Edirne'den ''Kaportacı Erol'a'' Ziyaretim...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
A

Anonymous

Misafir
Merhaba,

Güzel bir yaz mevsimi geçirirken iş,güç yoğunluğundan fırsat buldukça iş stresini atmak ve hobimizin keyifli sohbetlerini etmek üzere kendimi yakın çevremde ki değerli güvercin yetiştiricilerinin yeşil , ferah huzurlu sessiz bahçelerine atıyorum.Mevsimin gertirdiği yemişler, yeşilin güzellikleri arasında bildiğiniz üzere hobimiz çok farklı bir boyut kazanıyor. üstüne üstlük birde yetiştirdiği güvercin ırklarında uzmanlaşmış yetiştiriciler ile geçirdiğim zaman bilgilerime kattıkları farklı bilgiler ile'de güvercin yetiştiricilğimi otomatik olarak geliştirirken keyifli zamanlara imza atıyoruz...

Kısaca ''Erol Özçakır'' abimin güvercin yetiştiriciliğinede değinmem gerekirse Edirne de (kaportacı Erol ,derler) Edirne de bursa oynar ırkını çok çok iyi tanıyan ve yetiştiriciliği yapan şahsıma oynar konusunda ışık tutan bir elin parmakları kadar az olan değerli bir abimiz.Trakya da bir çok çeşit tipte eşgalde oynar mevcut bu çeşitliliğin büyük bir kısmınının Edirne ye girmesinde Erol abimizin çok büyük bir payı vardır.Yüzlerce defa Bursa Merkez ve yakın çevresi İnegöl başta olmak üzere oynar kuşuna olan sevgisi bağlılığı nedeniyle ziyaretlerde bulunmuş bir çoğumuzun tanıdığı oynar yetiştiricileri ile sık sık bir araya gelmiş bir abimizdir...Dolayısıylada Edirne mizde ki oynar yetiştiricilerine çok sayıda oynar getirmiş dağatmıştır.Benim yetiştirdiğim oynarlarımda da Erol abimizde ki kuşların kanları var.Ben gibi bir çok meraklıya oynar konusunda yardımcı olmuş ve yardımcı olmaktadır...Huzurlarınızda keyifli bir pazar günü geçirmeme vesile olan hoş sohbetiyle günümüzü renklendiren Erol abime bir kez daha teşekkür ederim.

Ziyaretimden arda kalanlar...
Yetiştiridiği ırklar arasında Oynar başta olmak üzere tip,dönek,posta bulunmakta.Bunun yanı sıra denizli horoz türünüde yetiştirmekte.

damızlık,yavru ve uçum salmaları...

Dönek ve tipler.

Erol Özçakır&ben ve yemişlikler içinde ki yalancı cennetinden fotoğraflar...

dalından+kokusuyla...

Geri