaffuz ettiğini ne gördüm ne duydum.Onlar bu kuşlara gönülden hizmet eden kişi olarak belki de çoğunuzun anlayamayacağı şekilde çocukları gibi görüyorlar ve o yüzden siz çocuğunuzu emanet etmek durumunda kalmış olsanız kimlere emanet edebilecekseniz(Tabii ki kendiniz gibi sevgi,bağlılık ve üzerlerine sizin gibi titreyecek zarar vermiyecek birileridir muhakkak) onlarda bu kişileri titizlikle seçerek edindirdiklerini biliyor ve gördüm.
Daha öncede söylediğim gibi gerçekten yazılarımı ve düşüncelerimi sizler yanlış anlıyorsunuz.Özkan bey sizleri benden daha iyi tanıdığı için olacak henüz aranızda ben yeni sayılırım,düşüncelerime çok anlamlı sözlerle tercüman olmuş burdan kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.Bakın deli hasan dediği kişi görmek isteyene hem uçumda hem masada koca zikirlilerden gösterebileceğini dernekteki söyleyişide idi sanırım söyledi gerçekten.Bunları ısrarla uçumlarını da görmek istiyoruz diyen arkadaşlara adres açık; ama kapılarını aralamak bu kişilerin size kalıyor arkadaşlar !!!!!!!Şimdi bu sözümden sonrada eminim vereceğiniz cevabı tahmin edebiliyorum,(satış pazarlama işine başladınız bile diyebilirsiniz) öğlede düşünseniz gidin bakalım en azından kafanızdaki soru işaretleri inşallah artık son bulur.
Şunu da söylemedeğen geçemeyeceğim; siteye bu başlığı açtığımda benim gibi gidip bu ırktan elinde bulunduran ama direk ama yarım kan ama üçte birkan koca zikirli oynar besleyicilerine ulaşabilme imkanı olmayan meraklıların önce bu tür polomik yaratacak sözler sarfetmesinden çok ;kuşların özellikleri hakkında sorular sormasını beklerdim.Gerçekten bundan da bir ders aldım sayenizde ,ne kadar dürüst ve samimi olursanız o kadar kötü yorumlanıyorsunuz,bu yüzden ne biliyorsan kendine sakla paylaşabileceğin dürüst ve samimi insanları tanıdıktan sonra paylaş........
Hakkımda ne düşünürseniz düşünün önemli değil ama kişileri tanımadağan yapılan eleştiriler ve yorumlar gerçekten kişilik sahibi ,düzgün karakterli insanlara yakışan bir davranış değil özür dilerim.Önce kişiye,sonra emeğe vede dostluk ve arkadaşlık adına bulunduğunuz ortama saygılı olmamız gerekir...
Her kesin allah gönlüne göre versin diyorum.Saygılarımla....Oynar@22

Mustafa bey sizi çok iyi anladığım dan şüpheniz olmasın sitem kar olmakta da haklı sayılırsınız.Fakat yazınızda bahsetmiş olduğunuz kırıntı sözcükleri bazı bu ırkı gerçekten pof pof poflayan kişiler nerde bir vasıflı kuş görse hemen koca zigirlilerin dıdığının dıdığı diyor!Bu neden sizce böyle kişi dıdığının dıdığını besleyerek daha vasıflı kuşlar üretmiş olmaz mı olduğu taktirde de bu niye hemen çevir kazı yanmasın yapılıyor bunları sizin için söylemiyorum sadece yazınızın hemen başında bahsetmişsiniz ve diğer yazılarda da var öyle hatırlıyorum yani kişiler azcık güzel bir kuş görse yok efendim şunun kanı yok efendim Hasan ustadan aldılar da şöyle yaptılar gibi bir yorum söz konusu bu sanırım kimse inkar edemez bu neden böyle bir fikriniz var mı?Kişiler burda soy sop beyan etmeden çok daha vasıflı kuşlar üretildiğin de direk olarak neden soysuz damgası yiyiyor bunu açıklarmısınız herkes Hasan ustadan çıkan koca zigirlilere hizmet etmek zorundaymış gibi neden davranıyorsunuz?Bu kuşları siz özellikle sen Mustafa bey beslemeden de ne den bu kadar bu kuşları savunuyorsunuz bakın bur da sadece sizi sorgulamıyorum siz görmüş bulunduğunuz ortamın etkisinde ve size anlatılanların ışığında ilerliyorsunuz bu çok güzel bir şey size yürürken önünüze ışık tutan birileri var takdir ediyorum fakat siz kuşu beslemeden neden bu kadar net karar verdiniz?Bunu açıklarmısınız ve etrafta ki diğer oynar soylarını bu soyun yanın da neden hep kötülerler!''beslemeden''.

Yine sözcüklerim yanlış anlaşılmasın zigirliler benim tercih etmediğim bir soydur nedenleri ni burda açıklamak yanlış anlaşılacağım için yazamıyorum.Ama anlayışımın çok dışın da durmadan kendi araların da döndürülen içi neyle yüklü olduğu belli olmayan için de sadece sırr ve gizem olan kuşlar''sırrr nedir kimler neden saklar gizem nedir neden yaratılır''.Bu ikili sorudan uzak bir oynar anlayışı içerisinde olduğum için ve pek tabi ki her daim daha vasıflı kuşlara hizmet ettiğim için zigirliler benim tercihim değildir bunlar da benim düşüncelerim konu pek tabi ki benim kuşlarım ve zigirliler değildir ben de sadece düşünce ve bilgilerimi paylaşıyorum sizler gibi.

Tekin beyin konuya sert tepki vermesi de sanırım bu soyun yıllardır istanbul ve çevresinin bu kuşlardan nemalanma çalışmalarının tepkisi.Yani tabii bunlar konumuz olmamalı direk olarak kuşların özelliklerinden bahsetmeliyiz ne kadar güzel sizz taaa Bursalara kadar gidip bu soğuklar da uğraşmış ve emek vermişsiniz bu çalışmanın ürünleri olan kuşların ayrıntılarını konuşmalıyız fakat bunları konuşurken her eksiklik te soy soy diye bağırmamalıyız!Bu kuşlarla Özkan beyin bahsetmiş olduğu gibi daha güzeli var mı varsa çıkarsın gibi cümleleri pek doğru bulmuyorum.Koca zigirliler kendi aralarında dönen kuşlar olduğu bariz ortada ve bu yüzden bir çok özellikleri gelişmiyor!Oynar çalışılır işlenebilir bir ırk güzelliğide zaten burdadır yeni heyacanlar üretmek yeni güzellikler sergilemektir oynarcılık oynarın eksik kaldığı yerde bas bas soy diye bağırmak değildir çalışmaktır oynarcılık.Soy diye bağırmak diğer bütün oynarcılara en başın da çamur atmaktır.Kişi ne olduğu belirsinz kuşlardan da koca zigirlilerden çok daha vasıflı kuşlar üretip havaya ve masaya koyar ve bunun neticesin de hala soy diye bağırmayınız ne soyu hangi soy işte benim koca zigirlileri anlayamamamın temeli budur bu tür hikayeler de bana masal gibi geliyor ve inanın sadece ben bu soy konuları na ''nemalanmak''için yapıldığını biliyorum kimse kusura bakmasın.Etrafım da inegöl ve Edirne dahil çok kişide fln peş mekanın soyuna dayanan kuş var ama kimseden çıt çıkmıyor arkadaş kimsede demiyor yok benim elimdekiler koca zigirlide yok benim elimdekiler fln peş mekandan deyipte gövde gösteri yabıpta daha vasıflı kuşlar gördüğün de de soysuz diye çamur atmıyor dikkat ediyorum da koca zigirliler diye bağıran kişiler mimli.

Gel gelelim benim elimdekiler soysuz olsun ne farkeder ben burda kimseye kuşumun soyunu ve kuşumu ıspatlamak zorunda adeğilim ki bu soy konularından nemalanmak isteyenler neden bu soy konusunu bu kadar ÖN PLANDA TUTUYOR?ben bir kuş ürettiğim ve daha vasıflı dediğimde de kimse üstüne alınarak soysuz demesin gerçek oynarcı derin de yatar sessizce!Hiç bur da da takılmaz soyunu alel ade herkese açıklamaz kimseler bilmez görmez göremez bu gün bakıyorum da satış kümeslerinin bir çoğu net ortamın da!.Mustafa bey Edirne de yaşıyoruz yüzyüzede görüşüyoruz koca zigirlilerden aldıysanız pek tabiki size fikir vermesi açısından kapalı kümesimden kuşları yanyana getiririz siz sadece aşağıda ki kümesim de ki gördünüz yakında kurulacak dernekte de bunları teşir edeceğim bunları orda da hem evimde baştan uçurarak ve daha sonra derneğe koyarak fikir verme açısında da paylaşabiliriz özel konuşmamızda da üstüne basa basa söylediğim gibi benim anlayışımın oyarlarını her zaman çalışmanız için verebilirim paylaşa biliriz dediğim gibi ama soyunuz bozulmasın :)Tabi ki espiriydi.

Oynarcılık böyle bir şeyyyy.Güzel aslın da:)

mülakatçı kral16' Alıntı:
Sayın HÜSEYİN BAŞOĞLAN bu sitenin kurucusu olarak sizin bu tip konulara taraf olmamanız gerekli bence :hayir: bu başlıkta MUSTAFA bey kimseye bir tartışma konusu açmıyor bunu açan TEKİN arkadaşımız yazılarındanda belli olduğu gibi bu işi şahsi mesele yapmış oraya buraya çamur atmakla meşgul bir satır eğitici yazısı yok anca dolma kulak muhalefet yapıyor az birşey bilgisi varsa bizlerle veya bu işe gönül vermiş arkadaşlarla paylaşmasını isterim bu arkadaşın kuyruk acısı var herhalde?
Tekin bey çok biliyormuş gibi dolma kulak konuşmasan iyi olur eğer bir şey bildiğine inanıyorsan ben inanmıyorumda SÖZ gelişi bilgi olarak birşeyler yaz yada ustaların kimse onlar yazsın senin bilgin sana bile yetmez değilki kuşçu arkadaşlara biraz bilgi vericen ,seni dolduran ustalarına benden selam söyle bu konuları biliyorlarsa kendileri teşrif etsinler siteye onlardan dinleyelim şu KOCA ZİKİRLİ leri ben sana birde tiyo vereyim elinde beyazlar olan (resimde )namıdeğer DELİ HASAN geçen hafta posta koyuyordu hem uçururum hem salarım diye ustalarına söyle veya beraber gidin size hem uçursun hemde istediğiniz yerden salsın ondan sonra konuşursun tamammı?bu işide şahsi olarak değerlendirme ve dolaylı konuşma kiminle derdin varsa onun ismini yaz ve ona anlat .
Sayın HÜSEYİN BAŞOĞLAN bu oynar kuşunda illa bir çekememezlik olur ve bu nedenle kutuplaşma olur ,tekin in yazılarını okursanız net bir şekilde anlarsınız çünki yazılar kuşlara değil hep şahıslara ve besleyicilerine yönelik ve bu kuşlar yıllardır hep zirvede oynar olarak ama gel gelelim bazı arkadaşlar da bu kuşlara çamur atma sevdasından vaz geçemediler size şahsi bir soru sorayım kötü kuşa siz para verirmisiniz bu bütün kuşlar için geçerli (herhangi bir cins )
bu sorumu cevaplarmısınız .
Ve malesef kuşlar yani oynar hakkında eğitici bilgi veremiyoruz çünki ilk başlıktan sonra kuşlara çamur atılmaya başlanıyor ve işin kötü tarafı bu muhatabı olmayan kişilere yapılıyor arkadaşlar çok bildikleri için kuşun ne gaga şeklini ne kafa şeklini ne tüyünü ne yapısını soran yok onun için bilgi vermeye zaman kalmadan kavgaya başlıyoruz
onun için uyarıyı MUSTAFA beye değilde bu işi şahsi kavgaya dönüştüren arkadaşlara yapın ve sizin günde 10 defa bu başlığa baktığınıza ben inanmıyorum çünki okuşları resimde olsa bile görmek isteyen çok arkadaş var bunu ilerde anlarsınız .
Yine hatırlatayım ben o kuşlardan bakmıyorum ve kimseyede yalakalık olsun diye bu yazıyı yazmadım fakat kuşların hakkının yenmesi beni rahatsız ediyor YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME - derler büyüklerimiz .
daha güzeli varsa göstersinler o zaman onları savunalım.
SELAMLAR .
ÖZKAN ÇETİNKAYA .

Selamlar.
Sitenin kurucusu cevap yazmaz heleki böyle muhabbetlere girmez diye birşey söz konusu olmaz, olamaz.Ben yazılarımda Mustafa bey Veya Ali veli bey tarafındayım, veya tartışmaya yol açıcı mesaj yazdım veya yazdınız demedim malesef.
Ben sizlere kısaca birkaç şey söyleyeyim. Bu kuşlar bu son 2 hafta içindemi oldu. Neden daha önceden burada bu koca meşhur zigirlilerin muhabbeti yapılmadı? :) Cevabı veremezseniz ben vereceğim. İsminizi çok gördüm sadece tek bir yerde. Ben sizi yormayayım sizin buraya takılma sebebinizi söyleyeyim hemen; İnsanın takıldığı bir cafe kapanırsa aynı özelliklerde bir cafe bulmaya çalışır (Cafeden başkada derdimde neyse) Sizde yeni arayışlar içerisindesiniz. Tutturmuşsunuz bir kavga gidiyor. Ben o eklenen resimlerden çıkardığım anlamı söyleyeyim size, bu siteye çamur atan, takılmam bana göre değil, eklenmesin resimlerim, eklenmesin konuşmalarım o siteye, diyen bir çok kişinin resimleri var. Siz devam edin ama asla üstünüze alınmayın hiçkimse tükürdüğünü yalamasın üç kuruş için virgül gibi eğilmesinler. Reklamı başka yerde yapsınlar. Mekanları açılmış. Nedense iki haftadır kapalıydı, şimdi neden kapalı kaldığı konusuna diyecekleri olay ise; çok sayıda saldırı alıyorduk, servis sağlayıcımız kaldırmadı, yeni servis sağlayıcısına geçiyoruz. :) Bunlar yalandan dolandan başka birşey değil aylık giderlerini ödesinler önüne gelene yalakalık yerine iş yapsınlar. Yutamayacakları lokmaya atılmasınlar. Yazacak çizecek şey çok ama neyse. Ben sadece eklenen resimlerdeki kişilerden örnek verdim. Sevgili oynar22 bu siteye resimleri eklediğiniz ve resimlerden sonraki ikinci mesajınızda yazdığınız ip adresleri ile yaklaşık 5 ydır girmişsiniz. Neden 5 aydır hiç yazı yazmadınızda, üye olmadınızda gelip şimdi yazdınız bu sorularıma samimi cevaplar verirseniz sevinirim. Yazdıklarım sizlere karşı yazılmış yazılar değildir. Burayı şu anda takip etmekte olan, hergün saldrı yapmaya çalışan ama üç kuruş etmeyecek bilgisi ile birşey beceremeyen şahıslara yazılmıştır. Hodri meydan diyorum.
Konuda tartışma tartışma başka birşey yok. Oynarcılık işte bu yüzden hiçbir yere gelemiyor. Şunun kuşları, şunun damarı, şu usta bu usta, ama hepside benim damarım şöyle diyemiyor neden?
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Merhaba arkadaşlar fazla lafı uzatmadan bir kaç kelime yazayım bende Mustafa arkadaşımızın buraya koyduğu resimler niye bazı arkadaşları rahatsız ediyor sevinmesi ve teşekkür edilmesi gerek çünkü gidip gezerek göremediği yerleri ve koça zikirli kuşları üstüne para verseler bile göremiyeçeği kuşları burada resimlerinden bakarak kulaktan dolma duymalarla değilde görerek ufukları açılsın ....KOÇA ZİKİRLİ KUŞLARI ÇOK MERAK VE GÖRMEK İSTEYEN BAZI AÇEMİ KUŞCULAR İSTANBUL G.O.P GELİR BENİM DÜKKANIMDA (PARAYLA) KOÇAZİKİRLİ OYNAR KUŞLARININ HEM İÇERİĞİNİ VEDE RESİMLE ANLATIRIZ MERAKINIDA GİDERİP KOÇAZİKİRLİ OYNAR KUŞU KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMİŞ OLURLAR..

tutturmusunuz bır terane gıdyor.kardesım ben bursalıyım ayakkabacı nıhat ve ınegol burnumun dıbınde ne ogrenmek ve gormek ıstersem zaten hemen yanıbasımda..senın dukkanında ne ısımız var.bıde ustune para vercez oylemı..ıste mustafa bey dedıklerımı sımdı daha ıyı anlıyomusunuz...bırılerı hala bu kuslardan rant pesınde.ama bursa doydu bu masallara..bız bu kuslardan bakmıyorsak bu zamana kadar edınmedıysek ulasamadıgımızdan degıl..sız masallarınızı baska yerlere anlatın...

BARIŞ ÇOLAK' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar fazla lafı uzatmadan bir kaç kelime yazayım bende Mustafa arkadaşımızın buraya koyduğu resimler niye bazı arkadaşları rahatsız ediyor sevinmesi ve teşekkür edilmesi gerek çünkü gidip gezerek göremediği yerleri ve koça zikirli kuşları üstüne para verseler bile göremiyeçeği kuşları burada resimlerinden bakarak kulaktan dolma duymalarla değilde görerek ufukları açılsın ....KOÇA ZİKİRLİ KUŞLARI ÇOK MERAK VE GÖRMEK İSTEYEN BAZI AÇEMİ KUŞCULAR İSTANBUL G.O.P GELİR BENİM DÜKKANIMDA (PARAYLA) KOÇAZİKİRLİ OYNAR KUŞLARININ HEM İÇERİĞİNİ VEDE RESİMLE ANLATIRIZ MERAKINIDA GİDERİP KOÇAZİKİRLİ OYNAR KUŞU KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMİŞ OLURLAR..

Haddiniz olmayarak hiçbir konuya müdahale etmeyin, her konuya yorum yazmak zorunda değilsiniz heleki sizinle ilgili bir tartışmanın olmadığı konulara hiç yazmayın.
Sevgili oynar22 ye bir sorum olacak bu soru bu sitede kalıp kalmamanız adına önemli bir rol oynayacaktır. Resimleri buraya kim ekledi, kendinizmi eklediniz, yoksa daha önceden bu sitede rant sağlamak amacıyla girip başarılı olamayınca ve tepki alınca atılan bir kişimi ekledi, yoksa yine atılan bu vatandaşın söylemiylemi buraya eklediniz. Birşey daha resimlerin tamamını eklemmişsiniz, neden hepsini eklemiyorsunuz. Eklediğiniz resim sayısı 9, ama elinizde olması gereken resim sayısı aşağı yukarı 32 tane olmasın.
Kulaktan dolma bilgiler.. :tamam:
Not: Anlatmak istediklerimi anlamak istediğiniz gibi değil de anlatılmak istenen gibi anlanızı rica ediyorum.
Bu konuda tartışma olacaksa seviyeli ve bilgilendirici, yalansız dolansız olmalı diye düşünüyorum.

barış çolak sana yakışıyomu böle sözler bende gaziosmanpaşadayım ve sana yakıştıramadım doğrusu sen mekan sahibi beyefendi bi çocuksun gülüyom sadece

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri